![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam!
Znajomy chciałby założyć internet od nich ul. Morcinka. Jakie są Wasze opinie o ich usługach? PS. Wiem, że DSI ogólnie było polecane w temacie "internet w DG", ale gdyby ktoś z doświadczeniami w tym względzie mógł nieco szerzej - będę wdzięczny. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Bardzo często, są zakładane takie fundacje/stowarzyszenia by unikać podatków, czy by dostawać granty. Każde stowarzyszenie ma obowiązek prowadzić pełną księgowość i publikować roczne sprawozdania z działalności. Stowarzyszone (prowadzące dział gospodarcza w celu finansowania celów statutowych) może wystawiać faktury VAT, ale nie za składki członkowskie, tylko działania w celu pozyskania funduszy na działalność statutowa. Z celów DSI wynika, ze od 1 do 7 to jakaś fikcja, a punkt "8. Budowa i administracja systemów transmisji multimediów na rzecz członków bądź podmiotów trzecich." to esencja funkcjonowania. Jestem ciekawy ile pieniędzy ze składek jest przeznaczanych na cele od 1 do 7 czyli edukacje, szkolenia, mi to wygląda na świetnie przemyślany pomysł Janusza Dziubińskiego by niezgodnie z prawem doić Urząd Skarbowy z pieniędzy (naszych tj. obywateli). Już teraz mogę powiedzieć, ze Pan Janusza Dziubiński przez to unika podatków (zwolnienia z CIT), odpowiedzialności (bo reklamacje inaczej są rozpatrywanie po stronie członków).
Ten post edytował xMarcinx czw, 20 sty 2011 - 20:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:31 |