IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> INTERSPORT
KacperskiDGG
post sob, 12 wrz 2009 - 18:55
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 1,095

Ten post edytował kwintosz sob, 12 wrz 2009 - 22:47
Powód Edycji: poprawiony link do filmiku
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
KacperskiDGG
post wto, 15 wrz 2009 - 01:18
Post #2

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 1,095

Dzisiaj (edycja: raczej wczoraj conf (9).gif)odebrałem te buty i odziwo nie szkrzypią blink.gif
Póki co z butami jest ok. Jak coś się znowu będzie z nimi działo, to już nie pojadę z reklamacją tylko od razu udam się z tymi (według mnie) lewymi opiniami do rzecznika konsumentów.
Faktycznie było dużo błędów, ale filmik robiłem na kacu gigancie doh (27).gif Na razie filmik usunąłem, ale może zrobię lepszy już nie o intersporcie, ale o nierzetelnym rzeczoznawcy.

Mam do Was pytanie. Nie wydaje Wam się, że rzeczoznawcy opiniujący wady/uszkodzenia reklamowanych towarów wystawiają je na korzyść tego, kto płaci za jego usługę (tj. np. sklepu)? Czy to nie jest korupcja? Macie jakieś doświadczenia z tym związane?
Ja z tym rzeczoznawcą (tzn. ten sam co wystawił opinię w intersporcie) miałem już do czynienia kilka lat temu. Kupiłem markowe buty zimowe w których po jednym dniu podarła się futrówka na pięcie (w obydwóch butach). Wiadomo, reklamacja, czekanie 14 dni i w końcu opinia, która brzmiała mniej więcej tak: "Po obejrzeniu obuwia nie stwierdzam wad konstrukcyjno-materiałowo-produkcyjnych. Materiał wykorzystany do wykonania futrówki jest często stosowany w tego typu obuwiu i nie stwierdza się uszkodzeń. Uszkodzenie to jest spowodowane niesznurowaniem obuwia oraz brakiem higieny (o czym świadczy podarcie futrówki w okolicach dużych palców). Brak podstaw do uwzględnienia reklamacji". Najlepsze było to że na językach rzeczonych butów były odciśnięte sznurówki, gdyż dość mocno wiążę buty. Natomiast zarzucenie mi braku higieny (nie wiem, może w opinii tej osoby miałbym mieć paznokcie u stóp jak sztylety) powinienem chyba potraktować jako znieważenie i założyć sprawę w sądzie. Oczywiście buty musiałem naprawić na swój koszt. Ciekawa była riposta szewca, który jak odbierałem od niego te obuwie powiedział, cytuję: "Coś pan za bubla kupił? Przez dwadzieścia lat nie widziałem bardziej spier info (8).gif onych butów, to gówno nie powinno opuścić fabryki...".

Ten post edytował KacperskiDGG wto, 15 wrz 2009 - 01:25
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
KacperskiDGG   INTERSPORT   sob, 12 wrz 2009 - 18:55
Kamil_   Tylko ja nic nie widzę?   sob, 12 wrz 2009 - 19:28
Padziu   nie tylko Ty. @Kacperski wstaw to coś jeszcze raz   sob, 12 wrz 2009 - 22:32
Reaper   SOA1. Faktycznie, rzeczoznawca jak z koziej d**y ...   pon, 14 wrz 2009 - 15:05
vacu   Kurna flak, dałem radę obejrzeć ten...   pon, 14 wrz 2009 - 18:19
KacperskiDGG   Dzisiaj (edycja: raczej wczoraj )odebrałem te buty...   wto, 15 wrz 2009 - 01:18

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 04:26
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza