![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam!
Znajomy chciałby założyć internet od nich ul. Morcinka. Jakie są Wasze opinie o ich usługach? PS. Wiem, że DSI ogólnie było polecane w temacie "internet w DG", ale gdyby ktoś z doświadczeniami w tym względzie mógł nieco szerzej - będę wdzięczny. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zgadza się, członkowie DSI nie są abonentami, a członkami właśnie. Jednakże nasz regulamin zawiera w rzeczywistości o wiele bardziej liberalne zasady odnośnie ponoszonych konsekwencji z tytuły braków płatności niż stosowane w sieciach komercyjnych. Procedura windykacyjna wszczynana jest dopiero w 3. miesiącu zalegania z płatnościami, co jest wyjątkiem na polskim rynku. Przez cały ten okres Stowarzyszenie odprowadza podatek CIT oraz VAT z płatności, które de facto nie zostały do nas wpłacone, i co do których nie mamy żadnej pewności, że wpłacone będą. Dodatkowo proszę jeszcze zwrócić uwagę, że termin regulowania należności miesięcznych w DSI to 10-ty każdego miesiąca, a w przypadku braku uregulowania owej płatności w tym terminie dana osoba nadal może korzystać z łącza internetowego aż do 20-tego danego miesiąca bez ponoszenia żadnych konsekwencji. Jeśli więc porównywać prawa abonenta a prawa członka Stowarzyszenia DSI to właśnie członkowie DSI mają znacznie korzystniejszą sytuację w porównaniu do abonentów sieci komercyjnych. ja o jednym a wy o drugim.odczytuję to jako mydlenie oczu tym mniej zorientowanym ;)mam pewną teorię na to dlaczego stowarzyszenie ![]() ![]() ![]() CYTAT(kamillll) - przede wszystkim nie wyjaśniono dlaczego stowarzyszenie a nie normalna firma? Moja prośba do Zarządu DSI - jeżeli chcecie rozwiać wątpliwości to proszę o wyjaśnienie dlaczego właśnie stowarzyszenie? Z całym szacunkiem wybór formy działalności należy do osób ową działalność prowadzących. Wszelkie tłumaczenia nie wydają się tutaj ani potrzebne ani koniecznie. CYTAT(kamillll) PS. Widzę, że wszyscy "atakujący" DSI to abonenci UPC, żeby nie było że to atak konkurencji Zachęcamy w takim razie do zadania Telpolowi pytania dlaczego właśnie w takiej a nie innej formie prawnej zdecydował się na prowadzenie działalności.![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:02 |