![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: czw, 27 sie 09 Nr użytkownika: 3,427 Płeć: Kobieta ![]() |
Witam, jestem w 3 gim. i zastanawiam się nad wyborem Liceum.
Uczę się dobrze i chciałabym wybrać takie liceum, któe dobrze mnie przygotuje do matury. Chciałabym iść na profil z rozszerzoną historią i wosem. Proszę o wasze opinie o szkołach, co możecie mi doradzić lub odradzić, zalety i wady szkół. Z góry dzięuję za wszytskie wypowiedzi ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Chodziłem do dwojki jak i pozniej do LO w DG, Matyjaszk nigdy nie wychodził na zaplecze - ledwo się siało a już był podany temat lekcja punkty eksperymenty, jednostki, +/- i tu dla niego plus bo fizyki na takim poziomie w LO nie sposób znaleźć. Osoby które zostały i pisały mature w dwojce napisały na 2 w skali stanin kupa osob też nie zdała, ja napisałem mature na 7 w skali stanin (dodam, ze według tych nauczycieli byłem tepy leniwy i za to mnie uwalili - jednak matura najlepiej to zweryfikowała) etc. Super, że wszystko sam osiągnąłeś - ale założę się ze posiadasz spore braki właśnie wynikłe z szkoły średniej (łacina, studium językowo stylistyczne, historia polkiej literatury i trędy, czytania ze zrozumiem etc.) Jesli chodzi o moją wiedze techniczną to bardzo się mylisz posiadam 2 renomowane certyfikaty Cisco i MS MCTS. Prowadzę firmę i studiuję dziennie za 2 lata zaczynam robić aplikacje.
Poza tym straszne bzdury wygadujesz odnośnie kierunków humanistycznych tu wszystkie przedmioty sa ze soba powiazane, jaki bys niemiał kierunek masz ekonomie, prawo, psychologie, filozofie, podstawy medycyny, socjologia, statystyka i demografia - reszta zawodowe - to wszystko kształtuje Cie na osobe wszechstronie wykształcona, która min wysiłkiem może robić wszystko. NIe widze w ogole sensu w bojach uniwersytety vs politechniki - każdy sam wybiera swoją scieżkę zawodową - jednak łatwiej odnaleść się w społeczeństwie jest po uniwersytecie i zrozumiec wszystko to co sie dookoła nas dzieje, jednak by to miało sens trzeba mieć mocne podstawy wynikle z szkoły średniej. Tyle OT - nie ciągnij niepotrzebnie dyskusji w tym kierunku. >nie wiem czy wiesz ale na studiach wykładowcy nie prowadzą za rękę to na politechnice nie ma praktyk, laborek, ćwiczeń etc? zatrważające.. to po co studia jak samemu można sie wszystkiego nauczyć.. A teraz mi napisz, gdzie pojechałem po politechnikach? Co do listy Kamila ja się zgadzam, choć jak wszedzie sa wyjątki i zależy od klasy, wszedzie można poznać wielu fantastycznych ludzi. Ten post edytował xMarcinx pią, 28 sie 2009 - 20:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:23 |