![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 42 Dołączył: nie, 28 wrz 08 Skąd: MDC Nr użytkownika: 1,492 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Myślę, że wielu już zastanawiało się gdzie tu oddać swój zepsuty samochód, żeby było tanio szybko i profesjonalnie
![]() ![]() ![]() Napiszcie jeszcze co Wam naprawiali, żeby wszystko było jasne ![]() Ten post edytował piotrMDC nie, 28 wrz 2008 - 04:29 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Nie polecam natomiast "Perfect Service Zomar" przy Al. Zagłębia Dąbrowskiego. Wymieniałem u nich przegub i wkrótce potem przestały działać biegi w aucie. Za naprawę biegów, które zepsuli podczas poprzedniej wymiany przegubu, kazali sobie dodatkowo zapłacić, co mnie mocno rozczarowało i zraziło do nich. Kiedy poprosiłem o jazdę testową po naprawie biegów, facet z ich biura zaczął do szefa tego interesu rzucać hasłami, że klient nie chce zapłacić za usługę. Porażka... Ja polecam "Perfect Service" na Zagłębia Dąbrowskiego jeżdzę tam od lat różnymi autami i nigdy nie miałem żadnego problemu. Osobiście polecam Ja niestety muszę podłączyć się do Alpina. Mimo złej opinii pojechaliśmy tam z bratem z racji, że pracuje tam jego znajomek, niestety okazało się, że szef rządzi tam niepodzielnie więc jest jak jest i muszę powiedzieć, że nie polecam Perfect Service Zomar przy Al. Zagłębia. Uzasadnienie: 1) Pierwsza naprawa - wymiana rozrządu u brata. Cena taka mniej więcej jak gdzie indziej, niestety patrz pkt. 3. 2) Druga naprawa - naprawa rozrusznika u mnie + gość miał mi zrobić przegląd "okresowy". Rozrusznik jest OK natomiast na pytanie co z przeglądem koleś stwierdził "auto jest OK". Spodziewałem się jednak czegoś więcej, bo auto ma 120 tys. i nawet z książki serwisowej wynika, że to i tamto powinno iść na wymianę. Podejrzewam, że nikt poza rozrusznikiem auta nie oglądał, bo wiem, że mam olejowy "pot" koło miski i chociaż to powinni mi wskazać. Zapłaciłem więc za sam rozrusznik (robiony zresztą na Zagórzu) tyle, że w ASO nie dałbym więcej a przynajmniej faktura z ASO inaczej wygląda przy sprzedaży auta. 3) Trezcia naprawa - bratu rozpadła się pompa wody - miesiąc wcześniej robili w Zomarze rozrząd i jakoś nikt nie zauważył, w jakim tragicznym stanie jest pompa, to raz. Dwa - tym razem za rozrząd (konieczna była ponowna wymiana) wzięli 200 zł więcej. Na pytanie "Dlaczego?" szefu odpowiedział, że "nie jest murzynem żeby za darmo robić". Trzy - dwa razy policzyli za płyn chłodzący. Podsumowując: - co do jakości nie mam na razie zastrzeżeń - co do cen - zdzierają jak trza, za części liczą sobie tyle, za ile bez łaski można samemu kupić w InterCars albo i więcej, zależy od humoru, bo za tę samą usługę potrafią wziąć 50% więcj na przestrzeni miesiąca. IMHO lepiej już jechać do ASO, bo mamy pieczątkę za te same pieniądze a i z reklamacją pewnie łatwiej. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 00:24 |