![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam,
przeszukując nasze forum nie znalazlem tematu poswieconego wszystkim firmom zajmujacym sie remontowaniem mieszkan. Jako ze mnie wnet to czeka, chcialbym zasiegnac jezyka w ww. sprawie. Interesuje mnie min. taki zares prac (mieszkanie 51m2) -polozenie paneli w jednym pokoju ( wdrugim juz sa) - gladzie na scianie i suficie, ew. siatka - w przedpokoju gres na podlodze, sciany gladz, zabudowa nowej szafy - remont calkowity lazienki, (nowy WC, wanna, kafle, sufit z oswietleniem) - remont kuchni (gres, kafelki, zabudowa nowych mebli i sprzetow AGD, nowe oswietlenie) - wymiana drzwi wewnetrznych (3 szt.) - inne drobne prace wiem ze cena zalezy od uzytych materialow ale chciabym sie dowiedziec jakie firmy swiadcza takie uslugi, czy oplaca sie brac jedna firme od wszystkiego czy kilka mniejszych ale wyspecjalizowanych (np. kuchnia, lazienka). Z gory dziekuje za cenne informacje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: pon, 18 lip 11 Skąd: Staszic Nr użytkownika: 4,717 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja z firmami umawiam się zawsze tak, że oni wykonują prace ale materiały kupuję zawsze sama.
'W ten sposób płac ę tylko za wykonane usługi...omijam sztuczne zawyżanie/ naijanie kosztów na materiałach. Wprawdzie dużo czasu poświęcam na kupno materiałów ale wychodzi zdecydowanie taniej, bo usługa to usługa i cięzko ja zawyżyć na kosztorysie , kiedy występuje sama beez kodztów materiałów -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:14 |