![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 4 Dołączył: sob, 22 paź 11 Nr użytkownika: 4,827 Płeć: Mężczyzna ![]() |
http://oi51.tinypic.com/j5a6w8.jpg
Organizowany jest wspólny wyjazd na Marsz dla mieszkańców naszego Regionu. Wszystkie informacje zawarte są na powyższym plakacie. Wszelkie pytania PW Bądź Dumny, Przyjdź! 11.11.11 WARSZAWA ! www.Marszniepogleglosci.pl |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 418 Dołączył: wto, 24 cze 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,349 Płeć: Mężczyzna GG: 1309044 ![]() |
Po której stronie jestem i co uważam o skrajnej prawicy już wiadomo.
Ale dla mnie jest ważniejsza rzecz. Polskie prawo daje możliwość, niewyrażenia zgody na manifestacje. Ba, każda manifestacja musi mieć określoną trasę.. To jakim cudem można pozwolić na przecinające się manifestacje jawnie mówiące, że będą doprowadzać do konfrontacji??? Bo te sygnały były jasne i z lewej i z prawej/kibicowskiej strony. Jak dla mnie to po czymś takim, prezydent Warszawy powinna podać się do dymisji, a już na pewno urzędnik za to bezpośrednio odpowiedzialny. Ale cóż.. w tym wypadku.. PO |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 497 Dołączył: pon, 01 paź 07 Skąd: reden Nr użytkownika: 818 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Po której stronie jestem i co uważam o skrajnej prawicy już wiadomo. Ale dla mnie jest ważniejsza rzecz. Polskie prawo daje możliwość, niewyrażenia zgody na manifestacje. Ba, każda manifestacja musi mieć określoną trasę.. nie do konca tak jest, kiedys zabronili marszu i przegrali w sadzie... CYTAT Będzie można demonstrować w intencji legalizacji marihuany. Hanna Gronkiewicz-Waltz przegrała z Inicjatywą Wolne Konopie. Warszawski Sąd Apelacyjny uznał, że decyzja pani prezydent, zakazująca marszów w intencji legalizacji marihuany, jest niezgodna z prawem. - Ten wyrok otwiera nam drogę do organizowania manifestacji w całej Polsce - cieszy się Jędrzej Sadowski, pełnomocnik Inicjatywy Wolne Konopie. Czytaj więcej na: http://hyperreal.info/node/100425#ixzz1dZe4VdcK |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 418 Dołączył: wto, 24 cze 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,349 Płeć: Mężczyzna GG: 1309044 ![]() |
nie do konca tak jest, kiedys zabronili marszu i przegrali w sadzie... Prawo o zgromadzeniach. (Dz. U. z dnia 1 sierpnia 1990 r.): CYTAT Art. 8. Organ gminy zakazuje zgromadzenia publicznego, jeżeli: (...) 2) odbycie zgromadzenia może zagrażać życiu lub zdrowiu ludzi albo mieniu w znacznych rozmiarach. W przykładzie, który podałeś, wygrali bo trudno mówić aby zagrażali komukolwiek. A tu HGW po prostu jaj brakło. Bo by musiała nie dopuścić do marszu narodowego.. a oj wtedy by się działo! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:43 |