![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: wto, 02 cze 09 Nr użytkownika: 3,343 Płeć: Mężczyzna GG: 7157119 ![]() |
Telegraficznie wspomnę że mam 21 lat, studiuję na Akademii Ekonomicznej w Katowicach i moją pasją jest relacjonowanie oraz tworzenie filmów.
Miałem sen. Sen w którym pasjonaci sztuki, flashmobowych akcji i matrixowskich efektów specjalnych łączą się aby stworzyć wiekopomne dzieło amatorskiej kinematografii. I wizja stworzenia niesamowitego efektu na miarę wysokobudżetowego kina akcji jest całkiem realna, lecz wymaga współpracy wielu osób. Udał się parasolkowy flashmob w centrum, więc może i to..? Jeśli komuś marzyło się zrobienie efektu bullet time żywcem z matrixa, gorąco zachęcam do współpracy. O co konkretnie chodzi - Koncepcja jest prosta. Wystarczy zebrać jak największą ilość kamer/aparatów i rozstawić je po idealnym okręgu, włączyć w nich wszystkich opcję nagrywania, wykonać parę efektownych akcji w centrum okręgu (np. salta, dynamiczna walka, podrzucanie przedmiotów, break dance), po czym poświęcić wiele godzin na montaż i 'upłynnianie' obrazu programem do morphu (czym mam zamiar się zająć osobiście). Optymalna liczba kamer mieściłaby się w okolicach 36. 1 kamera co 10 stopni. Jestem przekonany że efekt końcowy będzie mógł zapierać dech w piersiach. Sądzę że optymalny czas na akcję byłby przełom sierpnia-września. Więc jeśli ktoś jest chętny aby poświęcić te parę godzin na wybranie się do centrum Dąbrowy i użyczenie swej kamery w projekcie, to proszę się deklarować. Razem jesteśmy w stanie stworzyć coś wielkiego! Ten post edytował Piotr Specter B. śro, 03 cze 2009 - 12:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 49 Dołączył: wto, 17 paź 06 Nr użytkownika: 235 ![]() |
dobre dobre. efekt może byc naprawde fajny. a są gdzieś w necie do obejrzenia jakieś twoje produkcje?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:02 |