![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: śro, 20 lip 11 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 4,721 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam,
Chciałem Was zapytać czy brakuje Wam czegoś w naszym mieście? np. przedszkola, restauracji, rozrywek, albo możliwości uprawiania jakiejś dyscypliny sportu? Jest coś takiego czego nie ma, a gdyby było to chętnie odwiedzalibyście to miejsce? Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 130 Dołączył: pon, 29 wrz 08 Skąd: DĄBROWA GÓRNICZA CiTY / MYDLiCE Nr użytkownika: 1,493 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Po raz kolejny rozbijemy się tym tematem o ścianie, bo logiki w tym co się dzieje w tym mieście to panie nie ma...
Każdy z nas marzy o tym aby jego miasto żyło wieczorem, aby było dużo ludzi i jakiś klub. To wszystko się wydaje naturalne bo nasze miasto jest duże i ma ludzi spragnionych nocnych wrażeń i kulturalnej zabawy do białego rana. Jak wspomniano kilka postów wyżej - kluby już mieliśmy, zawsze kończy się tak samo. Klub jest, na początku trochę ludzi przyjdzie, później tez ludzie przychodzą a mimo to klub się zamyka. Tych dużych graczy to reprezentował Mandaryn, Mega, Trocadero kiedyś dawniej, później Nemo - wszystkie skończyły tak samo. Czemu? Szczerze powiem bez Cienia ironii - nie wiem. Miasto chcieli oświetlone i pełne ludzi. No mamy ![]() ![]() Jeszcze na koniec słówko ode mnie - Chcieliśmy mieć centrum handlowe. No to mamy ![]() ![]() PS - myślę, że kompromisem może być to, że jak w DG będą stawiali zajebisty hotel, to niech w nim postawią klub z weekendowymi imprezami. Wiele hoteli tak robi, żeby znaleźć zarobek. I to by chyba było najlepsze dla miasta rozwiązanie, bo duży gracz stawiając hotel liczy sie z tym, że koszty się mu będą zwracać w laaaatach, a tendencja mieszkańców wskazuje na taki trend do zarobku. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Każdy z nas marzy o tym aby jego miasto żyło wieczorem, aby było dużo ludzi i jakiś klub. To wszystko się wydaje naturalne bo nasze miasto jest duże i ma ludzi spragnionych nocnych wrażeń i kulturalnej zabawy do białego rana. I tu jest błąd w tym rozumowaniu. DG wcale nie jest duża, a już na pewno nie ma mieszkańców spragnionych "kulturalnej zabawy do białego rana". Dąbrowa to ciągle robociarskie osiedle na peryferiach. A może z upływem czasu bardziej już emeryckie ? Macie rację - nocna komunikacja to rzecz niezbędna przy planowaniu sobotnich wieczorów. Ale w obecnym stanie miasta posłuży ona raczej do transferu na katowickie imprezy. Ten post edytował bzenek nie, 14 sie 2011 - 13:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:52 |