![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam!
Znajomy chciałby założyć internet od nich ul. Morcinka. Jakie są Wasze opinie o ich usługach? PS. Wiem, że DSI ogólnie było polecane w temacie "internet w DG", ale gdyby ktoś z doświadczeniami w tym względzie mógł nieco szerzej - będę wdzięczny. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 8 Dołączył: czw, 20 sty 11 Nr użytkownika: 4,392 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ok ja mam podobny dylemat miedzy UPC/DSI. Mam kilka pytan :
jak wygladaja w DSI te nocne transfery ? czy te kable co wisza miedzy blokami sa z DSI ? :0 czeste awarie ? problemy ze zglaszaniem awari ? jak podczas lata z internetem w czasie burz ? BTW. Po co to "trolowanie" o statusie DSI, temat w ogole tego nie dotyczy. Moze zainteresowane strony sie przeniosa do innego tematu ? -------------------- Unix admin
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Po co to "trolowanie" o statusie DSI, temat w ogole tego nie dotyczy. Moze zainteresowane strony sie przeniosa do innego tematu ? a nie pomyslales ze niektorych pewne sprawy interesują? btw. mysle ze kable miedzy blokami to nie internet (no chyba ze jakis nielegal - bo legalnie nie moze raczej wisiec).... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 8 Dołączył: czw, 20 sty 11 Nr użytkownika: 4,392 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Po co to "trolowanie" o statusie DSI, temat w ogole tego nie dotyczy. Moze zainteresowane strony sie przeniosa do innego tematu ? a nie pomyslales ze niektorych pewne sprawy interesują? btw. mysle ze kable miedzy blokami to nie internet (no chyba ze jakis nielegal - bo legalnie nie moze raczej wisiec).... zobacz czego temat dotyczy ![]() -------------------- Unix admin
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
zobacz czego temat dotyczy ![]() usług świadczonych przez DSI. i nie zauważyłem żeby ktoś odbiegał. a co ma forma prawna do jakosci uslugi ? oswiec mnie -------------------- Unix admin
|
|
|
![]()
|
|
a co ma forma prawna do jakosci uslugi ? oswiec mnie a widzisz ma, pisalem o tym wcześniej, prawa abonenta są zupełnie inne niż prawa członka stowarzyszenia. zupełnie inaczej wygląda postępowanie reklamacyjne. abonent jest chroniony pewnymi przepisami przez pewne instytucje... a poza tym jest jeszcze kilka kwestii które mają związek z formą prawną. ale skoro pytasz to znaczy że nie masz o nich zielonego pojęcia i będzie to dla Ciebie tylko trollowanie. Dla świadomych klientów już nie. Stąd rozmowy na ten temat. |
|
|
![]()
|
|
a widzisz ma, pisalem o tym wcześniej, prawa abonenta są zupełnie inne niż prawa członka stowarzyszenia. zupełnie inaczej wygląda postępowanie reklamacyjne. abonent jest chroniony pewnymi przepisami przez pewne instytucje... a poza tym jest jeszcze kilka kwestii które mają związek z formą prawną. ale skoro pytasz to znaczy że nie masz o nich zielonego pojęcia i będzie to dla Ciebie tylko trollowanie. Dla świadomych klientów już nie. Stąd rozmowy na ten temat. Naprawde postepowanie reklamacyjne jest ostatnia rzecza na jaka bede zwracal uwage, pozatym jest umowa ktora sie czyta. Ja nie mam z tym problemu. Zawsze mozna wziasc umowe na czas nieokreslony. Interesuje mnie jak to faktycznie dziala,a nie czy jest to spolka zoo czy bez zoo. Pare osob wpisalo troche informacji i im dziekuje ![]() Ten post edytował Kubusieq sob, 22 sty 2011 - 00:46 -------------------- Unix admin
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Ja mam 128-bit WEP - po jego wyłączeniu prędkość wzrastała do mniej więcej 80% nominalnej (kiedyś, teraz mi się nie chce sprawdzać ![]() Zmień sobie z WEP na WPA2 jeśli nie chcesz stać się darmowym hot-spotem ![]() A co, tak łatwo złamać hasło? Przecież to dwadzieścia kilka znaków... Jakoś tak mi się kojarzyło właśnie, że WPA jest mniej bezpieczne. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja mam 128-bit WEP - po jego wyłączeniu prędkość wzrastała do mniej więcej 80% nominalnej (kiedyś, teraz mi się nie chce sprawdzać ![]() Zmień sobie z WEP na WPA2 jeśli nie chcesz stać się darmowym hot-spotem ![]() A co, tak łatwo złamać hasło? Przecież to dwadzieścia kilka znaków... Jakoś tak mi się kojarzyło właśnie, że WPA jest mniej bezpieczne. WPA jest bardziej bezpieczne zarówno TKIP jak i AES (AES praktycznie nie do złamania). WEP już się od paru lat nie używa, bo złamanie 20 znaków to jakieś 5 min łapania pakietów, słowem ktoś może nie dość, że miec internet od Ciebie za free to jeszcze podglądać jakie masz hasła. http://pl.wikipedia.org/wiki/WPA_(informatyka) Jedyna kwestia miedzy UPC a DSI jaka biore pod uwage to kwestia awarii i "jakosci polaczenia" ( nie bede opisywal ). Oczywiscie umowa na czas nieokreslony. I w UPC i w DSI sa takie umowy. Tyle ze instalacja w DSI to 200 zl, UPC 100zl. UPC jest ciut drozsze w abonamentach. UPC z racji, ze jest to koncentryk masz lepsze pingi. W cenie Internetu UPC masz też kanały TVN24, Discovery, NatGeo, Animal Planet etc. Jak jest jakaś awaria to nie liczą abo + po reklamacji dostajesz stały upust na abonament do 5 do 30% (ile wytargujesz). Podłączasz tyle komputerów ile chcesz. Nie bierzesz na siebie odpowiedzialności za poczynania providera, będąc członkiem stowarzyszenia jesteś współodpowiedzialny jak są jakieś machlojki prawne, dlaczego? dlatego, że uczestnicząc w głosowaniu możecie zmienić zarząd, jak i decydować o działaniach stowarzyszenia. W przypadku usług świadczonych przez firmę, cała odpowiedzialność leży po stronie usługodawcy. Ten post edytował xMarcinx sob, 22 sty 2011 - 14:14 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 14 Dołączył: pią, 21 sty 11 Nr użytkownika: 4,396 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jedyna kwestia miedzy UPC a DSI jaka biore pod uwage to kwestia awarii i "jakosci polaczenia" ( nie bede opisywal ). Oczywiscie umowa na czas nieokreslony. I w UPC i w DSI sa takie umowy. Tyle ze instalacja w DSI to 200 zl, UPC 100zl. UPC jest ciut drozsze w abonamentach. Nie bierzesz na siebie odpowiedzialności za poczynania providera, będąc członkiem stowarzyszenia jesteś współodpowiedzialny jak są jakieś machlojki prawne, dlaczego? dlatego, że uczestnicząc w głosowaniu możecie zmienić zarząd, jak i decydować o działaniach stowarzyszenia. W przypadku usług świadczonych przez firmę, cała odpowiedzialność leży po stronie usługodawcy. Absolutna nieprawda. Proszę nie insynuować jakoby osoby korzystające z Internetu DSI ponosiły jakąkolwiek prawną odpowiedzialność za działania Stowarzyszenia związane z jakimkolwiek aspektem tej działalności - jest to świadome wprowadzanie w błąd obecnych oraz potencjalnych Klientów DSI. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Absolutna nieprawda. Proszę nie insynuować jakoby osoby korzystające z Internetu DSI ponosiły jakąkolwiek prawną odpowiedzialność za działania Stowarzyszenia związane z jakimkolwiek aspektem tej działalności - jest to świadome wprowadzanie w błąd obecnych oraz potencjalnych Klientów DSI. Jak ja lubię jak brak argumentów, jest kontr argumentem. http://wiadomosci.ngo.pl/x/301265 - słowem, glosowałeś to odpowiadasz za to. @Leszek najlepiej ustaw WPA2 lub WPA z szyfrowaniem AES na routerze. Niemniej jak masz XP sprawdź czy masz poprawkę dodająca obsługę WPA - KB893357 cobyś potem nie miał niespodzianki, że nie możesz się połączyć z routerem ![]() Ten post edytował xMarcinx sob, 22 sty 2011 - 17:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
@Leszek najlepiej ustaw WPA2 lub WPA z szyfrowaniem AES na routerze. Niemniej jak masz XP sprawdź czy masz poprawkę dodająca obsługę WPA - KB893357 cobyś potem nie miał niespodzianki, że nie możesz się połączyć z routerem ![]() Dzięki ![]() Aktualizacje robię regularnie, więc powinna być - ale i tak dla pewności sprawdzę. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:49 |