![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 126 Dołączył: czw, 11 wrz 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,450 Płeć: Kobieta GG: 4130159 ![]() |
Muzeum Miejskie „Sztygarka” zwraca się z prośbą do mieszkańców o wyrażenie opinii na temat strony internetowej Muzeum www.muzeum-dabrowa.pl
Prosimy o wszelkie uwagi dotyczące wyglądu strony, nawigacji, przejrzystości itp. Niestety strona działa wyłącznie pod przeglądarką IE, a chcielibyśmy dostosować ją do najbardziej popularnych przeglądarek (Firefox, Opera). Jeśli ktoś posiada dobre chęci, a HTML ma w małym palcu ![]() Najciekawszy projekt zostanie nagrodzony! Wszelkie inf. proszę nadsyłać na @ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
ochydne tło, brzydko wyglądające prostacko zrobione menu. Strona główna, którą trzeba przewijać do dołu by to menu znaleść to głupi pomysł. Kolorystyka nietrafiona, nie ładujące się elementy grafiki. Ogólnie mówiąc, trąci amatorką i raczej odpycha niż przyciąga. Muzeum powinno zainwestować w coś ładniejszego i bardziej pro, jeżeli liczy, że strona ma być skuteczną formą promocji
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
ochydne tło, brzydko wyglądające prostacko zrobione menu. Strona główna, którą trzeba przewijać do dołu by to menu znaleść to głupi pomysł. Kolorystyka nietrafiona, nie ładujące się elementy grafiki. Ogólnie mówiąc, trąci amatorką i raczej odpycha niż przyciąga. Muzeum powinno zainwestować w coś ładniejszego i bardziej pro, jeżeli liczy, że strona ma być skuteczną formą promocji Pora zmienić rozdzielczość. I o gustach się nie dyskutuje (vide kolorystyka). Bo wg mnie kolorystyka jest w miarę dobra, stonowana i miła dla oka. W coś bardziej pro inwestują pro firmy, które mają nadmiar kasy. A i tak to bardziej pro wychodzi gorzej niż często amatorka. Bo osoby, które lubią takie rzeczy robić zrobią to znacznie taniej i znacznie lepiej. A Muzeum pieniędzy pewnie na takie rzeczy dużo nie ma, więc i tak efekt jest dobry. Poprawić podstrony i dostosować pod inne przeglądarki i nie będzie źle ;] -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
W coś bardziej pro inwestują pro firmy, które mają nadmiar kasy. A i tak to bardziej pro wychodzi gorzej niż często amatorka. Bo osoby, które lubią takie rzeczy robić zrobią to znacznie taniej i znacznie lepiej. A Muzeum pieniędzy pewnie na takie rzeczy dużo nie ma, więc i tak efekt jest dobry. A UM ostatnio zmieniało stronę - nie mogli za parę zł więcej podpiąć pod ten projekt też muzeum? Co do strony: mam Operę i niestety chyba to z jej powodu strona wygląda licho - na każdej podstronie mam jakieś obrazki-widma, wirtualny spacer to u mnie jeden wielki chaos, nawigacja nie działa tak jak bym chciał (na podstronach mam tylko powrót do strony głównej, potrzeba też przycisków powrotu o 1 lub 2 "poziomy"). IE odpalić u siebie z pewnych przyczyn nie mogę (i nie chcę) więc jak to naprawdę wygląda - nie wiem. Do tego wywaliłbym te animowane obrazki-koszmarki z "Kontakt"-u. Poza tym FronPage to niezbyt dobre narzędzie do robienia stron no ale żeby to zmienić to musiałby się znaleźć chętny (oby). Podsumowując: jakby poprawić te parę "baboli", o których pisali poprzednicy i ja to byłoby znośnie. Co do designu to rzecz gustu, mnie akurat taka kolorystyka nie przeszkadza. Natomiast od strony merytorycznej jest też słabawo - ledwie trzy artykuły w dodatku mało ciekawe (raczej informacyjne - w stylu: "jest taka i taka wystawa, zobaczyć można to i tamto"), oczekiwałbym bardziej historii związanych z zebranymi eksponatami, może jakieś inne ciekawe historie dotyczące DG. No i ilustracje do artykułów by się przydały. @savalas: u mnie w 1280x800 jest OK. Obecnie mniej niż 768 pikseli w pionie to tylko 1,5% rynku. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:13 |