![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam!
Znajomy chciałby założyć internet od nich ul. Morcinka. Jakie są Wasze opinie o ich usługach? PS. Wiem, że DSI ogólnie było polecane w temacie "internet w DG", ale gdyby ktoś z doświadczeniami w tym względzie mógł nieco szerzej - będę wdzięczny. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
@kamillll to jest stowarzyszenie prowadzące działalność gospodarczą, tak wiec jak najbardziej firma. Swoją drogą składką członkowską nie może być opłata za korzystanie z konkretnej czynności lub rzeczy - tu Internetu. Dwa składka członkowska jest dobrowolna, tu się podpisuje na coś umowę i są kary?! Chyba jutro prześle ów regulamin do Urzędu Skarbowego, bo coś mi śmierdzi ten interes. to bardziej do UKE jak już chcesz przesyłać. sprawdziłem ich KRS i chyba nie do końca jest tak jak piszesz. to częsta kombinatoryka u takich tworów. raczej regulamin też jest tak skonstruowany że nikt się tam nie przyczepi. jeżeli to stowarzyszenie, a abonenci to członkowie to ten regulamin nie będzie budził wątpliwości bo to regulamin regulujący kwestię członkostwa (może składki są dobrowolne, tak jak przynależność do stowarzyszenie - godząc się na jedno akceptujesz drugie ![]() edit, nie ma czegoś takiego jak "stowarzyszenie prowadzące działalność gospodarczą" Stowarzyszenia mogą prowadzić działalność gospodarczą jedynie jako działalność pomocniczą, to znaczy, że działalność gospodarcza nie może być podstawową działalnością stowarzyszenia, tylko dodatkową, wspierającą. Dochód z niej w całości musi być przeznaczony na realizację celów statutowych. Oznacza to, że inaczej niż np. w spółdzielniach, członkowie stowarzyszenia nie mogą podzielić go między siebie. Prowadzenie działalności gospodarczej jest jednym ze sposobów zdobycia środków na działania statutowe organizacji. Ten post edytował kamillll śro, 19 sty 2011 - 23:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:00 |