![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Witam,
Miałem dziś sytuację, którą obrazuje ten marnej jakości obrazek: ![]() Jechałem jak to auto na mapce kiedy nagle - kiedy byłem przed torami - po mojej lewej pojawił się koleś w drugim aucie. Planowałem pojechać po czerwonym "torze" jednak ten zepchnął mnie na "tor" niebieski, co jest o tyle niebezpieczne, że ludzie jadący często od strony różowej strzałki nie zatrzymują się tylko jadą po staremu - jak kiedyś kiedy była tam ciągła. No i właśnie - spieram się z bratem jak oznakowane jest teraz rondo - np. czy w miejscu na początku obu linii rondo ma dwa pasy? Pewnie jutro znów tam będę i wątpliwości rozwieję ale jeśli komuś się chce to mógłby mi pomóc rozwiązać spór z bratem ![]() Pozdrawiam, vacu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 173 Dołączył: nie, 10 sie 08 Skąd: Strzemieszyce Wielkie Nr użytkownika: 1,404 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No i koniec tematu, ponieważ dziś postawili znaki na rondzie i teraz już widać jak jest - czyli wszyscy mają ustąp przy wjeżdżaniu na rondo i ten dodatkowy pas też jest częścią ronda mimo tej ciągłej linii.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
No i koniec tematu, ponieważ dziś postawili znaki na rondzie i teraz już widać jak jest - czyli wszyscy mają ustąp przy wjeżdżaniu na rondo i ten dodatkowy pas też jest częścią ronda mimo tej ciągłej linii. No i elegancko ale wracając do tego co było wcześniej - właśnie o tę sprzeczność mi chodziło, znak pionowy mówił "rondo - ustąp", poziomy (linia ciągła) twierdził, że mogę jechać. A zgodnie z tym co zacytowałem sprzeczności być nie może. Ale skoro problemu już nie ma to nie ma co dalej drążyć ![]() BTW - ktoś może mi powiedzieć kto odpowiada za oznakowanie dróg w mieście? Szczególnie chodzi mi o drogi/ulice miejskie. Do kogo się zgłaszać jeżeli widzę nieprawidłowość? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:09 |