Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dzielnice Dąbrowy Górniczej. Proszę o pomoc
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > OFF-TOPIC > Hyde-Park
socker2
Witam

Chciałbym was bardzo prosić o pomoc związaną z rozdzieleniem Dąbrowy Górniczej na 6 regionów (dzielnice, osiedla itp.). To znaczy jestem administratorem gry w przeglądarce internetowej gangsters.pl . Jest to gra, w której użytkownik wciela się w tak jakby kryminaliste, czyli gangstera. W tej właśnie grze tworzymy obecnie Gangi (możliwość zakładania własnej grupy przestępczej, czyli to taki dział do grupowych działań). Każdy gang będzie mógł przejmować dzielnice 100 największych miast w Polsce (+ Kołobrzeg, Wołomin i Zakopane).

Nie mieszkam w Dąbrowie Górniczej, stąd prośba do forumowiczów...do mieszkańców o pomoc przy odpowiednim nazewnictwie 6 dzielnic miasta. Oczywiście sam szukałem informacji o Dąbrowie Górniczej i próbowałem podzielić miasto na 6 regionów, jednak na pewno nie zrobiłem tego tak dobrze, jak mógłby to zrobić mieszkaniec Dąbrowy. Poniżej wklejam moje dzielnice i prosiłbym bardzo o komentarz, czy rzeczywiście poprawnie podzieliłem miasto na 6 części. Jeżeli moje wymysły nie są odpowiednie:) to byłbym wdzięczny, gdyby ktoś podał swoje propozycje, które będą zgodne z rzeczywistością:)

Centrum, Mydlice, Piekło, Reden, Błędów, Sikorka

W gangsters dzielnic do Dąbrowy Górniczej powinno być dokładnie 6 (niestety nie może być więcej, oraz również mniej). Dzielnice powinny być tak rozpisane, żeby zawierały one każdy skrawek miasta. To znaczy dla przykładu załóżmy, że dane miasto jest w kształcie np. kwadratowej szachownicy. Do tego miasta potrzebne są 64 dzielnice. Miasto powinno być tak rozdzielone, żeby dzielnice zawierały każdą część tej mapy (szachownicy). W tym przypadku akurat szachownica ma 64 pola, więc każde pole będzie należeć do jakiejś dzielnicy.

Trochę nabazgrałem, ale mam nadzieję, że rozumiecie o co chodzi:) Do każdego miasta będzie również dostępna mapa google z zaznaczonymi dzielnicami, dlatego bardzo ważne jest dla mnie, aby regiony zawierały całe terytorium Dąbrowy Górniczej. Poniżej wklejam również przykład odpowiedniego podziału Warszawy (niestety znalazłem taką mapkę tylko do stolicy).

http://bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/28B2D1...a_biale_tlo.jpg
REALny
Centrum, Mydlice, Piekło, Reden, Gołonóg, Błędów
Bathurst
Cóż, każda propozycja będzie niedoskonała. Trzeba przyjąć jakieś kryterium podziału. Kierowałem się rozwojem terytorialnym miasta. Moja propozycja:

Centrum,Mydlice, Gołonóg, Strzemieszyce, Ząbkowice, Błędów,
Adams
Centrum, Gołonóg, Strzemieszyce, Ząbkowice napewno cool.gif
do wyboru by pozostały inne ważne dzielnice/osiedla:
ph34r.gif Błędów, Mydlice, Pogoria (no co?? celb (23).gif jeziora to też ciekawostka) i jeszcze nasza trójdzielnica Łosień->Łęka->Okradzionów
Rysiu_dg
ja bym proponował Łęknice zamiast Piekła smile2.gif
georgeb
Centrum, Reden, Gołonóg, Strzemieszyce, Ząbkowice, Mydlice

prezes
CYTAT(georgeb @ wto, 28 lip 2009 - 22:02) *
Centrum, Reden, Gołonóg, Strzemieszyce, Ząbkowice, Mydlice

to by było chyba najlepsze ale brakuje nam tzw. terenów zielonych (ŁŁO i Błedów), więc może by połączyć reden lub mydlice z centrum, albo ząbkowice z gołonogiem i dodać np. Błędów. wiem że to brzmi śmiesznie, ale musimy objąć całe terytorium.
Więc moje propozycje:

1. Centrum, Reden, Gołonóg, Strzemieszyce, Ząbkowice, Błędów;

2. Centrum, Mydlice, Gołonóg, Strzemieszyce, Ząbkowice, Błędów;

3. Centrum, Mydlice, Reden, Gołonóg, Strzemieszyce, Błędów.
Mick
CYTAT(prezes @ wto, 28 lip 2009 - 23:51) *
1. Centrum, Reden, Gołonóg, Strzemieszyce, Ząbkowice, Błędów;

To chyba najlepsza opcja. Reden historycznie jednak jest ważniejszy niż Mydlice.
No ale do gry gangsterskiej całkiem nieźle pasuje też Piekło smile2.gif
Arbas
Świat zwariował!
Po co Człowieku tworzysz wirtualne gangi, jeśli tych rzeczywistych mamy w Polsce pod dostatkiem!?

No coż, ale
jak mus to mus.

Moje typy. Nazwy pasują do "gangsterki":

Okradzionów,
Piekło,
Niepiekło,
Bajba,
i oczywiście "Manhatan" oraz "Brodłej" !
szer
A ja zawsze słyszę, że Mydlice to wylęgarnia dresów ;p.
Nie kierujcie się historycznością tylko najlepiej liczbą mieszkańców. Więcej 'gangów' masz w blokowiskach niż w Błędowie...

Centrum, Gołonóg, Mydlice, Ząbkowice, Manhatan, Łęknice
Bathurst
Czytajcie ze zrozumieniem.Przecież wyraźnie napisał.

CYTAT(socker2 @ wto, 28 lip 2009 - 19:40) *
Witam

Do każdego miasta będzie również dostępna mapa google z zaznaczonymi dzielnicami, dlatego bardzo ważne jest dla mnie, aby regiony zawierały całe terytorium Dąbrowy Górniczej.
http://bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/28B2D1...a_biale_tlo.jpg

Co z tego, że nazwy dzielnic będą pasowały (?) do gry gangserskiej jak nie będą reprezentatywne z geograficznego punktu widzenia?
Kamil_
CYTAT(szer @ śro, 29 lip 2009 - 17:46) *
A ja zawsze słyszę, że Mydlice to wylęgarnia dresów ;p.
Nie kierujcie się historycznością tylko najlepiej liczbą mieszkańców. Więcej 'gangów' masz w blokowiskach niż w Błędowie...

Centrum, Gołonóg, Mydlice, Ząbkowice, Manhatan, Łęknice

Jak liczba mieszkańców to chyba lepiej Strzemieszyce niż Łęknice tongue.gif
Master
Centrum, Mydlice, Reden, Gołonóg, Łęknice, Ząbkowice
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.