![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: śro, 21 maj 08 Nr użytkownika: 1,296 Płeć: Mężczyzna GG: 784484 ![]() |
witam, czy ktoś miał do czynienia ze służebnością ? siec wodociągowa, telekomunikacyjna, energetyczna, słupy wysokiego napięcia na posesji? jak wyglądało załatwienie odszkodowania, kto prowadził, jaka byla kwota odszkodowania i za co, ile trwała sprawa sądowa lub polubowne załatwienie tego, kancelaria adwokacka czy firma zajmująca sie odszkodowaniami? odszkodowanie jednorazowe czy comiesięczna dzierżawa ?
będę miał takie coś i chciałbym się dowiedzieć czegoś bliżej( google juz było) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 31 Dołączył: wto, 01 lut 11 Nr użytkownika: 4,417 Płeć: Mężczyzna GG: 3552055 ![]() |
Gdy poszukać w internecie- jest dużo porad jak i od czego zacząć. Miałem do pomocy adwokata, uczciwego, który właściwie tylko mi pomagał w tym procesie tj. pisał pisma, udzielał porad a uczestniczyć w rozprawach osobiście nie chciał ( miał bardziej poważne zajęcia). Strona przeciwna- oczywiście reprezentowaną przez kancelarię i ja naprzeciw nich z wiedzą czerpaną z gazet, internetu z kodeksu cywilnego. Koszta poniesione prze zemnie to ok. 3500 zł ( rzeczoznawca- beznadziejny powołany przez sąd, geodeta- który nie wykrył fizycznie rurociągu w terenie bo nie miał odpowiednich przyrządów i tylko przepisał trasę z mapek, opłaty sądowe, opłaty za pisma i wizyty u adwokata ). W I instancji wygrałem, w II wygrałem i teraz od ponad pół roku co miesiąc konto jest zasilane. A zasiedzenia też próbowali, ale to też długi temat. Mogę trochę pomóc ale każda sprawa jest inna i wymaga innego podejścia, w czasie procesu byłem w temacie na bieżąco- teraz już nie śledzę tematu. Tu znalazłem kiedyś ofertę ( czy pomocy może czegoś innego- nie wiem nie sprawdzałem) , można popytać, pewnie gość tym się zajmuję zarobkowo : http://tablica.pl/oferta/wynagrodzenia-za-...ito-IDsuP3.html
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:57 |