![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Witam,Tytuł jak z Fucktu
![]() ![]() Poniżej fotki, na tylko tyle pozwoliła mi bateria w telefonie - mogłoby być tego znacznie więcej: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niestety limit nie pozwala wrzucić wszystkich fotek, dla chętnych album zatem:Album Ten post edytował vacu sob, 17 gru 2011 - 16:34 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Dostałem odpowiedź na moje mailowo-fotograficzne zgłoszenie, nie ma tam nic szczególnie poufnego (w zasadzie standardowa "prasowa" odpowiedź) więc myślę, że nic złego się nie stanie jak wkleję:
CYTAT W związku z pismem odebranym drogą elektroniczną w dniu 17.12.2011r. informuję Pana, że Straż Miejska podejmuje czynności wobec kierowców, którzy naruszają przepisy kodeksu ruchu drogowego na wymienionych przez Pana ulicach. Jednocześnie nadmieniam, iż teren w rejonie Wyższej Szkoły Biznesu jest objęty stałą kontrolą, gdzie strażnicy podczas pełnienia służby kontrolują przyległe ulice i podejmują czynności wobec kierowców, którzy popełniają wykroczenia. Co do kwestii poruszanej przez Pana, że Strażnicy Miejscy wybiórczo podejmują czynności wobec kierowców, którzy parkują nieprawidłowo informuję, że jeżeli nie ma kierowców w pojazdach sporządzana jest dokumentacja fotograficzna lub pozostawione jest zawiadomienie o wykroczeniu i w tutejszej jednostce Straży Miejskiej prowadzone są dalsze czynności wobec osób, które nie przestrzegają przepisów kodeksu ruchu drogowego lub przepisów porządkowych. Czasami jest niemożliwe natychmiastowe podjęcie czynności z uwagi, iż jeżeli jest zagrożenie życia i zdrowia w innej części miasta patrol zmotoryzowany kierowany jest natychmiast na zdarzenie. W przypadku ponowienia się opisywanej wyżej sytuacji proszę o bezpośredni kontakt z dyżurnym Straż Miejskiej pod numer tel: bezpłatny 986 lub 32 264 91 28 celem skierowania funkcjonariuszy na interwencję i podjęcia czynności. Z poważaniem Komendant Straży Miejskiej W Dąbrowie Górniczej Radosław Romanek W zasadzie nic odkrywczego, SM podejmuje działania itd. Że jakieś działania są podejmowane to ja nie neguję i nie negowałem ale dalej uważam, że na wyrywki i niekonsekwentnie. Pan Komendant się z tym nie zgadza ale ja widzę co tydzień te same auta po trawnikach. I ponieważ nie są to tylko wypasione BMW i Merole ale także stare golfy, "czinkłaczento" i astry, to nie sądzę, że ich właściciele lekką ręką płacą co tydzień bilet parkingowy wysokości 2 x 100 zł, tym bardziej, że niemało płacą za szkołę. Więc albo mandaty są ale ze ściągalnością kiepsko albo mandatów nie ma, trzeciej opcji - że płacą i płaczą ale stają dalej - daję 1% szans. Tak czy siak brak konsekwencji jaką zauważyłem osobiście u SM w np. Katowicach, Wrocławiu, Tarnowie i innych miastach. Taki przykład z Wrocka - pracowałem tam jakiś czas i było miejsce, gdzie obok budowy ludzie parkowali po trawnikach. Na czas budowy SM przymykała oko, bo w zasadzie budowa zablokowała miejsca parkingowe, OK. Ale gdy tylko zakończyła się budowa pojawiły się w okolicy ogłoszenia, że od dnia X SM będzie zakładać blokady w tym rejonie. Dnia X oczywiście po staremu pełno jednak o 9:00 chyba z kilkadziesiąt aut stało zablokowanych. Na drugi dzień aut było już połowę mniej - i znów blokady. Na trzeci dzień nie stał tam już nikt i później też tylko sporadycznie pojedyncze auta widziałem. Szybka konsekwentna akcja przyniosła efekt, tego brakuje. Co ciekawe - ci ludzie przecież nie rzucili pracy, dali radę parkować gdzie indziej, może nie 50 a 100m od pracy ale się dało. Pozostaje więc zgłaszać i wymagać co zamierzam robić i do czego zachęcam wszystkich, nie tylko jeśli chodzi o te okolice ale i inne. Ten post edytował vacu czw, 29 gru 2011 - 19:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 42 Dołączył: czw, 22 gru 11 Skąd: DG - Centrum Nr użytkownika: 4,882 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wiem, że wyżej już pisaliście, ale plaga studentów WSB, szczególnie w weekendy jest niesamowita. Regularnie parkują pod garażem mojej żony. Straż miejska niewiele daje, od czasu do czasu przyjedzie i tyle... a studenci jak stawali, tak stoją.
Cieszę się, że WSB wpadło na pomysł parkingu, ale dla z natury leniwego człowieka, parking koło DEFUM jest zbyt daleko. A skoro o WSB mowa, to mogli by im jeszcze jakąś palarnię zorganizować, bo co z tego, że przed WSB jest oficjalny zakaz palenia, skoro pety i tak latają, smród się unosi, a zwrócenie uwagi jest jak walenie grochem o ścianę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:53 |