![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wiem że na słowo Katowice u niektórych z was włos się jeży na głowie
![]() Link jest tutaj http://smm.pl/list.html wystarczy wpisać swoje imię, nazwisko i e-mail. Mam nadzieje że staniecie na wysokości zadania! ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Wiem że na słowo Katowice u niektórych z was włos się jeży na głowie ![]() Link jest tutaj http://smm.pl/list.html wystarczy wpisać swoje imię, nazwisko i e-mail. Mam nadzieje że staniecie na wysokości zadania! ![]() Może przybliżysz nam cele takiego przedstawicielstwa? Również koszty utrzymania tegoż? Wszyscy polscy uroparlamentarzyści mają na terenie Polski swoje biura poselskie, w których w czasie dyżurów spotykają się z obywatelami, nie mogącymi pofatygować się do Brukseli. Po co nam następne siedziby, gabinety, sekretarki, szyldy, samochody? NIE PODPISZĘ, PONIEWAZ JESTEM PRZECIWNIKIEM ROZROSTU ADMINISTRACJI. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może przybliżysz nam cele takiego przedstawicielstwa? Również koszty utrzymania tegoż? Wszyscy polscy uroparlamentarzyści mają na terenie Polski swoje biura poselskie, w których w czasie dyżurów spotykają się z obywatelami, nie mogącymi pofatygować się do Brukseli. Po co nam następne siedziby, gabinety, sekretarki, szyldy, samochody? NIE PODPISZĘ, PONIEWAZ JESTEM PRZECIWNIKIEM ROZROSTU ADMINISTRACJI. Koszty utrzymania pokrywa w całości Bruksela. Natomiast takie przedstawicielstwo daje ogromny kop prestiżowy dla miasta na tle Europy. Dla naszego regionu tego typu instytucje są bardzo potrzebne aby zrzucić łatkę regionu typowo górniczego i przemysłowego. Nie chcesz nie głosuj, nikt Cię nie zmusza ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Koszty utrzymania pokrywa w całości Bruksela. Natomiast takie przedstawicielstwo daje ogromny kop prestiżowy dla miasta na tle Europy. Dla naszego regionu tego typu instytucje są bardzo potrzebne aby zrzucić łatkę regionu typowo górniczego i przemysłowego. Nie chcesz nie głosuj, nikt Cię nie zmusza ![]() A czy jesteś w stanie przybliżyć mi czym zajmuje się takie przedstawicielstwo? Zanim podpiszę chciałbym wiedzieć na co pójdą moje pieniądze a mam wrażenie, że pies z kulawą nogą tam nawet nie zajrzy, bo raz, że nikt nie będzie wiedział po co to jest i co tam można załatwić, dwa - z PE to jest tak, że generalnie mało kogo interesuje, bo sprawy jakimi się zajmuje albo mają znikomy bezpośredni wpływ na codzienne życie albo mam poczucie, że ja mam z kolei żaden wpływa na to co się dzieje w Brukseli. Podsumowując - dopóki nie wiem na co tak naprawdę pójdą moje pieniądze dopóty listu nie podpiszę, sam prestiż to dla mnie za mało, za dużo kasy idzie na sam prestiż (vide takie muzeum śląskie czy filharmonia za grube melony a które akurat są nam najmniej teraz potrzebne, może kiedyś w lepszych czasach ale nie teraz). Oczywiście wiem, że nie muszę ale Bartek - skoro zachęcasz nas do podpisania listu to ty chyba znasz odpowiedzi na moje pytania (chyba nie podpisałeś w ciemno?) więc może potrafisz rozwiać moje wątpliwości? |
|
|
![]()
|
|
Koszty utrzymania pokrywa w całości Bruksela. Natomiast takie przedstawicielstwo daje ogromny kop prestiżowy dla miasta na tle Europy. Dla naszego regionu tego typu instytucje są bardzo potrzebne aby zrzucić łatkę regionu typowo górniczego i przemysłowego. Nie chcesz nie głosuj, nikt Cię nie zmusza ![]() A czy jesteś w stanie przybliżyć mi czym zajmuje się takie przedstawicielstwo? Zanim podpiszę chciałbym wiedzieć na co pójdą moje pieniądze a mam wrażenie, że pies z kulawą nogą tam nawet nie zajrzy, bo raz, że nikt nie będzie wiedział po co to jest i co tam można załatwić, dwa - z PE to jest tak, że generalnie mało kogo interesuje, bo sprawy jakimi się zajmuje albo mają znikomy bezpośredni wpływ na codzienne życie albo mam poczucie, że ja mam z kolei żaden wpływa na to co się dzieje w Brukseli. Podsumowując - dopóki nie wiem na co tak naprawdę pójdą moje pieniądze dopóty listu nie podpiszę, sam prestiż to dla mnie za mało, za dużo kasy idzie na sam prestiż (vide takie muzeum śląskie czy filharmonia za grube melony a które akurat są nam najmniej teraz potrzebne, może kiedyś w lepszych czasach ale nie teraz). Oczywiście wiem, że nie muszę ale Bartek - skoro zachęcasz nas do podpisania listu to ty chyba znasz odpowiedzi na moje pytania (chyba nie podpisałeś w ciemno?) więc może potrafisz rozwiać moje wątpliwości? Nie podpisuje nic w ciemno bo potrafię sam sobie znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Na tej stronie http://www.europarl.pl w zakładce "Witamy w BIPE" uzyskasz informacje czym zajmuje się siedziba w Warszawie. Analogicznie drugie przedstawicielstwo PE w Polsce będzie zajmowało się takimi samymi zadaniami, dzięki czemu Warszawska siedziba zostanie odciążona. Widzisz dla Ciebie nowa siedziba muzeum Śląskiego czy Filharmonia to zbędne inwestycje, wniosek taki że nie jesteś targetem tych instytucji. To że tobie się to nie podoba to nie musi i taka jest brutalna prawda. Na twoje miejsce znajdzie się sporo klas i kółek naukowych z różnych szkół które będą się z tego cieszyły. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:57 |