![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
http://mksdabrowa.tv/tagi/ewelina-sieczka/...za-dabrowe.html
CYTAT Po każdym zakończonym sezonie, przychodzi czas rozstań w wielu klubach. Pierwszą zawodniczką która opuści dąbrowską drużynę, jest dość niespodziewanie, Ewelina Sieczka. - Nie wiem jeszcze gdzie, ale na pewno odchodzę z Dąbrowy Górniczej. - powiedziała przed kamerą mksdabrowa.tv. Cały wywiad z Eweliną Sieczką (numer osiem na spodenkach) na początku przyszłego tygodnia. Żeby się nie zdziwiła, że gdzie indziej już tyle grać nie będzie... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 184 Dołączył: wto, 10 lut 09 Skąd: DG forever Nr użytkownika: 3,188 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czyli ta zapowiadana niespodzianka, to pewnie transfer Podolec do Dąbrowy. A co do Sawickiej, to właśnie oglądałem cztery finałowe mecze z Muszyną i zabieram się do piątego i im dłużej patrzę to mam jeszcze większe wątpliwości czy to jest taka wartościowa zawodniczka. Jak patrzę na Zenik to widzę, że też dużo gra pod siatką i jej asekuracja w tym miejscu dała Muszynie parę punktów, więc nie widzę nic złego w tym, że podobnie gra Krysia. Pomijając całą moją sympatię dla Krysi, jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości, to ma ona szansę je rozwiać już niedługo w Montreux. Ja wiem, że będzie najlepszą polską libero i kto wie czy na swoim koncie nie będzie miała większych sukcesów niż Zenik, jeśli tylko wykorzysta swoją szansę.
Byłbym ostrożny z tym braniem z Muszyny. Witczak może i czasem ma atak, ale przyjmująca z niej żadna. Skowrońska jak jej się uda to jest punkt, ale też bez rewelacji. Myślę, że Serwiński pozbywa się tych zawodniczek, które w zeszłym sezonie sprawiały wrażenie wartościowych, ale w rzeczywistości okazały się niewypałem. Z uporem maniaka będę twierdził, że mieliśmy w tym sezonie bardzo dobry skład i jeśli już to należy uzupełnić miejsca po odchodzących, ale zrobić to mądrze i nie napalać się na to, że jakaś zawodniczka grała w Muszynie, bo co Muszyna była warta w tym sezonie wszyscy widzieliśmy. Budowa drużyny nie polega na corocznej wymianie 3/4 składu i na łapaniu zawodniczek które odchodzą z pozornie lepszych drużyn, bo tam poniżej można znaleźć perełki w dodatku bardziej może rozwojowe, a może nawet trafi się jakiś nieoszlifowany diamencik, któremu trzeba dać szansę? W kwestii uzupełnienia - sprowadzenie do Dąbrowy Rybaczewski czy Sieradzan jest raczej kiepskim pomysłem. -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: nie, 21 mar 10 Skąd: Reden Nr użytkownika: 3,779 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak patrzę na Zenik to widzę, że też dużo gra pod siatką i jej asekuracja w tym miejscu dała Muszynie parę punktów, więc nie widzę nic złego w tym, że podobnie gra Krysia. Pomijając całą moją sympatię dla Krysi, jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości, to ma ona szansę je rozwiać już niedługo w Montreux. Ja wiem, że będzie najlepszą polską libero i kto wie czy na swoim koncie nie będzie miała większych sukcesów niż Zenik, jeśli tylko wykorzysta swoją szansę. 3 x Tak! CYTAT Byłbym ostrożny z tym braniem z Muszyny. Witczak może i czasem ma atak, ale przyjmująca z niej żadna. Skowrońska jak jej się uda to jest punkt, ale też bez rewelacji. Myślę, że Serwiński pozbywa się tych zawodniczek, które w zeszłym sezonie sprawiały wrażenie wartościowych, ale w rzeczywistości okazały się niewypałem. Z uporem maniaka będę twierdził, że mieliśmy w tym sezonie bardzo dobry skład i jeśli już to należy uzupełnić miejsca po odchodzących, ale zrobić to mądrze i nie napalać się na to, że jakaś zawodniczka grała w Muszynie, bo co Muszyna była warta w tym sezonie wszyscy widzieliśmy. Tez zgadzam się z tym, by z chłodną głową popatrzeć na wszystkie możliwe ruchy transferowe, ale aż żal nie byłoby skorzystać z okazji, jaką jest rozpad tegorocznej Muszyny. Skoro teraz świętujące Bielsko opiera się na wziętych z śp. Winiar Kalisz zawodniczkach, dlaczego nie doszukiwać się analogii i pójść tym tropem? Kurka, tylko i tak nie znajdziemy w Muszynie tej, która zastąpi Sieczkę, bo kupno 33-latkę Mirek można określić różnie, ale na pewno nie inwestycją w przyszłość. Ze środkowych (w razie odejścia Gajgał) Pykosz i Pycia - przyznaję się bez bicia, nie pamiętam ich gry, może kto miły wyda osąd w ich sprawie. Bełcik... jeśli chcemy trzymać do końca zycia Haładynównę na ławce, tak, owszem. Atakujące... już mamy, nawet niezłe. Po co tworzyć niepotrzebne byty. Skorzystać by się chciało, ale... te 2 zawodniczki, które bym w DG widział, zostają ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:53 |