![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 130 Dołączył: pon, 29 wrz 08 Skąd: DĄBROWA GÓRNICZA CiTY / MYDLiCE Nr użytkownika: 1,493 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Odświeżam bo poprzedni temat zamknięty.
Istambul poszedł za ciosem i otworzył kebab w samym centrum w budkach od strony parku. Nie jest to samo co na kościuszki - jest wesoły turek który cię ciągle zagaduje ![]() ale sam kebab - niesamowity - inny smak. Mocno intensywny niesamowity sos i mięso. To miła odmiana po tym, gdy istambul na kościuszki przestał smakować :] |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 6 Dołączył: czw, 03 mar 11 Nr użytkownika: 4,497 Płeć: Kobieta ![]() |
Cytat "Kiedyś ze znajomym lekarzem zastanawialiśmy się czy rzeczywiście do kebaba nie wrzucają czegoś uzależniającego, albo któraś z przypraw nie ma takich właściwości (gałka muszkatołowa?) "
To tylko popularny glutaminian sodu uzależnia jest też np. w chipsach ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Cytat "Kiedyś ze znajomym lekarzem zastanawialiśmy się czy rzeczywiście do kebaba nie wrzucają czegoś uzależniającego, albo któraś z przypraw nie ma takich właściwości (gałka muszkatołowa?) " To tylko popularny glutaminian sodu uzależnia jest też np. w chipsach ![]() Nie potwierdzam. Akurat jestem bardzo podatny na wszelkie uzależnienia, w tym "kulinarne" a kebabów nie lubię, mimo, że jadłem w różnych miejscach. Podobnie glutaminian i inne chemiczne cuda. Niektórzy naukowcy twierdzą, że gdyby rozmrozić dziś człowieka sprzed 50 lat i dać mu cokolwiek do jedzenia to by padł trupem po kilku dniach, podobno nasze organizmy już są w jakimś stopniu obecne na wszędzie obecną chemię. Poza tym w RMF podawali kiedyś wyniki badań ludności GB, z których wynikało np. że w organizmach ludzi, którzy nigdy nie brali antybiotyków lub brali sporadycznie znajdują się ich takie ilości jakby codziennie łykali tabletki garściami. Do czego zmierzam - żywność teraz jest tak zasyfiała, że kebab, choćby codziennie, chyba nikomu nie zaszkodzi. Przy takich dyskusjach zawsze mi się to przypomina ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:45 |