IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> LIST OTWARTY - kto jest ZA niech się wpisze
Guest_Anonymous_*
post czw, 25 wrz 2003 - 17:10
Post #1

Guests

DĄbrowa GÓrnicza, dnia 24.09.2003

Jerzy Talkowski

Prezydent Miasta
DĄbrowa GÓrnicza

Jednym z najwaŻniejszych czynnikÓw kreujĄcych dobry wizerunek miasta jest wŁaŚciwa polityka informacyjna.
To od niej czĘsto zaleŻy gdzie inwestorzy ulokujĄ swoje pieniĄdze. Prezydent, podlegli mu urzĘdnicy a szczegÓlnie rzecznik oraz radni sĄ odpowiedzialni za to jak jesteŚmy jak miasto widziani przez obserwatorÓw zewnĘtrznych i w jaki sposÓb mieszkańcy postrzegajĄ wŁadze i naszĄ sytuacjĘ.

WedŁug nas polityka informacyjna prowadzona jest nierzetelnie, bez strategii, chyba, Że przyjmiemy, iŻ osobom bezpoŚrednio odpowiedzialnym zaleŻy na odstraszaniu potencjalnych inwestorÓw i wprowadzeniu zamĘtu.

Na dowÓd moŻna przytoczyĆ artykuŁ w „Rzeczpospolitej” z 13.09.2003 pt. „Miasto na krawĘdzi bankructwa”. Jak moŻna informowaĆ, Że poziom zadŁuŻenia miasta wynosi 120%, skoro kaŻdy samorzĄdowiec wie, Że zgodnie z ustawĄ nie moŻe przekroczyĆ 60%.

Powszechnie wiadomo, Że artykuŁy Pani rzecznik sĄ kontrowersyjne, nierzetelne i szkodliwe.
Takie dziaŁania powodujĄ, Że powstaje coraz wiĘksze grono osÓb uraŻonych. Skutkiem tego maleje spoŁeczna aprobata dla dziaŁań wŁadz. Tu powstaje pytanie, jaka rolĘpowinien peŁniĆ rzecznik urzĘdu? Na pewno powinien dbaĆ o dobry wizerunek i prawidŁowy przekaz informacji.

ZastanawiajĄce jest dlaczego polityka informacyjna prowadzona za pieniĄdze gminy, godzi w jej interesy i dobre imiĘ.
KaŻdy samorzĄd zrobiŁby wszystko aby nie dopuŚciĆ do publikacji takiego artykuŁu, a gdyby siĘtak staŁo rzecznik straciŁby pracĘ.

Panie Prezydencie, majĄc na uwadze dobro naszej spoŁecznoŚci, Pana i wszystkich Radnych naleŻy z tym skończyĆ.

W innym przypadku zapomnijmy o:

- kredytach na dogodnych warunkach
- inwestycjach zewnĘtrznych i dofinansowaniach europejskich

oraz o tym, Że bĘdziemy dobrze postrzegani przez naszych wyborcÓw.

MajĄc na uwadze powyŻsze fakty oraz dobro miasta i jego mieszkańcÓw zwracamy siĘdo Pana Prezydenta o podjĘcie skutecznych dziaŁań na rzecz zmiany dotychczasowego sposobu i poprawy jakoŚci prowadzonej polityki informacyjnej oraz realizacji prawomocnej uchwaŁy Rady Miejskiej dotyczĄcej organu prasowego gminy.

Radni Rady Miejskiej
w DĄbrowie GÓrniczej
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Guest_Anonymous_*
post pią, 26 wrz 2003 - 19:13
Post #2

Guests

Wygwizdani radni (azok, 2003-09-26 18:47:09)
Nie wszyscy Radni SLD wygrali wybory za "butelkĘ". Kto byŁ na I Sesji obecnej kadencji mÓgŁ przekonaĆ siĘ, kto jak zostaŁ powitany przez mieszkańcÓw i jakim szacunkiem siĘcieszy?(dyzio, 2003-09-26 17:47:58)georgeb stuknij siĘw Łeb poziom twojej inteligencji jest tyle, co radnych z sld nie wszystkich!
(bÓbr dĄbrowiak, 2003-09-26 16:29:19)panie bobrowski ilu mieszkańcÓw pan okŁamaŁ w poprzedniej kadencji patrzĄc na pana i radnego soltysika to siĘpŁakaĆ chce na sesjach wasze zachowanie jest poniŻej krytyki soltysik wyjedz z powrotem do kangurÓw tam wydawaj swoje opinie one byĆ moŻe bĘdĄ ciĘsŁuchaĆ tak w ogole to zaoraĆ to miasto po prostu my mieszkańcy tu umieramy(dyzio, 2003-09-26 15:54:16)a gdzie byliŚcie wy wszyscy uczciwi dĄbrowiacy jak banda lipczyk isp. Robili przewal w tym mieŚcie ilu z nas bĘdzie staĆ na korzystanie z agua parku w tarnowskich gÓrach teraz wjazd kosztuje 50 zŁ za godzinĘ, co wy na to misiek inni dajmy trochĘczasu prezydentowi a czas pokaŻe Ech wyyy... (DiabeŁ, 2003-09-26 09:22:13)Ja mam takie pytanie: skĄd u wiĘkszoŚci z WAS taka nienawiŚĆ??? Dlaczego chcecie siĘpozbyĆ uczciwego czŁowieka? CzyŻbyŚcie woleli to, Że wŁadza was okrada? Wiecie, jakie pieniĄdze musiaŁy przejŚĆ do prywatnych kieszeni poprzednikÓw pana prezydenta Talkowskiego za "udostĘpnienie moŻliwoŚci" budowy nowych obiektÓw w naszym mieŚcie czy poŁoŻenia nieszczĘsnej kostki brukowej??? Chyba z tego sobie nie zdajecie sprawy. OdsyŁam kaŻdego, ktÓry "wiesza psy" na Panu Talkowskim Żeby poczytaŁ sobie o teraĹşniejszym prezydencie. Nie wiem czy wiecie (a jeŚli nie wiecie to juŻ was oŚwiecam). Pan Talkowski nie jest pierwszy raz prezydentem w naszym mieŚcie a trzeci raz. MoŻe warto siĘzastanowiĆ, dlaczego??? MoŻe jest to dobry i uczciwy czŁowiek i moŻe warto mu zaufaĆ i poczekaĆ aŻ dokończy swojĄ robotĘi dopiero pÓĹşniej oceniaĆ. WiĘkszoŚĆ DĄbrowian w wyborach samorzĄdowych mu zaufaŁa i zagŁosowaŁa. Poprzednia ekipa rzĄdziŁa i wyrzĄdziŁa: naobiecywaŁa, byŁo wiele nieprawidŁowoŚci a teraz nie chce siĘdo niczego przyznaĆ. Dajcie mu czas Żeby mÓgŁ coŚ zrobiĆ a dopiero wtedy, kiedy bĘdĄ wyniki oceńcie go, ale obiektywnie.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
Anonymous   LIST OTWARTY - kto jest ZA niech się wpisze   czw, 25 wrz 2003 - 17:10
dąbrowianka   jestem ZA   czw, 25 wrz 2003 - 21:09
Misiek   Popieram !!! Poprawa jakoŚci prowadzonej polityki ...   czw, 25 wrz 2003 - 21:13
Anonymous   popieram oboma rĘkami   czw, 25 wrz 2003 - 21:35
georgeb   !!!!!!!!!!   czw, 25 wrz 2003 - 22:24
Hator   z tym zadluzeniem na 120 % to przegiecie - niech w...   pią, 26 wrz 2003 - 00:31
olo   jestem na tak   pią, 26 wrz 2003 - 07:46
Anonymous   oczywiŚcie TAK   pią, 26 wrz 2003 - 09:04
Jashi   Oddaje gŁos na "TAK" "Nie bÓjcie siĘzmiany na ...   pią, 26 wrz 2003 - 13:48
Anonymous   Re: jestem ZA   pią, 26 wrz 2003 - 14:10
Anonymous   PRZEDRUKI !!!!!!!!!!!!!!!   pią, 26 wrz 2003 - 19:13
dąbrowianka   hahahahaha   pią, 26 wrz 2003 - 19:51
rafi   Ja rowniez przylaczam sie do przedstawionego powyz...   sob, 27 wrz 2003 - 20:46
pozdrawiam   k: tak trzymaĆ   nie, 28 wrz 2003 - 15:04
Misiek   Dabrowianin! MyŚlĘ, Że "prezydent" dostaŁ juŻ spo...   nie, 28 wrz 2003 - 15:38
Anonymous   forza dĄbrowa   nie, 28 wrz 2003 - 16:05
Anonymous   wrÓŻenie z fusÓw?????????????   pon, 29 wrz 2003 - 15:26
Misiek   Nikt tu nie jest buntownikiem. Azok, ci ludzie po ...   pon, 29 wrz 2003 - 19:32
Anonymous   ja teŻ popieram   pon, 29 wrz 2003 - 22:02
Anonymous   [color=blue]wrÓŻenie z fusÓw?????????????[/color]   wto, 30 wrz 2003 - 19:22
Anonymous   Tez w pelni popieram !!!!! Talhowi mowie NIE !!! i...   czw, 02 paź 2003 - 11:21
Anonymous   wladza   czw, 02 paź 2003 - 15:03
MayQ   Ja teŻ jestem ZA! O a nie wiem czy wiecie ale nasz...   pon, 27 paź 2003 - 23:56

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 20:56
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza