![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
http://mksdabrowa.tv/tagi/ewelina-sieczka/...za-dabrowe.html
CYTAT Po każdym zakończonym sezonie, przychodzi czas rozstań w wielu klubach. Pierwszą zawodniczką która opuści dąbrowską drużynę, jest dość niespodziewanie, Ewelina Sieczka. - Nie wiem jeszcze gdzie, ale na pewno odchodzę z Dąbrowy Górniczej. - powiedziała przed kamerą mksdabrowa.tv. Cały wywiad z Eweliną Sieczką (numer osiem na spodenkach) na początku przyszłego tygodnia. Żeby się nie zdziwiła, że gdzie indziej już tyle grać nie będzie... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 184 Dołączył: wto, 10 lut 09 Skąd: DG forever Nr użytkownika: 3,188 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Napiszę później coś na temat...
Zwłoka, bo musiałem coś sprawdzić. CYTAT Powołamy też sportową spółkę akcyjną. To powinno stać się już w sierpniu. Do rozgrywek przystąpimy jednak jeszcze jako stowarzyszenie. Siatkarska spółka z Dąbrowy pojawi się w lidze z początkiem przyszłego roku - precyzuje prezes klubu. Czyli żegnaj MKS-ie. CYTAT Wojewoda Lubelski wydał rozstrzygniecie nadzorcze stwierdzające nieważność uchwały Nr 204/VIII/2003 Rady Miasta Lublin z dnia 26 czerwca 2003 r. w sprawie wyrażenia zgody na zawiązanie przez miasto Lublin z innymi podmiotami sportowej spółki akcyjnej. Wobec powyższego miasto ze spółką nie będzie miało nic wspólnego. Ponieważ sportowa spółka akcyjna jest tylko szczególnym przypadkiem zwykłej spółki akcyjnej i jest oparta o prawo handlowe, więc kibice w tym momencie nie mają już żadnego wpływu na działalność klubu, bo jedyne z czego będą się musieli tłumaczyć to wynik finansowy, a i to tylko przed udziałowcami. Już w zeszłym roku pisałem, że szykuje się zawłaszczenie klubu, dziś staje się to faktem. Fakt, dzieje się to w majestacie prawa dzięki nam, naszemu milczeniu. Dobro wspólne jakim był MKS od sierpnia stanie się własnością prywatną. Od sierpnia będziecie mogli zapomnieć o MKS-ie w Dąbrowie Górniczej. Mam nadzieję, że zachowają na tyle przyzwoitości, że usuną te trzy litery z nazwy klubu. To już nie będzie mój klub. Może wam jest wszystko jedno - mnie nie. Ten post edytował SokratesDG pią, 28 maj 2010 - 11:09 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: nie, 21 mar 10 Skąd: Reden Nr użytkownika: 3,779 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wobec powyższego miasto ze spółką nie będzie miało nic wspólnego. Ponieważ sportowa spółka akcyjna jest tylko szczególnym przypadkiem zwykłej spółki akcyjnej i jest oparta o prawo handlowe, więc kibice w tym momencie nie mają już żadnego wpływu na działalność klubu, A wpływy z biletów? Frekwencja na hali? CYTAT Fakt, dzieje się to w majestacie prawa dzięki nam, naszemu milczeniu. Dobro wspólne jakim był MKS od sierpnia stanie się własnością prywatną. Rozumiem, że teraz tylko udziałowcy spółki mają prawo przychodzić na mecze, gdyż klub jest teraz ich własnością? Nie ma co, to wpłynie bardzo korzystnie na wizerunek klubu i kondycję finansową. Z której jest zarząd rozliczany. CYTAT To już nie będzie mój klub. Może wam jest wszystko jedno - mnie nie. Bardzo nie lubię szantażów emocjonalnych. Bardzo. Może Tobie jest łatwo pisać takie słowa, ale ja będę przychodził nawet na mecze Tauron SSA Dąbrowa Górnicza. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:29 |