![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam!
Znajomy chciałby założyć internet od nich ul. Morcinka. Jakie są Wasze opinie o ich usługach? PS. Wiem, że DSI ogólnie było polecane w temacie "internet w DG", ale gdyby ktoś z doświadczeniami w tym względzie mógł nieco szerzej - będę wdzięczny. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
@Zarząd DSI - nie chcecie napisać o co poprosiłem to Wasza sprawa, ja nigdzie Was do tego nie zmuszam. Napisałem "firma" w skrócie myślowym, proszę nie udawać przysłowiowego "idioty", wszyscy wiemy o co chodzi. Tak czy siak posty oraz Wasza niechęć do podzielenia się informacjami, które w normalnym przypadku nie są wstydliwe czy nie stanowią tajemnicy pozostaną tutaj i każdy będzie mógł sam je ocenić. Dodam jeszcze, że wpisaliście się bardzo chętnie do bazy NGO tymczasem proponuję przeczytać sobie definicję "III sektora" zawartą na stronie, na której się wpisaliście: „Trzeci sektor” to nazwa, której używa się wobec ogółu organizacji pozarządowych. Określenie to, przeniesione z języka angielskiego, nawiązuje do podziału dzielącego aktywność społeczno-gospodarczą nowoczesnych państw demokratycznych na trzy sektory:
biznes, funkcjonujący w oparciu o rynek i jego prawa, gdzie kluczowym słowem jest zysk, sektor publiczny, który tworzy i działa w oparciu o prawo i może być utożsamiany z tym, co nazywamy państwem i administracją, trzeci sektor, którego wyznacznikiem są realizowane wartości, a który jednoznacznie spaja społeczeństwo i sprzyja tworzeniu wspólnoty. Trzeci sektor to ogół prywatnych organizacji, działających społecznie i nie dla zysku, czyli organizacje pozarządowe (organizacje non-profit) .. Pozostawię to bez komentarza... Natomiast jakoś dziwnie Zarząd DSI dziwnie unika trudnych pytań, np. zaprezentowałem punkt regulaminu, w którym DSI wspaniale dba o interesy członków - jakiś komentarz? sowa - ja mam taki nawyk - może głupi choć w dzięki temu nie popadam w tarapaty czasami - że zawsze czytam umowy/regulaminy/itp. Przeczytałem, pojawiły się wątpliwości, zapytałem, rozwinął się wątek - i dobrze wszak to forum dyskusyjne. Nie wiem skąd Twoje oburzenie. I wcale nie "*uj nam do tego", jak Cię kiedyś DSI "orżnie" (czego ani Tobie ani DSI nie życzę) właśnie dlatego, że korzysta (?) z jakiejś luki prawnej to może zrewidujesz swoje stanowisko. Żyjemy w czasach oszustów i krętaczy więc nie dziw się, że jako świadomi obywatele oczekujemy wyjaśnień jeżeli coś budzi nasze wątpliwości. A jeżeli ktoś nie chce udzielić informacji, które normalnie nie są tajemnicą, to niech się nie dziwi, że są podejrzenia co do jego intencji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:29 |