![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam!
Znajomy chciałby założyć internet od nich ul. Morcinka. Jakie są Wasze opinie o ich usługach? PS. Wiem, że DSI ogólnie było polecane w temacie "internet w DG", ale gdyby ktoś z doświadczeniami w tym względzie mógł nieco szerzej - będę wdzięczny. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 11 Dołączył: nie, 23 sty 11 Nr użytkownika: 4,402 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT UPC z racji, ze jest to koncentryk masz lepsze pingi. W cenie Internetu UPC masz też kanały TVN24, Discovery, NatGeo, Animal Planet etc. Jak jest jakaś awaria to nie liczą abo + po reklamacji dostajesz stały upust na abonament do 5 do 30% (ile wytargujesz). Podłączasz tyle komputerów ile chcesz. Nie bierzesz na siebie odpowiedzialności za poczynania providera, będąc członkiem stowarzyszenia jesteś współodpowiedzialny jak są jakieś machlojki prawne, dlaczego? dlatego, że uczestnicząc w głosowaniu możecie zmienić zarząd, jak i decydować o działaniach stowarzyszenia. W przypadku usług świadczonych przez firmę, cała odpowiedzialność leży po stronie usługodawcy. A od kiedy to koncentryk ma lepsze "PINGI"? Trochę to nie jest realne :>. Jak myślisz, jak wyglada transmisja UPSTREAM/DOWNSTREAM na koncentryku (Warstwa I dla przypomnienia) a jak na skrętce? :> Ile to ma par transmisji koncentryk a ile skrętka i w przypadku nadawania/odbierania przez kilka komputerów na raz to nie masz przypadkiem oczekiwania na BNC? Skoro koncentryk jest taki dobry to dlaczego obecne sieci stosują w 99% skrętkę minimum 5E. Koncentryk = archaizm. Szkoda, że ludziom w Polsce robi sie wodę z mózgu i tłumaczy że niby skrętka jest super, tymczasem CSMA/CD w przypadku łącz BNC (pospolicie koncentryk) są ostro nastawione na oczekiwania. Po Twoich wypowiedziach IEEE Group przewraca się na swoich stołkach... ze śmiechu. Zapraszam do lektury RFC - szczególnie opisu IEEE 802.x (Ethernet) a później do merytorycznych wypowiedzi na ten temat. Kolejna sprawa - promocji UPC nie potrzebujemy, dla mnie wprowadzasz offtop w temacie o którym nie masz bladego pojęcia. BTW: z tego co wiem to w DSI wystarczy router i też masz kompterów ile chcesz :> byle w jednym mieszkaniu więc nie wiem o co tak właściwie chodzi :>. Ten post edytował Teddy Bear nie, 23 sty 2011 - 01:09 -------------------- Teddy Bear, Ty krwiożercza bestio.. :>
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:56 |