![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 373 Dołączył: nie, 22 paź 06 Nr użytkownika: 241 ![]() |
Salowe okupujące siedzibę dąbrowskiego Urzędu Miasta domagają się przyjazdu prezydenta Zbigniewa Podrazy i jego zaangażowania w rozwiązanie sporu. Jak poinformowała obecna w urzędzie szefowa Solidarności w dąbrowskim Szpitalu Specjalistycznym Elżbieta Żuchowicz, protestujące przygotowały apel do prezydenta. Wzywają w nim Zbigniewa Podrazę do „natychmiastowej reakcji”, oczekują na jego „natychmiastowy przyjazd i podjęcie rozmów w kierunku rozwiązania problemu”. - Zaangażowanie prezydenta jest warunkiem zakończenia protestu. Czekamy do skutku - mówi Elżbieta Żuchowicz. I podkreśla, że to decyzje władz Dąbrowy Górniczej doprowadziła w 2004 roku do przejęcia usług sprzątania w szpitalu przez zewnętrzną firmę Aspen. Szpitalnej Solidarności udało się wówczas wywalczyć utrzymanie zatrudnienia. Jednak w tym roku usługi te przejęła Spółdzielnia Inwalidów Naprzód, która takich gwarancji nie chce dać. Związkowcy twierdzą tymczasem, że obowiązkiem Naprzodu jest przejęcie i zatrudnienie 70 salowych. Powołują się na orzeczenia sądów w podobnych przypadkach. - Podczas dzisiejszych rozmów napotkaliśmy na mur niezrozumienia i niechęci ze strony przedstawicieli firmy Naprzód. Nie widzimy innego rozwiązania, niż okupacja urzędu - wyjaśnia Elżbieta Żuchowicz. Związkowcy przebywający w urzędzie skarżą się na postawę dąbrowskich urzędników. 30 protestującym nie udostępniono żadnej z toalet. Salowe zamierzają na razie siedzieć na dachu. Czekają na prezydenta miasta. Zbigniew Podraza poinformował jednak, że nie będzie interweniował, bo władze miasta nie są stroną konfliktu między salowymi a nową firmą sprzątającą, która ma je zatrudnić.Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,8348044,Salowe_uwiezione_na_dachu_dabrowskiego_magistratu.html#ixzz0ysyz
Ak Ten post edytował rouse śro, 08 wrz 2010 - 00:43 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 119 Dołączył: śro, 05 sie 09 Skąd: DG Nr użytkownika: 3,404 Płeć: Kobieta ![]() |
Dokument wygląda tak. Obcięto tutaj dane pracownicy i jej podpis. Data na dokumencie to 29.07.10, a data złożenia podpisu to chyba początek sierpnia.
Załączony plik
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 180 Dołączył: pon, 04 lut 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,095 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 119 Dołączył: śro, 05 sie 09 Skąd: DG Nr użytkownika: 3,404 Płeć: Kobieta ![]() |
Prosta kobita jestem i nie znam się na tym.
http://img541.imageshack.us/img541/7461/pismoq.jpg Czy to wystarczy? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Prosta kobita jestem i nie znam się na tym. http://img541.imageshack.us/img541/7461/pismoq.jpg Czy to wystarczy? Pismo jest OK. I wielu tu tłumaczy czemu prawdopodobnie ASPEN siedzi cicho - no niestety ale jak dla mnie jest jedno uchybienie na tym piśmie. Brak tu jakiegokolwiek podpisu, potwierdzenia czy czegokolwiek ze strony SI "Naprzód". Widziałem już takie pisma z art. 23' i zawsze były pieczątki obu firm. Ciut to dziwne. A a potwierdzenie szablon pisma z jednej z firm która miała przejście pracowników z art 23' na początku roku - KLIK Ten post edytował mgmisiek śro, 15 wrz 2010 - 19:06 |
|
|
![]()
|
|
To fakt, brakuje podpisu SI. No i wydaje mi się, że pieczątek ze strony Aspenu też mało. Tylko dyrektor kadr?
No ale w jakimś celu ta informacja w kadrach została wygenerowana. Myślę, że tylko sąd pracy może tą zagadkę rozwikłać. No bo albo w błąd wprowadzono pracowników, albo było jakieś porozumienie, ale się wycofano. Tego nie wiadomo. Ten dokument pokazuje tylko, że coś było na rzeczy i że sobie kobiety nie uroiły całej sprawy. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To fakt, brakuje podpisu SI. No i wydaje mi się, że pieczątek ze strony Aspenu też mało. Tylko dyrektor kadr? No ale w jakimś celu ta informacja w kadrach została wygenerowana. Myślę, że tylko sąd pracy może tą zagadkę rozwikłać. No bo albo w błąd wprowadzono pracowników, albo było jakieś porozumienie, ale się wycofano. Tego nie wiadomo. Ten dokument pokazuje tylko, że coś było na rzeczy i że sobie kobiety nie uroiły całej sprawy. To fakt ktoś tu te Panie wprowadził w błąd. Z drugiej strony w piśmie wyraźnie napisane jest, że Spółka (ASPEN) nie posiada wiedzy na temat warunków zatrudnienia jakie może zaproponować SI"Naprzód". Tak więc nie można oprzeć się na podstawie tego pisma, że były jakiekolwiek gwarancje niezmienności tych warunków. I dalej będę twierdził, że okupacja urzędu jest bezcelowa. Prezydent ma absolutną rację w swoim oświadczeniu. Ten post edytował mgmisiek śro, 15 wrz 2010 - 22:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:57 |