![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam!
Znajomy chciałby założyć internet od nich ul. Morcinka. Jakie są Wasze opinie o ich usługach? PS. Wiem, że DSI ogólnie było polecane w temacie "internet w DG", ale gdyby ktoś z doświadczeniami w tym względzie mógł nieco szerzej - będę wdzięczny. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
DSI widać już poniosło wodzę fantazji i sieje sofizmat na całego. No cóż, mocno musiałem zbulwersować uczciwą organizacje, że nie dałem im członkom spać całą noc, co by mogli obmyślać PR ripostę
![]() Teddy Bear, coś słabe wsparcie w trolowaniu, a o wiedzy technicznej to nie masz bladego pojęcia; CSMA/CD to skretka, a nie BNC. Koncentryk w przypadku modemu kablowego jest zakończony F-ka i działa w oparciu o EuroDOCSIS 3.0 (z 2007). Szerokość pasma w przypadku koncentryka jest wieksza, niż w przypadku 4 żył Ethernetu. Ethernet jest wykorzystywany do budowy sieci LAN, a nie budowy infrastruktury internetowej. Skuteczność widmowa modulacji dla Ethernetu jest mniejsza niż dla modemu kablowego. Wszystkie dane w przypadku dostępu kablowego są szyfrowane na poziomie sprzętowym, w przypadku Ethernetu nie. Modem kablowy charakteryzuje się mniejszą latencją, pingi dla łącza 5 mam jak niżej, na dodatek z niższym o 3 punkty TTLem (za routerem wifi) ;] ![]() Ten post edytował xMarcinx nie, 23 sty 2011 - 11:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 04:23 |