![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 42 Dołączył: nie, 28 wrz 08 Skąd: MDC Nr użytkownika: 1,492 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Myślę, że wielu już zastanawiało się gdzie tu oddać swój zepsuty samochód, żeby było tanio szybko i profesjonalnie
![]() ![]() ![]() Napiszcie jeszcze co Wam naprawiali, żeby wszystko było jasne ![]() Ten post edytował piotrMDC nie, 28 wrz 2008 - 04:29 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 35 Dołączył: pią, 05 mar 10 Nr użytkownika: 3,748 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam,
Jako, że miałem do czynienia już z różnymi mechanikami, to co nieco mogę napisać. CarFix za PEC'em - Jak dla mnie to w miarę ok. Szef jest dosyć rozmowny i można w miarę rzeczowo pogadać. Za to panowie mechanicy to mają już swój świat i z tymi trzeba umieć rozmawiać albo się wyjdzie z warsztatu zdegustowanym. Generalnie nie są zbyt mili i rozmowni. Z tym, że nie idziemy do mechanika pogadać... Niby tak, dlatego jeśli już o fachowości, to nie jest źle, ale mogło być lepiej. Podam tylko ostatni przykład, kiedy to w mojej Astrze zrąbała się wakupompa przy alternatorze. Panowie w miarę sprawnie zlokalizowali usterkę, po czym jegomość Szef stwierdził, że do wymiany jest WAKU i po paru telefonach oznajmił mi iż pompy szukać mam sobie sam... ![]() Po tej jak że miłej informacji postanowiłem wybrać się do sprawdzonego mechanika... "Mój" sprawdzony mechanik wykręcił alternator z WAKU i oznajmił mi, że jest nieszczelność pomiędzy waku a alternatorem. Odesłał mnie do regeneracji (na Zagórzu). Oczywiście zakup nowej/używanej WAKU nic by tu nie dał. Ot pieniądze w błoto wyrzucone (min. 150zł). Za wymianę wział mi raptem 30 zł + koszty regeneracji. Dodam, że wcześniej miał robiony rozrząd (silnik ISUZU, więc skomplikowany), łatanie głowicy silnika (oczywiście odesłane do fachowca) i kilka innych napraw. Generalnie na tą chwilę zdecydowanie mogę polecić: "Mechanika Pojazdowa" Marcin Barcik ul. Brzozowicka 13 Będzin. tel jak by ktoś był zainteresowany 604844856. Oczywiście nie gwarantuje, że robi wszystko dobrze ![]() ![]() Polecić mogę jeszcze Perfect Service w Strzemieszycach - ul. Hotelowa 23. W prawdzie robiłem tam niewiele, ale goście sprawiali wrażenie bardzo rzeczowych. Szczególnie jeśli chodzi o elektronikę/elektrykę. Jedyny mankament, że nie są tani. Gość sobie liczy i to słono. Ja robiłem tam akurat zamek centralny + jakieś lampki (mniej ważne). Było jeszcze kilku mechaników, ale nie będę się rozpisywał, bo niewiele u nich robiłem, a same naprawy raczej do skomplikowanych nie należały więc nie jest to miarodajny wyznacznik jakości. Ps. Dodał bym tu jeszcze mechanika zajmującego się CB, centralnymi, alarmami itp. Na Podlesiu. Ul. Długa 37 - Armar. Mają tam też sklep. Robiłem u nich radio i mechanizm od zamka centralnego. Wydają się sensowni.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 00:18 |