![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 160 Dołączył: śro, 26 gru 07 Nr użytkownika: 993 Płeć: Mężczyzna GG: 4723472 ![]() |
Interesuje mnie tani lakiernik samochodowy, autko chce pomalować jak najmniejszym kosztem bo i tak idzie na sprzedaż.
Maska i zderzak ile te dwa elementy mogą kosztować? Mogę je wymontować samemu i zawieźć do lakiernika, ważne żeby było jak najtaniej. Dodatkowo maska i zderzak są pomalowane podkładem wstępnie, do lekkich poprawek. Jaki koszt tych dwóch elementów? Możecie kogoś polecić? Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 8 Dołączył: pon, 11 kwi 11 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 4,572 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Drogi Vacu,jeśli chcesz,naprawde pozbyć sie rys, spowodowanych myjnią i tym podobnymi napewno nie pomogą Ci w tym środki myjące i woski ,które dają tylko krótkotrwały efekt i nie do końca zadawalający. niestety ale uszkodzenia lakieru bezbarwnego nie da się uzupełnić woskiem i tp. Aby zniwelować rysy na lakierze jest niezbędne zmatowienie elementu w zalezności od uszkodzenia i jego głębokości, odpowiednią pastą scierną ,bądż papierem o odpowiedniej gradacji. Jeśli masz lakier najgorszy z najgorszych czyli czarną perłe zawsze będziesz miał mazy na aucie jeśli wykonasz to w nieodpowiedni sposób. nie wiem czy nie powinieneś swojego auta oddać w ręce specjalisty,bo jeśli chodzi o polerowanie wiem że nie jest to tani koszt,ale odpowiedni warsztat,wiem ze ich jest niewiele zrobi to w sposób mechaniczny,ręcznie tego nie zrobisz na 100%.Niezbędne są obroty i odpowiednie pasty,które spowodują starcie warstwy lakieru bezbarwnego. I UWAGA!!! jeśli to japończyk to uważaj,bo są to auta z bardzą oszczędną warstwą bezbarwnego i bardzo szybko można dostać się do bazy ,a co za tym idzie w następstwach łuszczenia się lakieru i poddatności na rdzę. Nie wydawaj pieniędzy zbędnie,bo nie zrobisz tego ręcznie napewno.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:15 |