![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Witam,
Miałem dziś sytuację, którą obrazuje ten marnej jakości obrazek: ![]() Jechałem jak to auto na mapce kiedy nagle - kiedy byłem przed torami - po mojej lewej pojawił się koleś w drugim aucie. Planowałem pojechać po czerwonym "torze" jednak ten zepchnął mnie na "tor" niebieski, co jest o tyle niebezpieczne, że ludzie jadący często od strony różowej strzałki nie zatrzymują się tylko jadą po staremu - jak kiedyś kiedy była tam ciągła. No i właśnie - spieram się z bratem jak oznakowane jest teraz rondo - np. czy w miejscu na początku obu linii rondo ma dwa pasy? Pewnie jutro znów tam będę i wątpliwości rozwieję ale jeśli komuś się chce to mógłby mi pomóc rozwiązać spór z bratem ![]() Pozdrawiam, vacu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Linia przerywana została przemalowana na ciągłą - nie da się więc zjechać z ronda (bez łamania przepisów ;-)) na pas, z którego korzystają auta skręcające w prawo do centrum, jadące od strony Gołonoga.
Temat do zamknięcia? -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 173 Dołączył: nie, 10 sie 08 Skąd: Strzemieszyce Wielkie Nr użytkownika: 1,404 Płeć: Mężczyzna ![]() |
nie da się więc zjechać z ronda (bez łamania przepisów ;-)) na pas, z którego korzystają auta skręcające w prawo do centrum, jadące od strony Gołonoga. Czyli ewidentna niekonsekwencja w oznakowaniu ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 19 Dołączył: pon, 28 gru 09 Nr użytkownika: 3,629 Płeć: Mężczyzna ![]() |
nie da się więc zjechać z ronda (bez łamania przepisów ;-)) na pas, z którego korzystają auta skręcające w prawo do centrum, jadące od strony Gołonoga. Czyli ewidentna niekonsekwencja w oznakowaniu ![]() ![]() Jak zacznie sie zima to znikną znaki poziome pod śniegiem i prawy pas już nie będzie bezkolizyjny. Znaki poziome uzupełniają pionowe, które są tutaj decydujące. Ja rozumiem to tak, że ten prawy skrajny pas jest jedynie ułatwieniem do szybszej bezkolizyjnej jazdy, natomiast w trudniejszych warunkach jednak już ten pas nie jest niezależny, bo jest w składzie ronda. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 173 Dołączył: nie, 10 sie 08 Skąd: Strzemieszyce Wielkie Nr użytkownika: 1,404 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak zacznie sie zima to znikną znaki poziome pod śniegiem i prawy pas już nie będzie bezkolizyjny. Moim zdaniem nawet w zimie ta ciągła linia nie zniknie. Ogólnie moim zdaniem trzeba coś zrobić aby ten kto jest za to odpowiedzialny zorientował się jak te oznaczanie są obecnie nielogicznie zrobione. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:07 |