![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam!
Znajomy chciałby założyć internet od nich ul. Morcinka. Jakie są Wasze opinie o ich usługach? PS. Wiem, że DSI ogólnie było polecane w temacie "internet w DG", ale gdyby ktoś z doświadczeniami w tym względzie mógł nieco szerzej - będę wdzięczny. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 112 Dołączył: śro, 25 cze 08 Skąd: DG- Broadway Nr użytkownika: 1,352 Płeć: Kobieta ![]() |
wiecie co jest dla mnie najgorsze? że temat nie rozpoczął się pytaniem o formę prawną DSI, o to co opłacają a czego nie, czy mogą tak działać czy nie powinni...
nie chcę się bawić w wymienianie nicków itp więc napisze ogólnikami: sądzę że jeśli ktoś, szukając z jakiegoś powodu informacji o DSI, zaciekawił się formą prawną i sposobem działania tego Stowarzyszenia, to nie powinien zawalać od razu tematu na forum swoimi dociekaniami, myślami o wysyłaniu czegoś tam do skarbówki, o kontrolach podatników rozliczających się z ulg z internet z DSI sądzę że jeśli ktoś ma coś do jakiejś firmy, instytucji, stowarzyszenia czy osoby- to niech się tam bezpośrednio zgłosi ze swoimi pytaniami i żalami, napisze oficjalną skargę, zażalenie- podpisane imieniem i nazwiskiem działacie teraz jak nasi ukochani politycy- obgadujecie innych i oskarżacie za ich plecami. fajnie tak atakować nieobecnych? gdyby DSI się na forum nie pojawiło, to tu dalej lały by się domysły i brzydkie słowa. i popieram że CYTAT wybór formy działalności należy do osób ową działalność prowadzących. Wszelkie tłumaczenia nie wydają się tutaj ani potrzebne ani koniecznie. a jeśli już próbujemy znaleźć wytłumaczenie to np- jeśli nawet zarejestrowali się jako stowarzyszenie tylko po to by ciąć koszty, to moim zdaniem **uj nam do tego! wy nie szukacie sposobu na oszczędności? dają mi internet, który dobrze działa, nie jest drogi i jak dla mnie to jest najważniejsze, a nie ich forma prawna dziwni jesteście jacyś ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:54 |