![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
W pierwszej parze mamy Gwardie
![]() -------------------- 33001,04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
Ja mam tylko jeden apel : Niech Madzia Śliwa wróci do Dąbrowy! Dziś z naszym blokiem robiła co chciała:)
a tak pozatym to Krysia chyba ma jeszcze nie doleczoną kontuzje i chyba dlatego nie może jeszcze całego meczu grać... Oby się wyleczyła za tydzień ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 113 Dołączył: pon, 23 lis 09 Skąd: Sosnowiec Nr użytkownika: 3,573 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja mam tylko jeden apel : Niech Madzia Śliwa wróci do Dąbrowy! Dziś z naszym blokiem robiła co chciała:) Oj tak ja bardzo chcę, aby Śliwa wróciła! W sumie z tego, co wyczytałem to odeszła właśnie przez p. Kawkę.Ikić jest na libero, bo Krysia pewnie dalej leczy kontuzję. Akurat dzisiaj Ikićdobrze zagrała.Co do Natalii Kurnikowskiej - to znasz powody dla których gra tak mało? Trener widocznie ma jakiś powód. Wyższy powód, bo sam z siebie by nie stawiał jej w kwadracie, bo jest dobrą zawodniczką. Nie znam powodów, ale jak ona ma znaleźc rytm gry jeśli w ogóle nie dostaje szans?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 17 Dołączył: wto, 22 lut 11 Nr użytkownika: 4,475 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja mam tylko jeden apel : Niech Madzia Śliwa wróci do Dąbrowy! Dziś z naszym blokiem robiła co chciała:) Oj tak ja bardzo chcę, aby Śliwa wróciła! W sumie z tego, co wyczytałem to odeszła właśnie przez p. Kawkę.Ikić jest na libero, bo Krysia pewnie dalej leczy kontuzję. Akurat dzisiaj Ikićdobrze zagrała.Co do Natalii Kurnikowskiej - to znasz powody dla których gra tak mało? Trener widocznie ma jakiś powód. Wyższy powód, bo sam z siebie by nie stawiał jej w kwadracie, bo jest dobrą zawodniczką. Nie znam powodów, ale jak ona ma znaleźc rytm gry jeśli w ogóle nie dostaje szans?Patrząc na składy i nazwiska, jeden wygrany mecz w Sopocie to duży sukces, patrząc na grę jeden wygrany mecz to może trochę pozostaje niedosyt - aż prosił się piąty mecz .... ale jest kilka rzeczy aby było lepiej... i na pewno dużo chęci na przyszłoroczny finał MKS-u SIEDEM... Po pierwsze - TRENER -> DO ZMIANY - nie można stawiać założeń że czwórka to cel, celem powinno być minimum gra w finale. A tu jak już człowiek gra o finał to pomysłu żadnego - przecież cel zrealizowany (GDZIE krótkie uruchamianie środka, szybkie kombinacyjne piłki - jak na lekarstwo). Powinno się podziękować p. Kawce - za to co osiągnął, ale widać już w DG syndrom wypalenia. Ściągnąć DOBREGO i ZNANE NAZWISKO POPARTE WYNIKAMI /jak Bielsko znowu wymyśli od nowego sezonu jakiegoś nowego trenera - to brać P. M. Wiktorowicza! / trenera na sezon lub dwa oraz obowiązkowo M. ŚLIWĘ jako drugiego trenera (jeszcze grającego - z perspektywie objęcia kiedyś drużyny). TRENER+wsparcie rozegrania Po drugie - ROZEGRANIE -> DO ZMIANY potrzebna jedna B.DOBRA! rozgrywająca - to klucz do wygrywania meczów. Druga powinna być przyzwoita do nauki przy pierwszej oraz zapewnione wsparcie drugiego trenera (z pierwszego wariantu) i sukces murowany! ![]() Po trzecie - PRZYJĘCIE/ATAK -> DO UZUPEŁNIENIA - jak jest z przyjęciem każdy widział, musi być szeroka ławka i odpowiednie zmiany, w drużynie musi być rywalizacja a do tego potrzeba 2 może 3 dobrych i znanych nazwisk. A jeżeli chodzi o atak - no cóż jak wyjdzie mecz Izie lub spółce to super ale jak nie to przypomina to walenie głową w mów - po prostu wystawa i z całej siły przed siebie?!?! Dzisiaj przy niektórych piłkach można było mieć wrażenie że nasze dziewczyny chcą upolować przeciwniczki - taki łup z całej siły przed siebie bez pomyślunku i dziwić się że albo na pojedynczym bloku dziewczyny są łapane albo piłka mija boisko na wysokości 2-3 metrów bez dotykania kogokolwiek!!) ![]() Po czwarte - MENTALNOŚĆ -> DO ZAKODOWANIA W GŁOWACH - są piłki gdzie trzeba mocniej kropnąć i uważam, że jak wyjdzie to super jak nie to nie ma tragedii ale trzeba próbować, a to dzisiejsza klepanie niektórych piłek przypominało szkółkę niedzielną siatkówki plażowej (momentami gra była naprawde na wysokim poziomie!! ![]() Po piąte - LIBERO -> POMOC DLA KRYSI - każdy widział co się stało z drużyną jak Krysia załapała kontuzje. Dlatego dla Krysi potrzebny jest zmiennik przynajmniej na tym poziomie co ona. Dzisiaj miło się patrzyło jak wniosła serce do gry - od razu lepiej to wyglądało /na tej pozycji/ ![]() Po szóste - ZAGRYWKA - DO POPRAWY/PRACY - jest całkiem nieźle ale aż prosi się o MOCNE I CELNE serwy z wyskoku, tu można znaleźć kilka cennych punktów w każdym secie. Kombinowana zagrywka (z podskoku, po skosie itp. jest tyle pomysłów) - NIE MOŻNA po prostu klepnąć na drugą stronę! ![]() Po siódme - STYLE GRY - DO WYPRACOWANIA/UZUPEŁNIENIA - siatkówka powinna opierać się na szybkim rozegraniu, niskich piłkach, podwójnych krótkich, grze kombinacyjnej środkiem, a loby to tylko powinny być dozwolone w piłkach sytuacyjnych, przez skos połowy lub rozegranie ze skrzydła na drugie a nie druga piłka do rozgrywającej i lob na skrzydło - celny blok murowany. Tak niewiele potrzeba aby w przyszłym roku zagrać w finale - zagrać i go wygrać! PS. Jeżeli to prawda co ludziska gadają pomiędzy setami, tzn. towarzyskie i polityczne powiedzmy to układy Trenera z władzami klubu, pozycja widziana z perspektywy UM i koalicji rządzącej i nie tylko (choćby na podstawie KRS MKS DG), to szansa na pierwszy krok znikoma, nie mówiąc już o pozostałych, to dziewczyny będą grały jak nigdy a wyjdzie jak zawsze. Tylko trzeba mieć nadzieję, że obecny play-off trochę wjechał na ambicje sponsorowi klubu - i odpowiednio zrewiduje (wzmocni) swoje zaangażowanie w klub, tak aby tam żadna atomowa energia nam już nie podskoczyła TAURONOWI. Przecież to nie jakaś lipa tylko poważny koncern i trzeba mieć nadzieję że jeszcze nie raz będzie wymieniany w kraju i nie tylko - w perspektywie NAJLEPSZEJ żeńskiej drużyny siatkarskiej PLK. Pozdrowienia dla TAURONKA za to co robi, jest super! |
|
|
![]()
|
|
UŻYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 163 Dołączył: czw, 12 lut 09 Skąd: Center ! Nr użytkownika: 3,192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
[b]P Druga powinna być przyzwoita do nauki przy pierwszej oraz zapewnione wsparcie drugiego trenera (z pierwszego wariantu) i sukces murowany! Po to właśnie była kupiona Marta Haładyn żeby uczyła się od swojej straszej, doświadczonej idolki Magdy. Wyszło jak wyszło. CYTAT /jak Bielsko znowu wymyśli od nowego sezonu jakiegoś nowego trenera - to brać P. M. Wiktorowicza! Kiedy odwołał się p. Wagner ze stanowiska trenera i dowodzenie objął nowy-stary trener Wiktorowicz to było już wiadomo, że zostaje na dłużej. @McBean, tak jak napisałeś, potrzeba rywalizacji na pozycji atakującej, a solidne wzmocnienie przyjęcia to chyba priorytet w oknie transferowym. Mam kilka zawodniczek, których według mnie w przyszłym sezonie powinno nie być, ale nie będę wymieniał nazwiskami bo nie pora i nie miejsce na to. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:06 |