![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam!
Znajomy chciałby założyć internet od nich ul. Morcinka. Jakie są Wasze opinie o ich usługach? PS. Wiem, że DSI ogólnie było polecane w temacie "internet w DG", ale gdyby ktoś z doświadczeniami w tym względzie mógł nieco szerzej - będę wdzięczny. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
przeczytałem pismo i muszę powiedzieć że na tematy podatkowe nie będę się wypowiadał, ale nie podoba mi się jedna i wydaję mi się najważniejsza rzecz.
Wasi klienci wg. prawa to nie abonenci tylko członkowie stowarzyszenia. I to mocna ogranicza ich prawa jako konsumentów. Tyle w temacie. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 14 Dołączył: pią, 21 sty 11 Nr użytkownika: 4,396 Płeć: Mężczyzna ![]() |
przeczytałem pismo i muszę powiedzieć że na tematy podatkowe nie będę się wypowiadał, ale nie podoba mi się jedna i wydaję mi się najważniejsza rzecz.Wasi klienci wg. prawa to nie abonenci tylko członkowie stowarzyszenia. I to mocna ogranicza ich prawa jako konsumentów.Tyle w temacie. Zgadza się, członkowie DSI nie są abonentami, a członkami właśnie. Jednakże nasz regulamin zawiera w rzeczywistości o wiele bardziej liberalne zasady odnośnie ponoszonych konsekwencji z tytuły braków płatności niż stosowane w sieciach komercyjnych. Procedura windykacyjna wszczynana jest dopiero w 3. miesiącu zalegania z płatnościami, co jest wyjątkiem na polskim rynku. Przez cały ten okres Stowarzyszenie odprowadza podatek CIT oraz VAT z płatności, które de facto nie zostały do nas wpłacone, i co do których nie mamy żadnej pewności, że wpłacone będą. Dodatkowo proszę jeszcze zwrócić uwagę, że termin regulowania należności miesięcznych w DSI to 10-ty każdego miesiąca, a w przypadku braku uregulowania owej płatności w tym terminie dana osoba nadal może korzystać z łącza internetowego aż do 20-tego danego miesiąca bez ponoszenia żadnych konsekwencji. Jeśli więc porównywać prawa abonenta a prawa członka Stowarzyszenia DSI to właśnie członkowie DSI mają znacznie korzystniejszą sytuację w porównaniu do abonentów sieci komercyjnych. przeczytałem pismo i muszę powiedzieć że na tematy podatkowe nie będę się wypowiadał, ale nie podoba mi się jedna i wydaję mi się najważniejsza rzecz.Wasi klienci wg. prawa to nie abonenci tylko członkowie stowarzyszenia. I to mocna ogranicza ich prawa jako konsumentów.Tyle w temacie. - bardzo mi się nie podoba straszenie sądami, ja nie widzę, żeby tu ktoś obrażał DSI czy rzucał oskarżenia, oczywiście pojawiają się trudne pytania ale to chyba nie zbrodnia? Wystarczy na nie odpowiedzieć... Tym bardziej, że DSI samo prowokuje pytania wybierając tak nietypową formę działalności... Podłączając się pod ton wypowiedzi Zarządu mógłbym powiedzieć, że jeżeli będzie taka wola to ja bardzo chętnie mogę się w sądzie stawić, nawet na PW mogę podać swoje dane jakby co aby nie było potrzeby niepokojenia adminów ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
przeczytałem pismo i muszę powiedzieć że na tematy podatkowe nie będę się wypowiadał, ale nie podoba mi się jedna i wydaję mi się najważniejsza rzecz.Wasi klienci wg. prawa to nie abonenci tylko członkowie stowarzyszenia. I to mocna ogranicza ich prawa jako konsumentów.Tyle w temacie. Zgadza się, członkowie DSI nie są abonentami, a członkami właśnie. Jednakże nasz regulamin zawiera w rzeczywistości o wiele bardziej liberalne zasady odnośnie ponoszonych konsekwencji z tytuły braków płatności niż stosowane w sieciach komercyjnych. Procedura windykacyjna wszczynana jest dopiero w 3. miesiącu zalegania z płatnościami, co jest wyjątkiem na polskim rynku. Przez cały ten okres Stowarzyszenie odprowadza podatek CIT oraz VAT z płatności, które de facto nie zostały do nas wpłacone, i co do których nie mamy żadnej pewności, że wpłacone będą. Dodatkowo proszę jeszcze zwrócić uwagę, że termin regulowania należności miesięcznych w DSI to 10-ty każdego miesiąca, a w przypadku braku uregulowania owej płatności w tym terminie dana osoba nadal może korzystać z łącza internetowego aż do 20-tego danego miesiąca bez ponoszenia żadnych konsekwencji. Jeśli więc porównywać prawa abonenta a prawa członka Stowarzyszenia DSI to właśnie członkowie DSI mają znacznie korzystniejszą sytuację w porównaniu do abonentów sieci komercyjnych. przeczytałem pismo i muszę powiedzieć że na tematy podatkowe nie będę się wypowiadał, ale nie podoba mi się jedna i wydaję mi się najważniejsza rzecz.Wasi klienci wg. prawa to nie abonenci tylko członkowie stowarzyszenia. I to mocna ogranicza ich prawa jako konsumentów.Tyle w temacie. - bardzo mi się nie podoba straszenie sądami, ja nie widzę, żeby tu ktoś obrażał DSI czy rzucał oskarżenia, oczywiście pojawiają się trudne pytania ale to chyba nie zbrodnia? Wystarczy na nie odpowiedzieć... Tym bardziej, że DSI samo prowokuje pytania wybierając tak nietypową formę działalności... Podłączając się pod ton wypowiedzi Zarządu mógłbym powiedzieć, że jeżeli będzie taka wola to ja bardzo chętnie mogę się w sądzie stawić, nawet na PW mogę podać swoje dane jakby co aby nie było potrzeby niepokojenia adminów ![]() Hehe ale mi prawa konsumenta - tego co nie płaci ![]() A ten co płaci? CYTAT Za ciągłą przerwę w dostępie do sieci – z przyczyn leżących po stronie DSI – uważa się wyłącznie awarię urządzeń DSI – zainstalowanych w sieci – tj. od wyjścia okablowania z lokalu Abonenta do routera brzegowego. Przerwa taka – liczona od godziny zgłoszenia – przez czas powyżej 72 godzin – uprawnia do bonifikaty w wysokości 1/30 kwoty składki miesięcznej (abonamentowej) za każdą kolejną – rozpoczętą dobę braku dostępu. Bonifikatę oblicza się począwszy od czwartej doby w której stwierdzono brak dostępu – z doliczeniem bonifikat za pierwsze trzy doby niesprawności łącza. W przypadku uzyskania dostępu w czwartej dobie – o której wyżej – bonifikata nie przysługuje. Czyli w skrócie - nie masz netu przez trzy doby ale w czwartej włączą - guzik dostaniesz a nie obniżenie abo.. tfu... składki ![]() CYTAT A czy nie widział Pan wpisu jednej z osoby na niniejszym forum, w którym to pomówiła konkretną, z imienia i nazwiska, osobę o niepłacenie podatków i oszukiwanie Urzędu Skarbowego? Śmiem wątpić czy to pomówienia, uzasadniona wątpliwość raczej którą wystarczy wyjaśnić... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:02 |