![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() GreenPointHooligan ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 148 Dołączył: pon, 27 gru 04 Skąd: Dabrowa gornicza-Podlesie Nr użytkownika: 119 ![]() |
witam
mam pomysl-zrobmy baze hot spotow i access pointow w naszym miescie.moze ktos wie gdzie sa,jaki maja zasieg,itp. wczoraj dowiedzalem sie ze access point jest w pubie "gondola"-nie sprawdzalem osobiscie ale za niedlugo postaram sie obakac co i jak.mam nadzieje ze to prawda. w kazdej restauracji McDonald jest hot spot.wiec w dg jednego mamy ![]() pozdro |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Polecam: http://www.telepolis.pl/news.php?id=19686 Operatorzy mają pokryć obszarem 3G tereny gdzie nie jest to opłacalne z zamian za "ustępstwa" ze strony UKE. to nie jest takie proste jak Ci się wydaje, to są narazie projekty itp. jeżeli wiesz co to MTR to wiesz co może oznaczać dla rynku ich zamrożenie w obecnej formie...myślę że to na razie wolne dyskusje bez żadnych zobowiązań...i nie musisz polecać ![]() Ten post edytował kamillll czw, 03 lut 2011 - 22:37 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 173 Dołączył: nie, 10 sie 08 Skąd: Strzemieszyce Wielkie Nr użytkownika: 1,404 Płeć: Mężczyzna ![]() |
to nie jest takie proste jak Ci się wydaje, to są narazie projekty itp. jeżeli wiesz co to MTR to wiesz co może oznaczać dla rynku ich zamrożenie w obecnej formie...myślę że to na razie wolne dyskusje bez żadnych zobowiązań...i nie musisz polecać ![]() Jasne, ja to rozumiem i się całkowicie z Tobą zgadzam, ale ja osobiście chciałbym aby władze miasta choć spróbowały się odezwać do operatorów w tej sprawie. Ja osobiście mam teleofn w Orange i taryfę w której internet jest w rozsądnej cenie, jednak mimo iż Orange ma pozwolenie od UKE na masz UMTS2100 w odległości 500metrów od mojego domu, nie ma tam tego masztu a najbliższy jest około 2km od domu przez co czasem na telefonie pojawi mi się 1-2 kreski zasięgu 3G, jednak przeważnie jest to zero, na dworze już przeważnie jest 3G, mieszkam w Strzemieszycach. W domu mam WiFi i nie potrzebuję 3G, ale uważam, że Strzemieszyce że swoimi 9000 mieszkańców zasługują aby mieć przyzwoite 3G (mam rodzinę w okolicach masztu 3G Orange w Strzemieszycach i tam internet chodzi chodzi bardzo dobrze, ale niestety u mnie już nie). Wybaczcie, że w tym temacie to piszę, ale ja osobiście nie mam absolutnego zaufania do otwartych sieci WiFi bym bardziej kiedy sam mogę korzystać że stosunkowo taniego i szybkiego 3G w centrum DG, w telefonie mam opcję "mobile hot spot" do 5 urządzeń i to działa, więc takie sieci darmowego internetu mnie specjalnie nie interesują, bardziej mnie interesuje aby właśnie jak największy zasięg był 3G, każdego operatora. Uważam, że jak w niektórych krajach UE (np Finlandia) władze powinny zapewnić obywatelom dostęp do w miarę szybkiego internetu, nie darmowego, ani dotowanego czy coś, ale aby jak największa część społeczeństwa miała możliwość korzystania z szybkiego neta (ponad 1Mbps). W Dąbrowie w centrum obecnie jest nawet 42Mbps przez 3G, ale przedmieścia muszą się zadowolić 2G i maksymalnie 237kbps, a to trochę mało jeśli chce się używać tego do czegoś innego niż Opera Mini w telefonie (bo do tego nawet wystarcza). PS Hot Spoty w sklepach aby można było sprawdzić ceny produktów w internecie ... to by było ciekawe ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Trochę dziwne te niektóre miejsca: zespoły boisk, plaża, stadion - miejsca gdzie ludzie raczej uciekają od komputera lub powinni uciekać, synek powie: "mamo idę na orlika zagrać w FIFĘ online" ![]() ![]() ![]() Ten post edytował vacu czw, 19 maj 2011 - 20:15 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Trochę dziwne te niektóre miejsca: zespoły boisk, plaża, stadion - miejsca gdzie ludzie raczej uciekają od komputera lub powinni uciekać, synek powie: "mamo idę na orlika zagrać w FIFĘ online" ![]() ![]() Wiesz co - nie wydaje mi się. Teraz większość urządzeń sprzedawanych ma już WiFi (telefony, czytniki ebooków) - więc można sobie np. sprawdzić autobus poprzez telefon, napisać online relację z jakiegoś wydarzenia ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:07 |