![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Dąbrowa Górnicza-Ząbkowice, ulica Wapienna, wapiennik założony przez Ziemowita Ładę. Czynny do roku 1992, nigdy nie został upaństwowiony (info za stroną http://www.dabrowa.pl )
Zdjęcia robione zza płotu, miałem mało czasu i nie chciałem go tracić na szukanie osoby odpowiedzialnej, tłumaczenia - po co mi zdjęcia itp. Pewnie tam jeszcze wrócę ![]() Zwłaszcza, że słońce nad wapiennikiem nie chciało wyjść zza chmur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ps. Wróciłem kilka lat później, tym razem udało nam się wejść na teren zakładu i zrobić zdjęcia, jeden kolega wszedł nawet na górę. Więcej zdjęć (w tym z góry) -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Ślady po torowisku są nadal widoczne, od kilku lat wybieram się i wybrać nie mogę na spacer śladami kolejki do kamieniołomu. Może tej wiosny się uda (później nie ma sensu, dopiero jesienią...).
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 21:07 |