IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> rozliczenia CO, czy ktoś opłaca ryczałt?? ile płacicie??
piotrMDC
post pią, 02 kwi 2010 - 18:02
Post #1

UZYTKOWNIK
*

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 1,492

Witam,
mam M4 i od tamtego roku, cały rok nie ogrzewane w ogóle były dwa pokoje!! tylko dwa pomieszczenia grzane: kuchnia (na 2 w skali do 4) + pokój (na 3-4 w skali do 4) i wyszła mi dopłata 150zł, a spodziewałem sie sporego zwrotu ( zaliczki pobrane 1400zł, koszty 1550zł = 150zł do dopłaty) w takim wypadku jak sie tak indywidualnie opłaca rozliczać to zastanawiam się nad ryczałtem, czy ktoś tak sie rozlicza?? jaki jest przelicznik mniej więcej?? ile płacicie za jakie mieszkanie i ile osób??
pozdrawiam,
Piotr
Powód Edycji: Mod. Przeniesiony
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
vacu
post pią, 02 kwi 2010 - 18:30
Post #2

Smokin' nigga

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(piotrMDC @ pią, 02 kwi 2010 - 16:02) *
Witam,
mam M4 i od tamtego roku, cały rok nie ogrzewane w ogóle były dwa pokoje!! tylko dwa pomieszczenia grzane: kuchnia (na 2 w skali do 4) + pokój (na 3-4 w skali do 4) i wyszła mi dopłata 150zł, a spodziewałem sie sporego zwrotu ( zaliczki pobrane 1400zł, koszty 1550zł = 150zł do dopłaty) w takim wypadku jak sie tak indywidualnie opłaca rozliczać to zastanawiam się nad ryczałtem, czy ktoś tak sie rozlicza?? jaki jest przelicznik mniej więcej?? ile płacicie za jakie mieszkanie i ile osób??
pozdrawiam,
Piotr

Ja płacę ryczałt, kwotowo wychodzi podobnie tyle, że nie muszę oszczędzać biggrin.gif Chcę saunę to mam saunę, chcę chłodniej to przykręcam, koszty mnie w każdym razie nie ograniczają i to jest duży +. Wiem, że np. na mydlicach ludzie płacą mniej więcej tyle samo ale w zimie to mają "lodownię", do tego grzeją np. dwa pomieszczenia tylko a w reszcie pojawia się grzyb. Gdyby grzali tak jak ja to by chyba wyszło ze trzy razy więcej. Także jak dla mnie ryczałt to jednak lepsze rozwiązanie z tym, że chyba jak ktoś ma "licznik" to nie bardzo da się "wrócić" do ryczałtu...
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
piotrMDC   rozliczenia CO   pią, 02 kwi 2010 - 18:02
xMarcinx   Obecnie chyba sie nie da ryczałtu, u mnie M4 (kuch...   pią, 02 kwi 2010 - 18:21
vacu   CYTAT(piotrMDC @ pią, 02 kwi 2010 - 16...   pią, 02 kwi 2010 - 18:30

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:02
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza