![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
CYTAT Karuzela Transferowa ruszyła Po ostatnich meczach w PlusLidze i PlusLidze Kobiet rusza nasza Strefowa Karuzela Transferowa. W niedzielę zakończą się baraże o miejsca w I lidze kobiet i mężczyzn, wieczorem dołożymy do karuzeli ostatnie zespoły. Jak co roku w naszym serwisie rusza Karuzela Transferowa. Jest to miejsce, w którym zbieramy wszystkie oficjalne i nieoficjalne informacje transferowe przed kolejnym sezonem dotyczące zespołów ekstraklasy i I ligi. Karuzela Transferowa co roku wzbudza wiele emocji. Obiecujemy Wam, że nie ulegniemy prezesom klubów dzwoniącym do nas z żądaniami usunięcia nazwisk zawodników, z którymi prowadzą rozmowy - macie prawo o tym wiedzieć. Obiecujemy Wam, że skorzystamy ze wszystkich dostępnych nam źródeł informacji, żebyście jako jedni z pierwszych dowiadywali się o składach swoich drużyn na kolejny sezon. W Karuzeli umieszczamy również niepotwierdzone jeszcze informacje. Transfery, które już się dokonały i zostały oficjalnie ogłoszone zaznaczymy wytłuszczonym drukiem. Wszelkie pozostałe informacje muszą być przez Was traktowane jako informacje nieoficjalne oraz tzw. "fakty prasowe", nawet wtedy, gdy wszyscy już wiedzą, że zawodnik na pewno przejdzie do danego klubu. siatka.org -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Chciała grać z idolką dziś Marta Haładyn to nowy nabytek MKS-u. Opuściła Gwardię Wrocław, by rywalizować o jak najwyższe cele w lidze. Jest pełna zapału do treningów Trenerzy MKS Dąbrowa Górnicza długo szukali drugiej rozgrywającej, która zastąpiłaby Ewę Matyjaszek i była alternatywą dla Magdaleny Śliwy. Dąbrowscy szkoleniowcy jak i władze klubu penetrowali rynek w celu znalezienia zawodniczki młodej, perspektywicznej, ale już z bagażem doświadczeń. Wydaje się, że lepiej trafić nie mogli. W minionym sezonie Marta Haładyn była pierwszą rozgrywającą Gwardii Wrocław, regularnie występował w kadrze B, a kilka dni po transferze do MKS została powołana do pierwszej reprezentacji, która w najbliższych dniach będzie rywalizować w Rzeszowie w kwalifikacjach do mistrzostw świata. Obecnie nowa rozgrywająca wraz z koleżankami klubowymi: Eweliną Sieczką i Krystyną Tkaczewską przebywa na Uniwersjadzie w Belgradzie. Marta Haładyn ma 21 lat i 180 centymetrów wzrostu. Zaczynała karierę w Gwardii Wrocław, ale w Zagłębiu na pewno nie będzie czuć się obco. Nowy nabytek dąbrowskiego klubu ma za sobą okres spędzony w Szkole Mistrzostwa Sportowego w sąsiednim Sosnowcu. Po ukończeniu liceum wróciła do stolicy Dolnego Śląska. Teraz znów będzie występować w naszym regionie. - Skorzystałam z oferty klubu, który będzie grał o znacznie wyższe cele, niż Gwardia Wrocław. Nie chodzi tutaj tylko o ligę, ale także o możliwość występów w prestiżowej Lidze Mistrzów. Przyjście do MKS to dla mnie na pewno sportowy awans. Oferta klubu z Dąbrowy była także korzystniejsza finansowo, ale przede wszystkim zadecydowały względy sportowe - podkreśla Marta Haładyn, która nie boi się rywalizacji o miejsce w składzie z Magdaleną Śliwą. - Przede wszystkim chciałabym podkreślić, że Magda to moja idolka. Zawsze ją podpatrywałam, podziwiałam. Jestem niezwykle szczęśliwa, że będę mogła grać z nią w jednej drużynie. Na pewno dużo się od niej nauczę. Co do rywalizacji to myślę, że będzie to bardziej współpraca. Przed nami ciężki sezon, wiele spotkań. Na pewno nie przyszłam tutaj tylko po to, aby statystować. Nie to było moim celem. Zresztą pewne rzeczy zostały ustalone podczas składania podpisu pod kontraktem i jestem przekonana, że będą one respektowane. Chcę grać, pomóc drużynie i myślę, że wszystko dobrze się ułoży - dodaje Haładyn, dla której ostatnie tygodnie to prawdzie szalony okres. Przenosiny do nowego klubu, powołanie do pierwszej reprezentacji, wyjazd na Uniwersjadę. - Zdaje sobie sprawę z tego, że ten awans sportowy, jakim jest powołanie na najbliższe mecze pierwszej reprezentacji w dużej mierze jest spowodowany kłopotami zdrowotnymi kliku zawodniczek. Cieszę się z powołania do reprezentacji, ale zdaję sobie sprawę z mojego miejsca w szeregu. Przede mną jeszcze wiele nauki, ale chętnie podejmę to wyzwanie. Jedno jest pewne. To wszystko co teraz się dzieje wokół mnie mobilizuje do jeszcze cięższej pracy. To dla mnie wyjątkowo gorące lato - mówi Haładyn. Ściągniecie byłej rozgrywającej Gwardii Wrocław to praktycznie ostatni transfer do dąbrowskiego klubu. Przypomnijmy, że wcześniej MKS pozyskał Katarzynę Gajgał (również została powołana na turniej kwalifikacyjny MŚ - przyp. red.) oraz Katarzynę Walawender. Z klubu odeszły z kolei Katarzyna Wysocka i Ewa Matyjaszek. Prawdopodobnie ich los podzieli również Małgorzata Cieśla, której pozyskaniem zainteresowany jest AZS Białystok. Wcześniej kontrakt z klubem z Podlasia podpisała Wysocka. Krzysztof Polaczkiewicz - POLSKA Dziennik Zachodni Trochę jest w poprzednim artykule - wlejonym przez Szera, trochę w powyzszym. Razem, mniej/więcej tworzą obraz ruchów transferowych w MKS-e. Z tym, że odeszła Beata Strządała a Ola została. Już w najbliższym czasie wszytko się wyjaśni, bo to już tylko trzy tygodnie do wznowienia treningów. Pozosatje mieć nadzieję, że na grzę w MKS-e zdecyduje się jakaś "rasowa" atakująca. Uwzgledniajać, że ma pochodzić z za granicy - kogo chcieli byście oglądać w hali "Centrum"? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 00:05 |