![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
W tym temacie wszystko co jest związane z funkcjonowaniem sekcji kosza MKS-u.
pozdr... -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 497 Dołączył: pon, 01 paź 07 Skąd: reden Nr użytkownika: 818 Płeć: Mężczyzna ![]() |
narzekalismy i narzekalismy i doczekilsmy sie hitu!
to jest swietne wzmocnienie, nie dosc ze bardzo dobry zawodnik, to jeszcze mlodziezowiec. CYTAT http://www.sportslaski.pl/Kolejny-hit-tran...,9653,info.html
W przyszłym sezonie w barwach MKS-u Dąbrowa Górnicza zagra Marek Piechowicz. 21-letni zawodnik został wypożyczony na rok z Anwilu Wrocławek. Również w poprzednich rozgrywkach Piechowicz był wypożyczony. Do Stalowej Woli trafił w listopadzie i Stal - do tego momentu zajmującą przedostatnią pozycję - wygrała aż 15 z 22 spotkań do końca sezonu regularnego. Dało to "Stalówce" awans do fazy play-off, w której to zespół z Podkarpacia wygrał dwie rundy i awansował do PLK! - To był wspaniały sukces. Jednak wiadome było, że wrócę po sezonie do Włocławka. I nawet miałem próbować swoich sił w ekstraklasie, ale ostatecznie zdecydowaliśmy, że jeszcze jeden sezon spędzę w I lidze - wyjaśnia Piechowicz. Dlaczego wybór padł na MKS, skoro były też inne propozycje, choćby z Zastalu Zielona Góra? - Zadecydowały względy szkoleniowe. Trener Wieczorek to bardzo dobry fachowiec i wierzę w to, że pod jego skrzydłami jeszcze podniosę swoje umiejętności. Myślę, że w Dąbrowie będę miał szanse na regularne występy,a to może mi tylko pomóc - mówi utalentowany skrzydłowy. - Muszę przyznać, że rozmowy na temat przejścia Marka do naszego zespoły były dość krótkie. Prezes Polatowski (sternik Anwilu - przyp. red.) to człowiek z dużą klasą i przede wszystkim zależało mu na tym, by zapewnić jak najlepsze warunki zawodnikowi - tłumaczy Wojciech Wieczorek, szkoleniowiec dąbrowian. Piechowicz, który jest wychowankiem Zagłębia Sosnowiec, w minionym sezonie przebywał na parkiecie średnio przez 34 minuty. Na swoim koncie notował 11.5 punktu na mecz, 5.5 zbiórki, 2.0 asysty i 1.5 przechwytu. - Myślę, że podobną liczbę minut otrzyma także i u nas. Będzie naprzemiennie występował na pozycjach 2-3 razem z Łukaszem Szczypką i Pawłem Bogdanowiczem. Aczkolwiek wszystko zweryfikują przygotowania do sezonu i pierwsze mecze - przewiduje Wieczorek. - Najważniejsze, by drużyna osiągnęła sukces. Oprócz mnie do zespołu dołączyli ciekawi zawodnicy i myślę, że wywalczymy awans do fazy play-off, a tam już może się wszystko zdarzyć. Nawet awans do ekstraklasy! - zapowiada 21-letni koszykarz. Co ciekawe, Piechowicz w Dąbrowie Górniczej spotka się ze swoim młodszym bratem - Marcinem, który w przyszłym sezonie ma otrzymywać szansę pojawiania się na parkiecie. - Chyba najbardziej tym wszystkim emocjonował się właśnie mój brat. Kiedy tylko pojawiła się możliwość grania w Dąbrowie, Marcin był tym, który gorąco mnie namawiał do tego kroku - z uśmiechem kończy skrzydłowy. Ten post edytował menago sob, 04 lip 2009 - 21:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:40 |