![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
CYTAT Karuzela Transferowa ruszyła Po ostatnich meczach w PlusLidze i PlusLidze Kobiet rusza nasza Strefowa Karuzela Transferowa. W niedzielę zakończą się baraże o miejsca w I lidze kobiet i mężczyzn, wieczorem dołożymy do karuzeli ostatnie zespoły. Jak co roku w naszym serwisie rusza Karuzela Transferowa. Jest to miejsce, w którym zbieramy wszystkie oficjalne i nieoficjalne informacje transferowe przed kolejnym sezonem dotyczące zespołów ekstraklasy i I ligi. Karuzela Transferowa co roku wzbudza wiele emocji. Obiecujemy Wam, że nie ulegniemy prezesom klubów dzwoniącym do nas z żądaniami usunięcia nazwisk zawodników, z którymi prowadzą rozmowy - macie prawo o tym wiedzieć. Obiecujemy Wam, że skorzystamy ze wszystkich dostępnych nam źródeł informacji, żebyście jako jedni z pierwszych dowiadywali się o składach swoich drużyn na kolejny sezon. W Karuzeli umieszczamy również niepotwierdzone jeszcze informacje. Transfery, które już się dokonały i zostały oficjalnie ogłoszone zaznaczymy wytłuszczonym drukiem. Wszelkie pozostałe informacje muszą być przez Was traktowane jako informacje nieoficjalne oraz tzw. "fakty prasowe", nawet wtedy, gdy wszyscy już wiedzą, że zawodnik na pewno przejdzie do danego klubu. siatka.org -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() KK #7 ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 261 Dołączył: sob, 18 paź 08 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 1,974 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT IMPEL Gwardia Wrocław zostanie bez swojej pierwszej rozgrywającej. Marta Haładyn przechodzi bowiem do MKS-u Dąbrowa Górnicza. Do załatwienia pozostały już tylko formalności. O odejściu reprezentantki Polski ze stolicy Dolnego Śląska raczej się nie mówiło. Ona sama deklarowała, że prawdopodobnie zostanie w Gwardii. I była na to gotowa. Tyle, że działacze 6. zespołu PlusLigi do dziś nie przedstawili jej nowej umowy do podpisu. Teraz jest już za późno, bowiem z opieszałości skorzystał MKS. Drużyna z Dąbrowy Górniczej w przyszłym sezonie wystąpi w Lidze Mistrzów i szukała rozgrywającej, która docelowo zastąpi Magdalenę Śliwę. Haładyn jeszcze w tym tygodniu powinna podpisać kontrakt z nową drużyną. Będzie on obowiązywać przez 3 lata. Piąty zespół ostatniego sezonu wykupi kartę utalentowanej siatkarki. - Bardzo się cieszę, że przechodzę do Dąbrowy. To na pewno awans sportowy - będę mogła uczyć się od tak znakomitej zawodniczki jak Magdalena Śliwa, a jednocześnie spróbować swoich sił w Lidze Mistrzów. Nie da się ukryć, że MKS to wyższa półka sportowa niż Gwardia. Dla mnie to nobilitacja i mobilizacja do dalszej pracy. - mówi Haładyn. Gwardia zaś została z jedną rozgrywającą. Jest to sprowadzona z SMS-u Sosnowiec młoda Joanna Wołosz. Teraz wrocławianie na gwałt będą musieli poszukać jeszcze jednej zawodniczki na tę pozycję. Być może trop wiedzie do Magdaleny Godos, która opuściła Calisię, a była na liście MKS-u Dąbrowa. CYTAT Marta Haładyn nie będzie już występować w Gwardii Wrocław. Do zawodniczki dotarła korzystniejsza oferta z Dąbrowy Górniczej. - Gwardia przedstawiła mi konkretną ofertę, ale nie będę ukrywać, że propozycja z Dąbrowy Górniczej była korzystniejsza. To dla mnie awans sportowy, ale też satysfakcja, że ktoś docenił moją pracę - twierdzi.
W sezonie 2008/2009 Gwardia Wrocław niespodziewanie zajęła 6. miejsce w końcowym rozrachunku. W stolicy Dolnego Śląska nie spodziewano się tak dobrego rezultatu. Grę ekipy poprowadziła Marta Haładyn, młoda rozgrywająca, która debiutowała w ekstraklasie. Za swoją szybką grę zebrała wiele pochlebnych opinii. Wszystko zaowocowało propozycją z Dąbrowy Górniczej, gdzie będzie miała szansę występować w Lidze Mistrzyń. - Bardzo się cieszę, że tak to się zakończyło - mówi zawodniczka. - Gwardia przedstawiła mi konkretną ofertę, ale nie będę ukrywać, że propozycja z Dąbrowy Górniczej była korzystniejsza. To dla mnie awans sportowy, ale też satysfakcja, że ktoś docenił moją pracę - twierdzi. Swego czasu w mediach pojawiły się doniesienia o pozostaniu zawodniczki w klubie. - Nie wiem, skąd wzięły się takie doniesienia. Skończył mi się kontrakt z Gwardią i jak każda zawodniczka w tej sytuacji mogłam rozmawiać z innymi zespołami - twierdzi siatkarka. - Rzeczywiście, mówiło się, że Marta będzie grać u nas, ale stało się inaczej. Nie mogliśmy tego przewidzieć - stwierdza Jacek Grabowski, prezes kobiecej Gwardii. Prezes przyznaje, że klub zabiegał o to, żeby siatkarka w kolejnym roku również występowała we Wrocławiu. - Wiedzieliśmy, że Marta rozmawia z innymi klubami. Przedstawiliśmy jej konkretną ofertę, ale pewnego poziomu nie przeskoczymy. Pożegnaliśmy się w miłej atmosferze - twierdzi. Teraz przez działaczami Gwardii kolejne trudne zadanie. Będzie nim znalezienie rozgrywającej, która wspomoże młodą Joannę Wołosz, sprowadzoną niedawno z SMS-u Sosnowiec. Trudno będzie zakontraktować zawodniczkę klasy Haładyn. - Czasu niby jest sporo, ale rynek transferowy jest płytki - kończy Grabowski. Ten post edytował bargidg czw, 18 cze 2009 - 20:07 -------------------- MKS ON TOUR: -->5185 km<---
Record: -->2255 km<--- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:41 |