IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> SPOTKANIE W SPRAWIE PRACY, przepraszam jesli nie w temacie, ale to jutro
Rafalski.com
post pon, 23 lis 2009 - 21:12
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 3,545
GG: 10375113 status gadu-gadu

Firma MONAVIE organizuje otwarte spotkanie w sprawie pracy, dn. 24 listopada o godz. 17.30.
Adres: Centrum bezpłatnych masaży, sala szkoleniowa, ul. Kościuszki 27 (budynek naprzeciwko ZUS-u, wejście od strony parku).
Jeśli interesuje Cię to ogłoszenie, a nie możesz przybyć, napisz do mnie wiadomość, a podam inne terminy spotkań, które odbywają się co jakiś czas.
ZAPRASZAMY!
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Arbas
post śro, 25 lis 2009 - 13:38
Post #2

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 307

Kolego Rafalski.com!
I oto mamy już pierwszą MANIPULACJĘ!
Niby dla przykładu, wytłuszczonym drukiem wpisano mnie i Vaca do struktury - czego sobie nie życzę nawet dla przykładu, ponieważ czytający pobieżnie ten przydługi tekst odniesie wrażenie, iż siedzę w tym podejrzanym biznesie - a ja się go BRZYDZĘ!!!
To, że miliony najmądrzejszych na świecie Amerykanów zażywa ten cudowny sok, jest nie do sprawdzenia, bo czego to ludziska w dzisiejszych czasach nie wypisują dla reklamy! Cierpliwy internet wszystko wytrzyma...
Nie dziwię się, że aż tyle osób z reklamowanej przez Ciebie firmy należy do najbogatszych na świecie (też nie do sprawdzenia!) - oni są doskonale wyszkoleni i potrafią każdemu sprzedać wszystko!
Łącznie z zabutelkowaną wodą z naszych czterech Pogorii!
Podane przez Ciebie argumenty są nie do sprawdzenia. Do sprawdzenia byłaby jedynie cena soku
za 1 litr, ale jej niestety na etapie wstępnym nie podajesz. Wymienisz ją cichutko, po dwugodzinnej, prawie hipnotycznej "obróbce" zgromadzonej na spotkaniu klientelii.
Ja dziękuję, nie skorzystam z Twojej oferty.
Mam nadzieję, że polskie prawo już wkrótce zabroni nabijania ludzi w butelkę - po cudownym soczku ACAI również.
P.S.
Przepraszam, za ostry tekst, wiem że musisz pracować na rodzinę, ale żal mi ludzi, którzy pod urokiem chwili kupują (najczęściej na raty) gary, pościel, ładnie opakowane placebo i inne cudowności, magicznie zachwalane przez dystrybutorów-lokalokrążców.
Życzę Ci fajnej pracy, bo widać, że się potrafisz w pracy starać.

+Quote Post
vacu
post śro, 25 lis 2009 - 14:04
Post #3

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

Do tego ca napisał Arbas dodam jeszcze jedno: manipulacją jest też pisanie, że "dajesz pracę" (chyba, że się mylę, popraw mnie wówczas). Chodzi o to, że generalnie firmy tego typu nie podpisują z "ofiarami" umów o pracę, dzieło czy zleceń. W ogóle na jakich zasadach prawnych to działa?

Druga sprawa: podane ceny (i "bonusy"-wynagrodzenia) są netto czy brutto? W obrocie między firmami generalnie operuje się cenami netto, w "detalu" klienta z kolei interesuje cena brutto, tutaj natomiast nawet nie wiemy czy są to ceny dla nas czy sugerowane dla klienta?

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:43
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza