Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Połaczenie Dąbrowa Górnicza - Szpital "Górniczy" Wojewódzki
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
muminkubora
Witam apeluje do władzy rządzącej o utworzenie wkońcu połączenia bezpośredniego do Szpitala Górniczego lub mediacje z KZK GOP w imieniu obywateli D.G

Sytuacja obecna wyglada następująco nie ma połączenia bezpośredniego autobusowego z Szpitalem Wojewódzkim i największym w Naszym Regionie, znajduje się on blisko naszego miasta a komunikacja obecnie wyglada tak z nim że by sie dostać do Szpitala trzeba jechać tramwajem i piechotą pod górę polecam niezły wysiłek bardzo podgórke smile2.gif lub połączenie tramwaj + 20-35 min czekania na autobus przesiadki smile2.gif brak połaczenia bezpośredniego WSTYD 21 wiek.

Argumenty za utworzeniem połączenia bezpośredniego Dąbrowa Górnicza- Szpital Górniczy Wojewódzki:
- wiele osób z Dąbrowy pracuje w Szpitalu Górniczym i dojeżdża do pracy bardzo utrudniony dojazd
- z miast takich jak katowice piekary będzin sosnowiec mysłowice bzpośrednie połączenia są u nas Brak
- wiele osób leczy się jezdzi na badania do tego szpitala ponieważ jest to najwiekszy szpital specjalistyczny w regionie i sama obsługa oraz zakres leczenia jest nie do porównanai z Dąbroskim Szpitalem
- wiele osób odwiedzających chorych z Dąbrowy maja utrudniony dojazd
- największy szpital leżący w bliskim połozeniu z Dąbrową Górniczą a brak komunikacyjnego połaczenia
- duża ludzi korzystajaca z połączenia bezpośredniego zapewniona
-wiele innych

Sugestia rozwiązania sprawy:
Powstanie nowego połączenia bezpośredniego szybkiego dojazd 20-30 min lub rozszerzenie trasy autobusów już istniejacych dodanie do np lini 803 tego przystanek Szpital Wojewódzki Sosnowiec

PROSZE O WPISY OSÓB KTÓRE POPIERAJA MÓJ APEL DO WŁADZY I PRZEDSTAWICIELI KZK GOP
Mały77
Sorry - chwilka na stronie:

http://rozklady.kzkgop.pl/#/?start=468&...na_przesiadke=2

Jak widać nie jest problemem dojechać z przesiadką wink.gif
Niedługo będziemy się zastanawiać - a czemu nie ma bezpośredniego autobusu na Ochojec?
muminkubora
CYTAT(Mały77 @ sob, 09 paź 2010 - 19:45) *
Sorry - chwilka na stronie:

Jak widać nie jest problemem dojechać z przesiadką wink.gif
Niedługo będziemy się zastanawiać - a czemu nie ma bezpośredniego autobusu na Ochojec?

Oczywisice to teoria KZK GOP ale praktyka jest taka ze nigdy połaczenia nie są zgrane i jak przykład pokazuje dotyczy połaczeń wieczornych ale dojechać na 7 rano do Górniczego lub 19 to juz nie tak prosto, pozatym jeśli nie widzisz potrzeby połaczenia z Głównym szpitalem w naszym regionie to albo jesteś młody i nie korzystasz z służby zdrowia wcale albo nie wiesz co piszesz smile2.gif A ochojec to nie jest bezposrednie położenie nikt tu cudów nie wymaga ale jakieś standardy są potrzebne zastanów się trzemu piekary czeladź będzin sosnowiec i Katowice maja bezpośrednie połaczenia widocznie wiedzą co dla ludzi jest ważne smile2.gif

Apel dotyczy połaczenia bezposredniego a nie z przesiadką smile2.gif
marcin.p
Co nie zmienia faktu by linia 803 - chociażby co 2,3 kurs - została wydłużona do szpitala górniczego. Tak naprawdę to dołożenie dla tej linii kilku wozokilometrów i jednego przystanku. Przecież nikt nie powiedział, że ma się zatrzymywać przy PKP Będzin oraz przy elektrociepłowni
vacu
CYTAT(muminkubora @ sob, 09 paź 2010 - 19:20) *
PROSZE O WPISY OSÓB KTÓRE POPIERAJA MÓJ APEL DO WŁADZY I PRZEDSTAWICIELI KZK GOP

Ja popieram. Niestety to co piszesz to prawda i może nawet takie połączenie jest bardziej potrzebne niż nocne z Katowic - wszak młody sobie zawsze jakoś poradzi natomiast do szpitala jeżdżą najczęściej ludzie chorzy i starsi i oni już mają problem. Mam nawet w rodzinie osoby, które muszą bywać w tym szpitalu albo na badaniach albo w odwiedzinach i niestety są to osoby starsze mające problemy już ze sprawnym poruszaniem się więc za każdym razem muszą się prosić po rodzinie żeby ktoś ich podwiózł.

@Mały77: Ja pewnie też bym nie miał problemu ale postaw się na miejscu osób starszych/chorych - im już tak łatwo nie jest...
Mały77
Tak - jestem w miarę młody tzn. tak mi się wydaje wink.gif
Ale nie widzę problemu w tym bezpośrednim połączeniu. Komunikacja miejska powinna tworzyć system, który powinien pozwolić w miarę komfortowy sposób wszędzie dojechać. Bo nigdy nie będzie tak, że wszędzie się dojedzie bezpośrednim autobusem. Bo dlaczego np. przedłużać linię 803? Dla mojego miejsca zamieszkania dalej nie będzie bezpośredniego połączenia ze szpitalem i co Ci biedni ludzie z mojego osiedla mają zrobić?

Jest niedziela 6 rano - nie ma problemu by w godzinę dojechać z jedną przesiadką. Nie bójmy się korzystać z nowych technologii i takich wyszukiwarek wink.gif A i dobry wnuczek będzie dobry dla babci nie korzystającej z nowych technologii i zawsze może sprawdzić babci autobus.
Naprawdę nie wszędzie muszą jechać bezpośrednie autobusy - to ma być system, który pozwala dojechać wszędzie.

PS. Ja osobiście chciałbym bezpośrednie połączenie ze szpitalem w Piekarach bo tam jeżdżą ludzie, którym poruszanie się może sprawiać duży problem.
vacu
CYTAT(Mały77 @ nie, 10 paź 2010 - 06:13) *
Tak - jestem w miarę młody tzn. tak mi się wydaje wink.gif
Ale nie widzę problemu w tym bezpośrednim połączeniu. Komunikacja miejska powinna tworzyć system, który powinien pozwolić w miarę komfortowy sposób wszędzie dojechać. Bo nigdy nie będzie tak, że wszędzie się dojedzie bezpośrednim autobusem. Bo dlaczego np. przedłużać linię 803? Dla mojego miejsca zamieszkania dalej nie będzie bezpośredniego połączenia ze szpitalem i co Ci biedni ludzie z mojego osiedla mają zrobić?

Jest niedziela 6 rano - nie ma problemu by w godzinę dojechać z jedną przesiadką. Nie bójmy się korzystać z nowych technologii i takich wyszukiwarek wink.gif A i dobry wnuczek będzie dobry dla babci nie korzystającej z nowych technologii i zawsze może sprawdzić babci autobus.
Naprawdę nie wszędzie muszą jechać bezpośrednie autobusy - to ma być system, który pozwala dojechać wszędzie.

PS. Ja osobiście chciałbym bezpośrednie połączenie ze szpitalem w Piekarach bo tam jeżdżą ludzie, którym poruszanie się może sprawiać duży problem.

Wiesz Mały ale ludzie już narzekają, że nocny z K-c jest z przesiadką a korzystać mają z niego w 99% młodzi ludzie wracający z klubów. No to jak na moje oko prędzej autobus do szpitala powinien być bezpośredni. Do Sosnowca czy do Piekar - kwestia oceny gdzie jeździ więcej mieszkańców DG.
marcin.p
Z całym szacunkiem dla osób jeżdżących do szpitala w Piekarach, ale do św.Barbary jeździ ich z całą pewnością więcej. Szpital górniczy jest główną placówką leczniczą w Zagłębiu. Dlaczego więc nie miałoby być bezpośredniego autobusu z DG? Najrealniejszym rozwiązaniem wydaję mi się właśnie wydłużenie linii 803, która i tak na odcinku Będzin Kołłątaja - Będzin Kościuszki wozi powietrze. tak więc na zmianie trasy naprawdę niewiele osób straci, a bardzo wiele może zyskać. Władze powinny o tym pamiętać, szczególnie w roku wyborczym.

Mały77
CYTAT(marcin.p @ nie, 10 paź 2010 - 12:28) *
Najrealniejszym rozwiązaniem wydaję mi się właśnie wydłużenie linii 803, która i tak na odcinku Będzin Kołłątaja - Będzin Kościuszki wozi powietrze. tak więc na zmianie trasy naprawdę niewiele osób straci, a bardzo wiele może zyskać.

To dla mnie i ludzi z mojego osiedla nie zmienia faktu, że i tak nie będzie bezpośredniego połączenia wink.gif

CYTAT(marcin.p @ nie, 10 paź 2010 - 12:28) *
Władze powinny o tym pamiętać, szczególnie w roku wyborczym.

I to myślenie jest dla mnie chore, bo uczy polityków myśleć o ludziach tylko przed wyborami wink.gif
Nie ważne kiedy - jak jest coś co trzeba poprawić to nie ważne czy rok wyborczy czy nie.
vacu
CYTAT(Mały77 @ nie, 10 paź 2010 - 13:03) *
I to myślenie jest dla mnie chore, bo uczy polityków myśleć o ludziach tylko przed wyborami wink.gif
Nie ważne kiedy - jak jest coś co trzeba poprawić to nie ważne czy rok wyborczy czy nie.

Mały - piszesz jakbyś nie wiedział na jakim świecie żyjesz wink.gif Polityków nie trzeba tego uczyć, to jest ich podstawowa zasada. I masz dwa wyjścia: albo się z tym pogodzić i coś tam zyskać albo się buntować i mieć guzik z pętelką. O połączeniu nocnym tyle się mówiło od dawna a udało się je załatwić dopiero w roku wyborczym laugh.gif I tak ze wszystkim...
Mały77
CYTAT(vacu @ nie, 10 paź 2010 - 14:23) *
Mały - piszesz jakbyś nie wiedział na jakim świecie żyjesz wink.gif Polityków nie trzeba tego uczyć, to jest ich podstawowa zasada. I masz dwa wyjścia: albo się z tym pogodzić i coś tam zyskać albo się buntować i mieć guzik z pętelką. O połączeniu nocnym tyle się mówiło od dawna a udało się je załatwić dopiero w roku wyborczym laugh.gif I tak ze wszystkim...

No widzisz - jak dla mnie to trzeba zmienić i rozliczać polityków z całej kadencji a nie tylko roku wyborczego - i powinniśmy zacząć to robić - a nie myśleć, że tak było, jest i będzie i jest ok.
To tak samo jak dawanie kasy pod stołem lekarzom - wszyscy potępiają a jak przyjdzie co do czego sami dajemy wink.gif
Sorry za taki mały wyjazd poza główny temat wink.gif
vacu
CYTAT(Mały77 @ nie, 10 paź 2010 - 20:10) *
CYTAT(vacu @ nie, 10 paź 2010 - 14:23) *

No widzisz - jak dla mnie to trzeba zmienić i rozliczać polityków z całej kadencji a nie tylko roku wyborczego - i powinniśmy zacząć to robić - a nie myśleć, że tak było, jest i będzie i jest ok.
To tak samo jak dawanie kasy pod stołem lekarzom - wszyscy potępiają a jak przyjdzie co do czego sami dajemy wink.gif
Sorry za taki mały wyjazd poza główny temat wink.gif

Mały - no to powodzenia, imho jest to niezmienialne. Taka jest natura człowieka. Jeżeli masz do kogoś interes to idziesz do niego jak ma dobry humor czy to nie ma znaczenia? Ja tam chodzę jak ma dobry humor, bo taki jest człowiek, że wtedy jest bardziej chętny do pomocy. Podobnie w tym przypadku.

Chociaż wiem - możnaby zrobić roczne kadencje happy (6).gif i zawsze byśmy mieli rok wyborczy wink.gif
Mały77
Niegłupie wink.gif
Tylko obawiam się, że cała kasa szłą by na organizację wyborów i kampanie wyborcze wink.gif
vacu
CYTAT(Mały77 @ pon, 11 paź 2010 - 21:08) *
Niegłupie wink.gif
Tylko obawiam się, że cała kasa szłą by na organizację wyborów i kampanie wyborcze wink.gif

Podpis elektroniczny => Wybory przez internet itp. itd. - kiedyś to może będzie realne, szkoda, że nie dziś unsure.gif
Mały77
CYTAT(vacu @ pon, 11 paź 2010 - 21:45) *
Podpis elektroniczny => Wybory przez internet itp. itd. - kiedyś to może będzie realne, szkoda, że nie dziś unsure.gif

Hmmmm - myślisz, że ludzie będą z tego korzystać? Jak na razie boją się komputerów i większość nie załatwia spraw przez internet.
Poza tym organizacja takich wyborów może być droższa niż zwykłych wink.gif (tylko wtedy nie zarobią ludzie w komisjach tylko firmy internetowe, które będą to obsługiwały).
Poza tym jest szansa na większe lub mniejsze pomyłki - widziałem kiedyś jakiś film z podobnym przykładem - był babol w sofcie i wybory wygrał jakiś anonimowy klient wink.gif
Master
2 lata temu miałem złamana ręke, wymagało to hospitalizacji i operacji chirurgicznej, nastepnie reka w gipsie przez prawie 2 mesiace. Co okolo 2 tygodnie jezdzilem na kontrole i po L4 do pracy, do szpitala górniczego, T 21 pod cmentarz i hejze ho na góre 2 km pod szpital z ręką w gipsie, lub autobus pod stadion w Bedzinie , przesiadka tak z 30 min. na deszczu extra sprawa , no i do Gorniczego, Spowrotem autobus na Bedzin rzadko , wiec jakims dziwnym gdzies na Pogon, nastepnie czekac naT21. w sumie nic trudnego .... najbardziej dla starszej osoby.

P.S

Przez ostanie kilka lat w Gorniczym lezalo kilka osob z mojej rodziny. Wieksze lub mniejsze choroby, i zawsze albo ktos z rodziny musiał jechac autem zawiezc przywiezc , odwiedziny,kontrole, taksówki itp

Więc linia uwazamze jest potrzebna. Moze nie jakas nowa, ale przedłużenie którejś z istniejących. Wystarcza kursy między 6 a 16 w dni robocze, no i moze 2 kursy w dni wolne
muminkubora
jednym słowem trzeba załatwić w końcu tą sprawę z naszymi radnymi, senatorami by połaczenie powstało a ekonomia moze sama wybrac czy przedłużenie trasy czy nowe połaczenie byle było bezpośrednie i wygodne dla zwykłego człowieka

laugh.gif Swoją drogą rośmiesza mnie fakt iż prezydent ma udziały możliwości w KZK GOP jak każdy czytał w gazecie cała prawda, a nasza komunikacja w porównaniu do innych miast śląska kuleje i jest nie udolnie rozplanowana!!

Prosze o poruszanie tej sprawy przez was w różnych formach bezposrednie pisanie do posłów senatorów radnych i znajomych oraz do zarządu KZK GOP by wkońcu sprawa była załatwiona

BEZPOŚREDNIE POŁĄCZENIA Z MIEJSCAMI STRATEGICZNYMI W ZAKRESIE LECZENIA I OPIEKI TO PODSTAWA W 21 WIEKU NIEWAŻNE ILE SIĘ MA LAT
muminkubora
Każda nowinka techniczna i unowocześnienie napewno będą trafiać do szpitali głównych wojewódzkich największych a Szpital Św. Barbary "Górniczy" jest taka placówką w którą inwestuje się niesamowite pieniądze, jest największym na zagłębiu, ilość poradni oddziałów jest nie do porównania z innymi a przede wszystkim kadra która tam leczy profesorowie w niektórych dziedzinach są specjalistami o sławie ogólno polskiej a nawet miedzynarodowej.

Dla mnie jako osoby młodej nie korzystającej z usług Służby zdrowia ale posiadajacą liczną rodzinę która wiadomo jest w różnym wieku i z różnymi schorzeniami jest jasne że w 21wieku powinno być jasne że wybór leczenia oraz dojazd do głównego szpitala leżącego na granicach miasta jest rzeczą oczywista i podstawową ponieważ każdy powinien tam dotrzeć starszy młodszy chory zdrowy w odwiedziny i pracownicy szpitala a ostatnia grupa również jest spora bo w tym szpitalu mnustwo ludzi pracuje z Dąbrowy.

Zgoda Będzina tego tamtego to kwestai podjęcia negocjacji wyciągniecia odpowiednich argumentów ale przede wszystkim zdajmy sobie sprawę iż takie połaczenie to priorytet dla Dąbrowy Górniczej i ich mieszkańców i od władzy wybranej obecnie będzie to zależało bo radni prezydent jest od reprezentowania społeczeństwa i wprowadzania udogodnień dla obywateli swojego miasta dla wszystkich a nie dla wybranej grupy, dla bogatych i dla biednych oraz średnio zarabiajacych a komunikacjia miejska jest taka sprawą co dotyczy każdego !!!

PROSZĘ O PORUSZANIE TEMATU PRZY KAŻDEJ MOŻLIWOŚCI Z KANDYDATAMI DO RZĄDU PISANIE O TEJ SPRAWIE ORAZ O STWORZENIE W KOŃCU TEGO POŁĄCZENIA BO WYSTARCZY JEDYNIE STWORZENIE DOBREJ GRUPY MEDIACYJNEJ KTÓRA ZAJMIE SIĘ TYM PROBLEMEM I BĘDZIE SPRAWĘ SKUTECZNIE PROWADZIĆ NA LINI KZK GOP-BĘDZIN-DĄBROWA GÓRNICZA, ULOTKI I PROGRAM WYBORCZY TO NIE WSZYSTKO LICZA SIĘ REALNE CZYNY KTÓRE DOPROWADZĄ DO REALIZACJI CELU.
muminkubora
Podziękowania za głosy z całego serca mam nadzieje że jak kiełbaska wyborcza minie to wkońcu ktoś zacznie rozmowy z KZK GOP w tej sprawie i szybko połączenie powstanie

Dziękuje za głosy w sondzie i zapraszam pozostałe osoby do głosowania !!!
muminkubora
JESTEŚMY PO WYBORACH KIEDY TA SPRAWA WKOŃCU RUSZY I KTO ZAJMIE SIĘ MEDIACIA W TEJ SPRAWIE Z RAMIENIA RZĄDU KZK GOP BĘDZIN DĄBROWA GÓRNICZA

CZEKAMY NA TO POŁĄCZENIE!!!!!!!
muminkubora
Mamy luty i jak widać nic w temacie sie nie robi, żadne połączenie nie powstało dalej brak komunikacji z Szpitalem Górniczym w Sosnowcu.

Nowa władza rządzi nowi radni a podstawowe tematyki ich programów nie są spełniane.

PROSZĘ O PISANIE ZAPYTAŃ DO RADNYCH PREZYDENTA I OSÓB Z RZĄDU W SPRAWIE TEGO POŁĄCZENIA

PONIŻEJ PODAJE ADRES MEILI I KONTAKT TEL:
Kontakt z Prezydentem Miasta
* osobiście w każdy ostatni czwartek miesiąca od godz. 15.30 po wcześniejszym umówieniu się - tel. 32 295 67 14 lub 32 295 96 77
drogą elektroniczą e-mail: prezydent@idabrowa.pl
*Przewodnicząca Rady miasta
Agnieszka Pasternak
Telefon
295-67-46
e-mail przewodniczaca@dabrowa-gornicza.pl
*Wice przewodniczący Rady Miasta
Józef Juroff
Telefon
(032) 295 67 46; 0 660 426 743
e-mail jjuroff@dabrowa-gornicza.pl
*Wice przewodniczący Rady Miasta
Krzysztof Tamborek
Telefon
(032) 295 67 46
660-418-244
e-mail ktamborek@dabrowa-gornicza.pl

Te osoby wybraliśmy na naszych reprezentantów, mieszkańcy Dąbrowy mają prawo od nich czegoś wymagać i by w końcu rozwiazali ta sprawę proszę pisać meil oraz poruszać ten temat z nimi. angry.gif
kamillll
nic się nie robi i mam nadzieję że nic się nie zrobi.
jest milion innych spraw do zrobienia.
Mały77
CYTAT(kamillll @ pią, 11 lut 2011 - 15:10) *

Popieram!!! wink.gif
vacu

CYTAT(Mały77 @ pią, 11 lut 2011 - 15:46) *

Popieram!!! wink.gif

Możecie by przeciwni ale musicie przyznać, że jeżeli w każdej sprawie znalazłoby się kilka tak zaangażowanych osób jak np. muminkubora w sprawę tej linii bądź choćby .tomy w sprawę schronisk to może coś by się udało na tych władzach naszych "wymusić" rolleyes.gif
A te "milion innych spraw" nie ma takiego "lobby" wink.gif
muminkubora
Otrzymałem pierwszą odpowiedź na mojego meila w tej sprawie o szybkości odpowiedzi nie będę dyskutował bo wysłałem meila oficjalnego do Władz Dabrowy KZK GOP i innych zainteresowanych osób a to pierwsza odpowiedź z 2.03.2011 a pytanie wysłałem 9 października smile2.gif szacun i tak dla gościa bo jako jedyny jak narazie odpisał a reszta władzy naszego miasta cisza i strony inne też
Nie ma jak dobry kontakt z obywatelem smile2.gif

Wklejam odpowiedź:
"Odpowiadając na e-mail z dnia 9 października ubiegłego roku w sprawie utworzenia bezpośredniej linii autobusowej z Dąbrowy Górniczej do Szpitala Wojewódzkiego
w Sosnowcu informuję:
 problem bezpośredniego połączenia autobusowego naszego miasta ze Szpitalem Wojewódzkim w Sosnowcu był poruszany wielokrotnie na spotkaniach z mieszkańcami bądź też w formie indywidualnych wystąpień osób zatrudnionych lub odwiedzających bliskich w tym szpitalu. Rozumiejąc potrzebę funkcjonowania takiego połączenia, Gmina wystąpiła 18 października ub.r. do Prezydenta Będzina o rozpatrzenie możliwości utworzenia bezpośredniego połączenia autobusowego naszego miasta,
a tym samym dzielnic Będzina graniczących z Dąbrową Górniczą, z w/w szpitalem.
W tym miejscu należy dodać, że ulica Żeromskiego w Będzinie naprzeciw szpitala jest granicą pomiędzy gminami Będzina i Sosnowca.
 wniosek nasz został przekazany przez Gminę Będzin do KZK GOP celem przygotowania szczegółów planowanego połączenia komunikacyjnego. Należy w tym miejscu przypomnieć, że ulica Żeromskiego w Będzinie, przy której mieści się szpital, jest dla autobusów komunikacji miejskiej ulicą jednokierunkową. Spowodowane to jest szerokością oraz dużym spadkiem ulicy w kierunku ul. Małobądzkiej i obawą braku możliwości podjazdu autobusów pod dość strome wzniesienie w okresie zimowym. Dlatego też wszystkie autobusy obsługujące przystanek Sosnowiec Szpital Wojewódzki wjeżdżają na ul. Żeromskiego od strony DK 86. Autobusy jadące z Będzina w kierunku szpitala dodatkowo robią pętlę ulicą Małobądzką, zjazd na drogę DK-94, następnie skręt w DK-86 i w ul. Żeromskiego. Wpływa to na znaczący wzrost ilości wozokilometrów, co podnosi koszt funkcjonowania linii komunikacyjnej.
 KZK GOP przedstawił propozycje utworzenia nowych linii autobusowych oraz możliwości wydłużenia już istniejących tras komunikacyjnych ze szczegółową analizą skutków wprowadzenia zmian w funkcjonującej komunikacji wraz z kosztem wprowadzenia tych zmian.
 informacja powyższa została przekazana do Gminy Będzin (z powiadomieniem Dąbrowy Górniczej). Gmina Będzin analizując przekazane propozycje stwierdziła,
że uruchomienie połączenia na trasie, na której funkcjonują już inne linie spowoduje jedynie segregację istniejącego potoku pasażerów, co w efekcie wpłynie ujemnie na rentowność obecnych linii komunikacyjnych. Na podjętą decyzję z pewnością wpłynął fakt, że każda trasa autobusu z Dąbrowy Górniczej w kierunku szpitala musi przebiegać drogami DK-94 i DK-86, co zgodnie z przyjętymi zasadami w KZK GOP obciąża Gminę Będzin.
 brak zgody Gminy Będzin na utworzenie bezpośredniej linii autobusowej z Dąbrowy Górniczej do Szpitala Wojewódzkiego w Sosnowcu stanowi poważny problem dla naszego miasta, które chcąc uruchomić taką linię musiało by pokryć w całości koszt jej funkcjonowania. Biorąc pod uwagę obecną wielkość dotacji, jaką Gmina Dąbrowa Górnicza odprowadza do KZK GOP za funkcjonowanie komunikacji miejskiej, budżet gminy nie jest w stanie pokryć dodatkowych kosztów utrzymania wnioskowanej linii. "

Podpisane Pan Marek Szafruga

Pozostawiam do zapoznania się i ewentualnych komentarzy Państwa

Z przykrościa informuje iż pozostali adresaci nie raczyli odpisać Przewodniczący radni, kzk gop itd.....
muminkubora
WYBORY MINEŁY PROBLEM POZOSTAŁ BRAK POŁĄCZENIA Z SZPITALEM GÓRNICZYM !!!!!

GŁOSOWALIŚCIE WYBIERALIŚCIE SAMORZADY PRZEYDENTA WIEC PROSZE TERAZ WYMAGAC I NAGŁAŚNIAĆ PROBLEM BY WKOŃCU KTOŚ TO ZAŁATQWIŁ I BY KAZDEMU ŻYŁO SIĘ LEPIEJ !!!!

BY OBIETNICE I SŁOWA NIE BYŁY TYLKO RZUCANE NA WIATR smile2.gif
kamillll
CYTAT(muminkubora @ pon, 15 sie 2011 - 22:10) *
WYBORY MINEŁY PROBLEM POZOSTAŁ BRAK POŁĄCZENIA Z SZPITALEM GÓRNICZYM !!!!!

GŁOSOWALIŚCIE WYBIERALIŚCIE SAMORZADY PRZEYDENTA WIEC PROSZE TERAZ WYMAGAC I NAGŁAŚNIAĆ PROBLEM BY WKOŃCU KTOŚ TO ZAŁATQWIŁ I BY KAZDEMU ŻYŁO SIĘ LEPIEJ !!!!

BY OBIETNICE I SŁOWA NIE BYŁY TYLKO RZUCANE NA WIATR smile2.gif

jakie wybory minęły odkąd poruszałeś ostatnio temat?
szer
Dla mnie to nie problem więc wymagać nie będę!
muminkubora
Czas leci nie ubłaganie a w tej sprawie władza nic nie robi ciągle brak Połączenia wstyd Podraza i cała ekipa !!!! 21 wiek dry.gif
muminkubora
Liczba odsłon tematu zadziwiająca Podziękowania Dla głosujacych widze że temat jest ciekawy i wiele osób zainteresował dziękuje za głosy wypowiedzi i za PW od was

Zachecam do dalszych głosowań wypowiedzi wszystkich

W odpowiedzi na kilka PW faktycznie sprawa powinna być poruszana na szczeblu radnych i miasta by była załatwiona pozytywnie dla mieszkańców D.G i wkońcu nasze miasto by coś z tym tematem zrobiło a nie zasłaniało się KZK GOP bo we wszystkich dziedzinach można się dogadac i znaleźć konsensus

Pozdrawiam i czekam na wpisy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.