IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> dzielnice Dąbrowy Górniczej. Proszę o pomoc
socker2
post wto, 28 lip 2009 - 19:40
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 3,400

Witam

Chciałbym was bardzo prosić o pomoc związaną z rozdzieleniem Dąbrowy Górniczej na 6 regionów (dzielnice, osiedla itp.). To znaczy jestem administratorem gry w przeglądarce internetowej gangsters.pl . Jest to gra, w której użytkownik wciela się w tak jakby kryminaliste, czyli gangstera. W tej właśnie grze tworzymy obecnie Gangi (możliwość zakładania własnej grupy przestępczej, czyli to taki dział do grupowych działań). Każdy gang będzie mógł przejmować dzielnice 100 największych miast w Polsce (+ Kołobrzeg, Wołomin i Zakopane).

Nie mieszkam w Dąbrowie Górniczej, stąd prośba do forumowiczów...do mieszkańców o pomoc przy odpowiednim nazewnictwie 6 dzielnic miasta. Oczywiście sam szukałem informacji o Dąbrowie Górniczej i próbowałem podzielić miasto na 6 regionów, jednak na pewno nie zrobiłem tego tak dobrze, jak mógłby to zrobić mieszkaniec Dąbrowy. Poniżej wklejam moje dzielnice i prosiłbym bardzo o komentarz, czy rzeczywiście poprawnie podzieliłem miasto na 6 części. Jeżeli moje wymysły nie są odpowiednie:) to byłbym wdzięczny, gdyby ktoś podał swoje propozycje, które będą zgodne z rzeczywistością:)

Centrum, Mydlice, Piekło, Reden, Błędów, Sikorka

W gangsters dzielnic do Dąbrowy Górniczej powinno być dokładnie 6 (niestety nie może być więcej, oraz również mniej). Dzielnice powinny być tak rozpisane, żeby zawierały one każdy skrawek miasta. To znaczy dla przykładu załóżmy, że dane miasto jest w kształcie np. kwadratowej szachownicy. Do tego miasta potrzebne są 64 dzielnice. Miasto powinno być tak rozdzielone, żeby dzielnice zawierały każdą część tej mapy (szachownicy). W tym przypadku akurat szachownica ma 64 pola, więc każde pole będzie należeć do jakiejś dzielnicy.

Trochę nabazgrałem, ale mam nadzieję, że rozumiecie o co chodzi:) Do każdego miasta będzie również dostępna mapa google z zaznaczonymi dzielnicami, dlatego bardzo ważne jest dla mnie, aby regiony zawierały całe terytorium Dąbrowy Górniczej. Poniżej wklejam również przykład odpowiedniego podziału Warszawy (niestety znalazłem taką mapkę tylko do stolicy).

http://bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/28B2D1...a_biale_tlo.jpg
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Adams
post wto, 28 lip 2009 - 20:43
Post #2

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 3,183

Centrum, Gołonóg, Strzemieszyce, Ząbkowice napewno cool.gif
do wyboru by pozostały inne ważne dzielnice/osiedla:
ph34r.gif Błędów, Mydlice, Pogoria (no co?? celb (23).gif jeziora to też ciekawostka) i jeszcze nasza trójdzielnica Łosień->Łęka->Okradzionów
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:05
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza