![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: pon, 17 paź 11 Nr użytkownika: 4,820 Płeć: Mężczyzna GG: 8633754 ![]() |
Witam.
Mam nadzieje że ktoś mi tu pomorze. Musze wykupić swoje pierwsze ubezpieczenie samochodu, jedyne co się do tej pory dowiedziałem to że będzie to tylko OC, na pełny pakiet mnie nie stać ![]() Jest to pierwsze ubezpieczenie, nie mam żadnych zniżek, mam 26 lat. prawko od tego roku, samochód to na 90% będzie Seat Ibiza II FL z silnikiem benzynowym 1.4 60KM (44kw) Proszę o pomoc, rady i opinie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Agenci opłat nie pobierają - dostają prowizję od TU. Czy się opłaca - IMHO tak, chyba, że masz dużo czasu i możesz sobie pozwolić na sprawdzenie wszystkich ofert samodzielnie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Agenci opłat nie pobierają - dostają prowizję od TU. Czy się opłaca - IMHO tak, chyba, że masz dużo czasu i możesz sobie pozwolić na sprawdzenie wszystkich ofert samodzielnie. Właśnie - każdy agent pobiera jakąś tam prowizję, której my nie musimy płacić porównując oferty na kilku, kilkunastu portalach - chyba, że ktoś woli zapłacić więcej i nie bawić się w takie rzeczy. Ja osobiście zawsze sobie sam przeliczam, bo nie lubię być robiony w balona (co towarzystwo to inne OWU i inny zakres ubezpieczenia). Do tego od ceny wyliczonej przez internet zawsze możemy jeszcze ponegocjować warunki poprzez telefon i rozmowę z konsultantem. Ja w tym roku dostałem ofertę na przedłużenie ubezpieczenia na kolejny rok na 1380 PLN, natomiast po telefonie do ubezpieczyciela udało mi się zejść do 1250 - czyli dodatkowe 10% - to chyba nie mało. I chyba taką prowizję dostaje właśnie agent za policzenie dla Ciebie oferty, bo jak powiedziałem, że chce negocjować to Pan się spytać czy mam ofertę z netu czy mam ofertę od agenta - bo oferty agenta nie można negocjować ![]() Więc moim zdaniem warto poszukać samemu ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:55 |