![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 7 Dołączył: śro, 11 sty 12 Nr użytkownika: 4,899 Płeć: Kobieta ![]() |
Witam!
Jako dyplomowana wizażystka zastanawiam się nad założeniem działalności gospodarczej. Trochę już na temat tego, jak to zrobić, czytałam, ale mam jeszcze wiele wątpliwości. Dlatego pomyślałam, że najprościej będzie zwrócić się o poradę do jakiegoś prawnika w okolicy. Stąd moje pytanie - czy jest ktoś, kogo możecie polecić? Nie chciałabym trafić do kogoś mało kompetentnego, a nigdy wcześniej nie musiałam korzystać z tego typu usług, dlatego każda wypowiedź będzie cenna. Jestem tu nowa i przeglądałam forum w poszukiwaniu pomocy, ale nie trafiłam na zbyt wiele wypowiedzi odnośnie dąbrowskich prawników. Swoją drogą, czy są na forum jakieś wizażystki? Może uda mi się zasięgnąć porady od którejś z Was, która już przechodziła cały ten proces tak, aby wszystko było 'zgodne z prawem'. ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W biurach z którymi ja miałem doczynienia nie zarabiali
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 42 Dołączył: czw, 22 gru 11 Skąd: DG - Centrum Nr użytkownika: 4,882 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W biurach z którymi ja miałem doczynienia nie zarabiali ![]() Bezpłatne porady prawne na niezłym poziomie są w Studenckiej Poradni Prawnej na Uniwersytecie Śląskim - www.spp.us.edu.pl - działa to tak, że pomagają studenci w ramach zaliczenia programu konwersatorium "praktyczne problemy stosowania prawa", a opinie sporządzane są pod nadzorem pracowników naukowych. Co do biur poselskich to wybaczcie mi mój sceptycyzm, ale jakoś nie wyobrażam sobie, że mają tam dobrą jakość. Nie ma dobrej jakości bez dobrego nadzoru i ciągłego doskonalenia zawodowego - a w biurach poselskich najczęściej siedzą wolontariusze albo prawnicy bez uprawnień. A skoro mowa o biurach bezpłatnych porad prawnych to pozwolę sobie ostrzec Was przed czymś co znajduje się przy ul. 3 maja w Dąbrowie - o czym pisałem zresztą na moim blogu w tym temacie: http://rejestracjaspolkizoo.pl/2011/09/21/...t-umowe-spolki/ W skrócie: wisi wielki czerwony szyld: "Pisanie wszelkich pism, bezpłatne darmowe porady życiowe" - okazało się, że właścicielem porad wszelakich jest znany organom ścigania pan, który mija się z prawdą co do swoich uprawnień, nie mówiąc już o tym, że jego porady są oczywiście odpłatne - a płaci się całkiem słono. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:15 |