![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: czw, 07 maj 09 Nr użytkownika: 3,314 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam apeluje do władzy rządzącej o utworzenie wkońcu połączenia bezpośredniego do Szpitala Górniczego lub mediacje z KZK GOP w imieniu obywateli D.G
Sytuacja obecna wyglada następująco nie ma połączenia bezpośredniego autobusowego z Szpitalem Wojewódzkim i największym w Naszym Regionie, znajduje się on blisko naszego miasta a komunikacja obecnie wyglada tak z nim że by sie dostać do Szpitala trzeba jechać tramwajem i piechotą pod górę polecam niezły wysiłek bardzo podgórke ![]() ![]() Argumenty za utworzeniem połączenia bezpośredniego Dąbrowa Górnicza- Szpital Górniczy Wojewódzki: - wiele osób z Dąbrowy pracuje w Szpitalu Górniczym i dojeżdża do pracy bardzo utrudniony dojazd - z miast takich jak katowice piekary będzin sosnowiec mysłowice bzpośrednie połączenia są u nas Brak - wiele osób leczy się jezdzi na badania do tego szpitala ponieważ jest to najwiekszy szpital specjalistyczny w regionie i sama obsługa oraz zakres leczenia jest nie do porównanai z Dąbroskim Szpitalem - wiele osób odwiedzających chorych z Dąbrowy maja utrudniony dojazd - największy szpital leżący w bliskim połozeniu z Dąbrową Górniczą a brak komunikacyjnego połaczenia - duża ludzi korzystajaca z połączenia bezpośredniego zapewniona -wiele innych Sugestia rozwiązania sprawy: Powstanie nowego połączenia bezpośredniego szybkiego dojazd 20-30 min lub rozszerzenie trasy autobusów już istniejacych dodanie do np lini 803 tego przystanek Szpital Wojewódzki Sosnowiec PROSZE O WPISY OSÓB KTÓRE POPIERAJA MÓJ APEL DO WŁADZY I PRZEDSTAWICIELI KZK GOP Ten post edytował muminkubora sob, 09 paź 2010 - 20:40 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
PROSZE O WPISY OSÓB KTÓRE POPIERAJA MÓJ APEL DO WŁADZY I PRZEDSTAWICIELI KZK GOP Ja popieram. Niestety to co piszesz to prawda i może nawet takie połączenie jest bardziej potrzebne niż nocne z Katowic - wszak młody sobie zawsze jakoś poradzi natomiast do szpitala jeżdżą najczęściej ludzie chorzy i starsi i oni już mają problem. Mam nawet w rodzinie osoby, które muszą bywać w tym szpitalu albo na badaniach albo w odwiedzinach i niestety są to osoby starsze mające problemy już ze sprawnym poruszaniem się więc za każdym razem muszą się prosić po rodzinie żeby ktoś ich podwiózł. @Mały77: Ja pewnie też bym nie miał problemu ale postaw się na miejscu osób starszych/chorych - im już tak łatwo nie jest... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tak - jestem w miarę młody tzn. tak mi się wydaje
![]() Ale nie widzę problemu w tym bezpośrednim połączeniu. Komunikacja miejska powinna tworzyć system, który powinien pozwolić w miarę komfortowy sposób wszędzie dojechać. Bo nigdy nie będzie tak, że wszędzie się dojedzie bezpośrednim autobusem. Bo dlaczego np. przedłużać linię 803? Dla mojego miejsca zamieszkania dalej nie będzie bezpośredniego połączenia ze szpitalem i co Ci biedni ludzie z mojego osiedla mają zrobić? http://rozklady.kzkgop.pl/#/?start=468&...na_przesiadke=2 Jest niedziela 6 rano - nie ma problemu by w godzinę dojechać z jedną przesiadką. Nie bójmy się korzystać z nowych technologii i takich wyszukiwarek ![]() Naprawdę nie wszędzie muszą jechać bezpośrednie autobusy - to ma być system, który pozwala dojechać wszędzie. PS. Ja osobiście chciałbym bezpośrednie połączenie ze szpitalem w Piekarach bo tam jeżdżą ludzie, którym poruszanie się może sprawiać duży problem. Ten post edytował Mały77 nie, 10 paź 2010 - 06:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Tak - jestem w miarę młody tzn. tak mi się wydaje ![]() Ale nie widzę problemu w tym bezpośrednim połączeniu. Komunikacja miejska powinna tworzyć system, który powinien pozwolić w miarę komfortowy sposób wszędzie dojechać. Bo nigdy nie będzie tak, że wszędzie się dojedzie bezpośrednim autobusem. Bo dlaczego np. przedłużać linię 803? Dla mojego miejsca zamieszkania dalej nie będzie bezpośredniego połączenia ze szpitalem i co Ci biedni ludzie z mojego osiedla mają zrobić? http://rozklady.kzkgop.pl/#/?start=468&...na_przesiadke=2 Jest niedziela 6 rano - nie ma problemu by w godzinę dojechać z jedną przesiadką. Nie bójmy się korzystać z nowych technologii i takich wyszukiwarek ![]() Naprawdę nie wszędzie muszą jechać bezpośrednie autobusy - to ma być system, który pozwala dojechać wszędzie. PS. Ja osobiście chciałbym bezpośrednie połączenie ze szpitalem w Piekarach bo tam jeżdżą ludzie, którym poruszanie się może sprawiać duży problem. Wiesz Mały ale ludzie już narzekają, że nocny z K-c jest z przesiadką a korzystać mają z niego w 99% młodzi ludzie wracający z klubów. No to jak na moje oko prędzej autobus do szpitala powinien być bezpośredni. Do Sosnowca czy do Piekar - kwestia oceny gdzie jeździ więcej mieszkańców DG. Ten post edytował vacu nie, 10 paź 2010 - 12:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:34 |