IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Podsumowanie CICL, ankieta
MKS w LM
Jak oceniasz debiutancki występ MKS-u w Lidze Mistrzyń?
Zagrał rewelacyjnie - BRAWO [ 7 ] ** [18,92%]
Wygrał więcej, niż przypuszczałem, ale pozostał mały niedosyt [ 15 ] ** [40,54%]
Zajął miejsce adekwatne do aktualnych możliwości [ 15 ] ** [40,54%]
Grał słabo, ale byli jeszcze słabsi [ 0 ] ** [0,00%]
Zagrał ŹLE [ 0 ] ** [0,00%]
Nie interesuje mnie to zupełnie [ 0 ] ** [0,00%]
Czy jeszcze chciał(a)byś oglądać takie widowiska w Hali Centrum?
Tak [ 37 ] ** [100,00%]
Nie [ 0 ] ** [0,00%]
Gdzie oglądałe(a)ś zmagania siatkarek w czasie meczy rozegranych w DG?
Byłem na meczu w hali [ 32 ] ** [72,73%]
Oglądał(a)em w telewizji [ 5 ] ** [11,36%]
Oglądał(a)em w internecie [ 7 ] ** [15,91%]
Suma głosów: 38

Zibar
post pon, 22 lut 2010 - 17:48
Post #1

Sportowa Dąbrowa

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 267

Dawno nie mieliśmy ankietki dotyczącej siatkówki a ,że LM juz za nami, może wyjdzie z tego małe podsumowanie smile.gif bo nie wszyscy mają ochotę pisać długie wypowiedzi a ankietka to tylko kilka kliknięć. Oczywiście jeśli ktoś ma ochotę na dłuzsze podsumowanie to serdecznie zapraszam, czy tu czy w temacie dot. LM.

W pytaniu nr 3 można zaznaczyć więcej niż 1 odpowiedź.

Ten post edytował Zibar pon, 22 lut 2010 - 19:41

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
SokratesDG
post wto, 23 lut 2010 - 00:46
Post #2

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 3,188

Ja w pierwszym pytaniu dołożyłbym jeszcze odpowiedź: MKS zagrał dobrze, ale mógł ugrać więcej. smile2.gif

Ankieta malutka i nie daje w zasadzie żadnego obrazu, bo każdy kto zagląda na to forum to w najgorszym razie ogląda mecze w necie, albo w telewizji, a zdecydowana większość chodzi na halę, więc pytanie czy chciałbym oglądać takie mecze na naszej hali jest niejako zbędne.

Osobiście uważam, że jak na okoliczności i możliwości naszych dziewczyn odpadliśmy nieco za wcześnie (tak nawiasem mówiąc Kim Stealens grała w Dąbrowie będąc już w ciąży, więc nie dziwi jej gorsza forma), była realna szansa przejścia do drugiej fazy Play-Off. Dobija mnie ta nadmierna skromność i ciągłe gadanie o tym jacy to inni są lepsi - dojrzałość polega na uświadomieniu sobie, że każdy jest do pokonania.
Dodam jeszcze małą statystykę:
Mulhause - średnia wieku 23,2 lata, najmłodsza 17, najstarsza 30
Pesaro - średnia wieku 25 lat, najmłodsza 18, najstarsza 30
Istanbuł - średnia wieku 26 lat, najmłodsza 20, najstarsza 41
Novara - średnia wieku 26,2 lata, najmłodsza 17, najstarsza 45
Dąbrowa Górnicza - średnia wieku 27,5 lat, najmłodsza 22, najstarsza 41

Bynajmniej nie wypominam wieku tylko staram się zwrócić uwagę na fakt, że mówienie w takiej sytuacji o zdobywaniu doświadczenia jest trochę nie na miejscu. MKS grał pierwszy raz w LM, ale kilka zawodniczek w jego składzie nie robiło tego po raz pierwszy. Zacznijmy wreszcie się szanować, mamy mocną drużynę, która jest w stanie wygrać z każdym, a my ciągle jęczymy i klękamy przed siedemnastolatkami z Novary czy Miluzy. My Polacy wysysamy kompleks niższości z mlekiem matki, jak usłyszymy, że drużyna z Włoch, to już trudny przeciwnik, a tam grają takie same dziewczyny jak u nas, wiele z nich słabiej niż nasze, ale to Włoszki, Holenderki, Niemki, Francuzki więc z racji urodzenia muszą być od nas lepsze - to czasami aż boli. Może wreszcie zachwyćmy się tym co mamy i uwierzmy, że spokojnie tylko z polskimi dziewczynami jesteśmy w stanie spuścić łomot dowolnej zagranicznej drużynie. Zawsze byle co, ale z zachodu było lepsze niż cud u nas, więc może czas z tym skończyć, nie sądzicie?

Ten post edytował SokratesDG wto, 23 lut 2010 - 01:25

--------------------

+Quote Post
Zibar
post wto, 23 lut 2010 - 09:40
Post #3

Sportowa Dąbrowa

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 267

CYTAT(SokratesDG @ wto, 23 lut 2010 - 00:46) *
Ja w pierwszym pytaniu dołożyłbym jeszcze odpowiedź: MKS zagrał dobrze, ale mógł ugrać więcej. smile2.gif

przecież jest, tylko nie dosłownie, może dodam Twoje sformułowanie (chodzi mi o ten niedosyt... smile.gif )

CYTAT
Ankieta malutka i nie daje w zasadzie żadnego obrazu, bo każdy kto zagląda na to forum to ...

Zdawałem sobie z tego sprawę, ale to przecież raczej zabawa, niż poważna sonda wink.gif

CYTAT
Bynajmniej nie wypominam wieku tylko staram się zwrócić uwagę na fakt, że mówienie w takiej sytuacji o zdobywaniu doświadczenia jest trochę nie na miejscu. MKS grał pierwszy raz w LM, ale kilka zawodniczek w jego składzie nie robiło tego po raz pierwszy.

Zawodniczki poszczególne owszem grały i mają jakieś doświadczenia, ale jako zespół/klub to dla nich nowe doświadczenie, a przecież siatkówka to gra zespołowa i niejedna ekipa się przekonała, że ściągnięcie wielu indywidualności nie daje gwarancji sukcesu. Poza tym, tak naprawdę to tylko nasza kapitan grała na takim poziomie, a reszta była w drużynach występujących w różnych rozgrywkach, ale nie była pierwszoszustkowymi zawodniczkami (Gajgał w zeszłym sezonie w BB stała często w kwadracie dopiero w reprezentacji błysnęła). Wyjść na zmianę a ciągnąć grę od początku to imho dwie różne sprawy i dlatego MKS można śmiało nazwać młodą drużyną, która musi się jeszcze sporo uczyć. Bo np takie BB czy Muszyna ani w zeszłym roku ani teraz nie zawojowała Europy, a przebież składy mają znacznie lepsze.

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<

+Quote Post

Posty w temacie
Zibar   Podsumowanie CICL   pon, 22 lut 2010 - 17:48
SokratesDG   Ja w pierwszym pytaniu dołożyłbym jeszcze odpowied...   wto, 23 lut 2010 - 00:46
Zibar   CYTAT(SokratesDG @ wto, 23 lut 2010 - 00...   wto, 23 lut 2010 - 09:40
Padziu   CYTAT(SokratesDG @ wto, 23 lut 2010 - 00...   wto, 23 lut 2010 - 10:00
SokratesDG   Przed LM była mowa o tym jaka ta Miluza strasznie ...   śro, 24 lut 2010 - 01:36

Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 13:55
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza