![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: czw, 07 maj 09 Nr użytkownika: 3,314 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pragnę otworzyć temat zarobków z uwagi na zainteresowanie wielu ludzi porównanie wynagrodzeń, nawiazując do rosnących cen wszystkiego
![]() Proszę pisac wynagrodzenia z dopiskiem czy netto czy brutto. Rodzaj pracy: -pracownik fizyczny -pracownik umysłowy -brygadzista -specjalista samodzielny -kierownik -dyrektor - może być dokładna nazwa zaszeregowania jak ktoś chce Staż pracy w danej firmie w latach lub miesiącach. Proszę podawać pełne nazwy zakładów lub dzielnice gdzie zakład jest ![]() Rejon pracy ZAGŁEBIE (SOSNOWIEC,CZELADŹ,BĘDZIN, DĄBROWA GÓRNICZA I MIASTECZKA OŚCIENNE) Ciekawe jakie są różnice na podobnych stanowiskach w firmach prywatnych, państwowych, oraz gdzie kogo najbardziej wykorzystują a gdzie najbardziej cenią. PRACOWNIK UMYSŁOWY KORDYNATOR MAGAZYNU SPECJALISTA SAMODZIELNY STAŻ 3 LATA ZAROBEK 2000NETTO ![]() ZAKŁAD PRACY TORZEŃ D.G Ogólne wrażenia i zadowolenie z pracy brak, kompletny wyzysk człowieka, podwyżki co rok po 10-30 groszy Ten post edytował muminkubora pią, 20 kwi 2012 - 12:21 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ostatnio czytałem taki "biuletyn" jednego ze związków zawodowych. Ta cała klauzula nie ma podstaw prawnych, inne wazniejsze ustawy ją uchylają, postaram sie do tego dotrzec, ale aktualnie jestem na L4
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
ostatnio czytałem taki "biuletyn" jednego ze związków zawodowych. Ta cała klauzula nie ma podstaw prawnych, inne wazniejsze ustawy ją uchylają, postaram sie do tego dotrzec, ale aktualnie jestem na L4 ![]() ![]() ![]() Może i nie ma podstaw prawnych ale IMHO jest to dobre rozwiązanie. Np. w firmie, w której pracuję na każde stanowisko są powiedzmy widełki płacowe - powiedzmy średnia krajowa dla takiego stanowiska +/- 500zł. Ile dostaniesz zależy m.in. od doświadczenia, wrażenia ale też od tego ile wynegocjujesz. I dopóki płace pozostają tajemnicą jest OK ale jak wyjdzie na jaw, że Kowalski bierze 300zł więcej ode mnie a Malinowski się dowie, że ja mam 500zł więcej od niego to atmosfera gęstnieje i po jakimś czasie odechce się przychodzić do pracy. Ja tam wolę nie wiedzieć i innym nie mówić dla swojego komfortu. PS. Dodam, że osobiście uważam związki zawodowe w takiej formie w jakiej funkcjonują w Polsce za największe zło. A jestem pracownikiem, nie pracodawcą. Banda nierobów, która na naiwności pracowników żeruje jeszcze bardziej niż okrutni kapitaliści. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 53 Dołączył: sob, 17 sty 09 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 3,130 Płeć: Mężczyzna GG: KS6841974 Skype: brak Tlen: ks ![]() |
ostatnio czytałem taki "biuletyn" jednego ze związków zawodowych. Ta cała klauzula nie ma podstaw prawnych, inne wazniejsze ustawy ją uchylają, postaram sie do tego dotrzec, ale aktualnie jestem na L4 ![]() ![]() ![]() Może i nie ma podstaw prawnych ale IMHO jest to dobre rozwiązanie. Np. w firmie, w której pracuję na każde stanowisko są powiedzmy widełki płacowe - powiedzmy średnia krajowa dla takiego stanowiska +/- 500zł. Ile dostaniesz zależy m.in. od doświadczenia, wrażenia ale też od tego ile wynegocjujesz. I dopóki płace pozostają tajemnicą jest OK ale jak wyjdzie na jaw, że Kowalski bierze 300zł więcej ode mnie a Malinowski się dowie, że ja mam 500zł więcej od niego to atmosfera gęstnieje i po jakimś czasie odechce się przychodzić do pracy. Ja tam wolę nie wiedzieć i innym nie mówić dla swojego komfortu. PS. Dodam, że osobiście uważam związki zawodowe w takiej formie w jakiej funkcjonują w Polsce za największe zło. A jestem pracownikiem, nie pracodawcą. Banda nierobów, która na naiwności pracowników żeruje jeszcze bardziej niż okrutni kapitaliści. z tym PS zgadzam się w 100% |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:02 |