![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
CYTAT Karuzela Transferowa ruszyła Po ostatnich meczach w PlusLidze i PlusLidze Kobiet rusza nasza Strefowa Karuzela Transferowa. W niedzielę zakończą się baraże o miejsca w I lidze kobiet i mężczyzn, wieczorem dołożymy do karuzeli ostatnie zespoły. Jak co roku w naszym serwisie rusza Karuzela Transferowa. Jest to miejsce, w którym zbieramy wszystkie oficjalne i nieoficjalne informacje transferowe przed kolejnym sezonem dotyczące zespołów ekstraklasy i I ligi. Karuzela Transferowa co roku wzbudza wiele emocji. Obiecujemy Wam, że nie ulegniemy prezesom klubów dzwoniącym do nas z żądaniami usunięcia nazwisk zawodników, z którymi prowadzą rozmowy - macie prawo o tym wiedzieć. Obiecujemy Wam, że skorzystamy ze wszystkich dostępnych nam źródeł informacji, żebyście jako jedni z pierwszych dowiadywali się o składach swoich drużyn na kolejny sezon. W Karuzeli umieszczamy również niepotwierdzone jeszcze informacje. Transfery, które już się dokonały i zostały oficjalnie ogłoszone zaznaczymy wytłuszczonym drukiem. Wszelkie pozostałe informacje muszą być przez Was traktowane jako informacje nieoficjalne oraz tzw. "fakty prasowe", nawet wtedy, gdy wszyscy już wiedzą, że zawodnik na pewno przejdzie do danego klubu. siatka.org -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
CYTAT Katarzyna Gajgał: Postanowiłam spróbować gdzie indziej
Ligowe rozgrywki pod siatką dobiegły już końca, ale prawie codziennie z klubów dochodzą informacje o zmianach, ruchach kadrowych. W Dąbrowie Górniczej pozyskano ostatnio nową środkową - Katarzynę Gajgał. Reprezentantka kraju tuż po zakończeniu sezonu i zdobyciu srebrnego medalu zapowiedziała, że zamierza odejść z BKS Aluprof Bielsko-Biała. - "Przez dziesięć lat grałam w Bielsku-Białej, zdobyłam z tą drużyną dwa złote medale mistrzostw Polski. To wystarczy, dlatego postanowiłam spróbować gdzie indziej" - przyznała 28-letnia zawodniczka. Gajgał podpisała z MKS Dąbrowa Górnicza roczny kontrakt z opcją przedłużenia na kolejne sezony. To kolejna zawodniczka klubu ze stolicy Podbeskidzia, która zasiliła szeregi MKS. Wcześniej tą drogę poszły Joanna Staniucha-Szczurek, Beata Strządała, w BKS grały także Małgorzata Lis i Magdalena Śliwa. - "Jestem przekonany, że zrobiliśmy dobry ruch" - przyznaje prezes klubu z Dąbrowy Górniczej Robert Karlik. - "To nie wszystkie jeszcze zmiany. Szukamy w dalszym ciągu zawodniczki na przyjęcie i rozegranie". Z MKS oprócz Wysockiej pożegnała się "Ewa Matyjaszek", która miała już dość roli drugiej rozgrywającej. Klub prowadził rozmowy z kadrowiczką "Anną Woźniakowską" z Calisii Kalisz, jednak zakończyły się one fiaskiem. 27-letnia przyjmująca wybrała ofertę Muszynianki. - "Podejrzewam, że klub z Muszyny zaproponował jej większe pieniądze" - sądzi prezes MKS. - "Prowadzimy rozmowy z kilkoma zawodniczkami, na razie jednak nie chcemy o tym mówić". *Autorem tekstu jest Leszek Jaźwiecki Po dziesięciu latach pobytu w stolicy Podbeskidzia przyszedł czas na zmianę barw klubowych dla środkowej Katarzyny Gajgał. Ikona bielskiego klubu kieruje słowa podziękowania za pełne sukcesów lata nad Białą: "Po 10 letnim pobycie w Bielsku-Białej oraz udanych występach w barwach BKS Aluprof Bielsko-Biała, z którym zdobyłam m.in. brązowy medal Mistrzostw Polski - 2000 rok, srebrny medal Mistrzostw Polski - 2009 rok, złote medale Mistrzostw Polski - 2003 i 2004 rok, Puchar Polski - 2004, 2006 i 2009 rok postanowiłam skorzystać z oferty, którą otrzymałam z MKS Dąbrowa Górnicza. Przeżyłam dziesięć fantastycznych lat w klubie i w mieście. Dziesięć lat, w ciągu których wspólnie - fani i zespół, osiągnęli wspaniałe sukcesy i jestem pewna, że te sukcesy będą kontynuowane w bliskiej przyszłości". "Chciałabym podziękować wszystkim pracującym w klubie BKS Aluprof Bielsko-Biała za to, jak dobrze traktowali zarówno mnie, jak i moją rodzinę, dzięki czemu od samego początku do końca, czuliśmy się jak w domu". "Pragnę również podziękować zarządowi, trenerom i dyrektorom za danie mi możliwości bycia częścią tak ważnego klubu jak BKS. Klubu, który pomógł mi rozwinąć się jako siatkarce i w którym odniosłam największe sukcesy w mojej dotychczasowej karierze". "Bez wątpienia, ten sukces był możliwy dzięki niezwykłej grupie zawodniczek, z którą mogłam dzielić szatnię przez ostatnie dziesięć lat. Nie będę wymieniała kogoś z osobna, bo uważam, że to jest właśnie tajemnica sukcesu tego zespołu – nikt nie chciał wyrastać ponad resztę, i zawsze w ekipie panowała atmosfera wspólnoty, która z grupy zawodników czyniła grupę przyjaciół. Dziękuję wam wszystkim za pomoc i waszą przyjaźń". "Na koniec zostawiłam najważniejsze dla mnie podziękowanie. Dziękuję Wam, kibice. Wasze wsparcie pozwoliło mi szybko wpasować się zarówno w klub, jak i miasto, sprawiliście, że czułam się swobodnie od samego początku. Wasze bezwarunkowe wsparcie jest czymś, co zapewnia, że ta drużyna daje sobie radę w najtrudniejszych okolicznościach i mogę was zapewnić, że zespół zdaje sobie z tego sprawę i jest wam za to wdzięczny". "Klub nie składa się tylko z zawodników, trenerów i dyrektorów. Bardziej niż cokolwiek innego, to kibice tworzą klub, i być może to jest właśnie składnik, który odróżnia BKS od każdego innego - kibice. Dziękuje za wszystko". źródło: Dziennik Zachodni / sportowebeskidy.pl Ten post edytował Padziu wto, 19 maj 2009 - 15:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:37 |