![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: pon, 17 paź 11 Nr użytkownika: 4,820 Płeć: Mężczyzna GG: 8633754 ![]() |
Witam.
Mam nadzieje że ktoś mi tu pomorze. Musze wykupić swoje pierwsze ubezpieczenie samochodu, jedyne co się do tej pory dowiedziałem to że będzie to tylko OC, na pełny pakiet mnie nie stać ![]() Jest to pierwsze ubezpieczenie, nie mam żadnych zniżek, mam 26 lat. prawko od tego roku, samochód to na 90% będzie Seat Ibiza II FL z silnikiem benzynowym 1.4 60KM (44kw) Proszę o pomoc, rady i opinie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja korzystałem z brokera w budynku naprzeciwko Urzędu Miejskiego (schodami na pierwsze piętro i lekko na prawo). Najpierw podzwoniłem po kilku firmach w DG podając podstawowe dane do kalkulacji i poprosiłem o telefony zwrotne. Dwa lata z rzędu najkorzystniej wypadał broker przy UM. Jako nowy klient na pewno dostaniesz na starcie jakiś dobry upust - jeśli by się z tym ociągali to możesz pogadać z gościem z zaplecza, który nam kiedyś dał 30% upust
![]() -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 108 Dołączył: pią, 06 kwi 07 Nr użytkownika: 666 ![]() |
Ja korzystałem z brokera w budynku naprzeciwko Urzędu Miejskiego (schodami na pierwsze piętro i lekko na prawo). tez tam ubezpieczam samochody i jestem z nich zadowolony. Jeśli chodzi o dobre ubezpieczenie (dobre wcale nie jest najtańsze) to osobiście korzystam z Generalli - dwa razy miło mnie zaskoczyli przy rozliczeniach za szkodę ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja korzystałem z brokera w budynku naprzeciwko Urzędu Miejskiego (schodami na pierwsze piętro i lekko na prawo). tez tam ubezpieczam samochody i jestem z nich zadowolony. Jeśli chodzi o dobre ubezpieczenie (dobre wcale nie jest najtańsze) to osobiście korzystam z Generalli - dwa razy miło mnie zaskoczyli przy rozliczeniach za szkodę ![]() A ja poleciłbym Allianza - też mnie nie zawiedli (korzystałem z OC sprawcy stłuczki) Ale skoro Ty chcesz tylko OC to sprawa rozliczeń szkód jest dla Ciebie mało ważna. To nie Tobie będą wypłacali kasę w razei czego. |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Ale skoro Ty chcesz tylko OC to sprawa rozliczeń szkód jest dla Ciebie mało ważna. To nie Tobie będą wypłacali kasę w razei czego. Przepraszam za lekki OT ale bardzo mnie wkurza takie gadanie. "Bierzesz tylko OC to bierz u byle kogo, w razie stłuczki to nie twój problem" - i ludzie biorą w jakichś samopomocach żeby oszczędzić 50 zł. A potem płacz jak ktoś w nich wjedzie, że kasy nie można odzyskać. Wykupując ubezpieczenie pamiętaj, że w Ciebie też mogą wjechać - dziś może masz golfa za 500zł i ci to "lotto" a jutro możesz mieć drogie auto i spory problem w razie wypadku. Dobrze by było gdyby ludzie nie obniżali standardów wybierając g...ne oferty ![]() Mnie w Generali wychodzi po 3 latach 450 zł za OC (dopiero w tym roku zeszły mi zwyżki za wiek - diesel 1.7l) - jeżeli kogoś stać na samochód powinno go być też stać na taką kwotę rocznie. CYTAT Mam jeszcze jedną sprawę, podobno istnieją firmy które za nie wielką opłatą załatwiąją wszytko w UM jeżeli chodzi o rejestracje pojazdu, nie wiecie może czy jest coć takiego w DG???? Wydaje mi się, że trzeba osobiście chyba, że auto w leasingu. Ale to 10 minut + kolejne pięć przy odbiorze tablic więc nie jakiś duży problem. Ten post edytował vacu śro, 19 paź 2011 - 16:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:14 |