![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 107 Dołączył: nie, 16 wrz 07 Skąd: D.G Gołonóg Nr użytkownika: 812 Płeć: Mężczyzna GG: 7863501 ![]() |
Dlaczego ogłoszono żałobę narodową z powodu piątkowego wypadku w kopalni i dlaczego rodziny dostają tak wysokie odszkodowania (pomijam odszkodowanie z samej kopalni) od rządu i innych instytucji np:CARITAS ???
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
a ja przytoczę moją wypowiedź którą zamieściłem na interii
ogłaszanie żałoby narodowej po tragediach w kopalniach, jest pluciem w twarz Polsce. Oto staje prezydent i nakazuje smucić się w dniu śmierci ludzi, którzy na własną prośbę za niemałe pieniądze wybrali sobie tak niebezpieczny zawód. Tymczasem, nikt nie pochyla głowy, nad umierającymi w tym kraju z głodu ludźmi, którym ani prezydent ani rząd, niemają najmniejszej ochoty pomóc, nie żałuje się tu śmierci o wiele większej ilości osób w wypadkach w pracy, tylko dlatego, że ginęli w różnych zakładach, w sposób mało spektakularny, nie medialny, czego nieda się wykorzystać do gry politycznej. Prezydent tego kraju, nakazuje nam oglądać rodzinę zastępczą, zamiast kiepskich, film sensacyjny zamiast komedii i zakazuje uprawiania sportu, od 13:46 do 12:57, no chyba, że zagraniczna gwiazda nie chce przełożyć koncertu wtedy jest wszystko ok, a sam bawi się w najlepsze na dożynkach. Żałoba narodowa, to jest jak zginie kilkuset cywili w katastrofach, zdarzeniach losowych, a nie przy wykonywaniu niebezpiecznej pracy na którą się godzili. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:56 |