![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
CYTAT Karuzela Transferowa ruszyła Po ostatnich meczach w PlusLidze i PlusLidze Kobiet rusza nasza Strefowa Karuzela Transferowa. W niedzielę zakończą się baraże o miejsca w I lidze kobiet i mężczyzn, wieczorem dołożymy do karuzeli ostatnie zespoły. Jak co roku w naszym serwisie rusza Karuzela Transferowa. Jest to miejsce, w którym zbieramy wszystkie oficjalne i nieoficjalne informacje transferowe przed kolejnym sezonem dotyczące zespołów ekstraklasy i I ligi. Karuzela Transferowa co roku wzbudza wiele emocji. Obiecujemy Wam, że nie ulegniemy prezesom klubów dzwoniącym do nas z żądaniami usunięcia nazwisk zawodników, z którymi prowadzą rozmowy - macie prawo o tym wiedzieć. Obiecujemy Wam, że skorzystamy ze wszystkich dostępnych nam źródeł informacji, żebyście jako jedni z pierwszych dowiadywali się o składach swoich drużyn na kolejny sezon. W Karuzeli umieszczamy również niepotwierdzone jeszcze informacje. Transfery, które już się dokonały i zostały oficjalnie ogłoszone zaznaczymy wytłuszczonym drukiem. Wszelkie pozostałe informacje muszą być przez Was traktowane jako informacje nieoficjalne oraz tzw. "fakty prasowe", nawet wtedy, gdy wszyscy już wiedzą, że zawodnik na pewno przejdzie do danego klubu. siatka.org -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
CYTAT Konflikt w Dąbrowie!
Autor: Paweł Swarlik / sportowezaglebie.pl Nikt z kibiców MKS-u nie wyobraża sobie składu dąbrowskiej ekipy bez Katarzyny Wysockiej. Niestety, sympatycy klubu będą musieli się z tym pogodzić. Z czołową środkową Plus Ligi kobiet zerwano kontrakt. To niewiarygodne, ale prawdziwe. W przyszłym sezonie nie zobaczymy Katarzyny Wysockiej na parkiecie w dąbrowskiej hali "Centrum"! Zarząd klubu nie chce już dłużej mieć do czynienia ze środkową, która nie tylko pomogła przed rokiem w utrzymaniu dąbrowskiej ekipie, ale była także czołową postacią MKS-u w niedawno zakończonych rozgrywkach. - Jest mi bardzo przykro z tego powodu i nie mogę w to uwierzyć - przekonuje Wysocka. - Pod koniec kwietnia spotkałam się z zarządem i nie doszliśmy do porozumienia. Jest to dla mnie dziwna sytuacja, bo kontrakt mam ważny do 2010 roku. Na razie nie mogę zdradzić szczegółów, bo chcę być fair wobec zespołu. Od 31 maja będę już wolną zawodniczką i wtedy mogę ujawnić całą prawdę. Na razie niech to zostanie tajemnicą. Mam nadzieję, że znajdę nowego pracodawcę. Jest jeszcze sporo czasu do nowego sezonu, ale życie przynosi różne sytuacje i liczę się nawet z tym, że czeka mnie roczna przerwa od siatkówki - dodaje siatkarka. Wypowiedzą Katarzyny Wysockiej kompletnie zaskoczony był prezes MKS-u, Robert Karlik. Na początku twierdził, że nie zapadły żadne decyzje. - Konkrety powinny być znane w połowie maja. Na razie nie ma żadnych decyzji, więc nie mogę powiedzieć, kto odchodzi, a kto zostaje - mówił. Gdy jednak dowiedział się, że siatkarka udzieliła wywiadu i wyjawiła odejście, nagle zmienił zdanie. - Denerwuje mnie już ta Wysocka - zdradził Karlik. - W klubie trwają rozmowy z zawodniczkami, renegocjacje kontraktów. Jest to "sprawa płynna", rozmowy toczą się po kilka razy i na razie nie mogę udzielać żadnych informacji o siatkarkach. Jest to już kolejna niezrozumiała decyzja zarządu MKS-u Dąbrowa Górnicza. Wcześniej włodarze klubu z niewyjaśnionych przyczyn podziękowali za współpracę Wiesławowi Popikowi, który dokonał cudu i nie tylko utrzymał zespół w Plus Lidze kobiet w ubiegłym sezonie, ale zajął "za wysokie" piąte miejsce. Pozbyto się również czołowej atakującej Magdaleny Piątek, która pod koniec sezonu nabawiła się poważnej kontuzji kolana i była "bezużyteczna". Wszystkie osoby zastanawiają się o co właściwie chodzi. A jak nie wiadomo o co chodzi, to zawsze chodzi o... kasę. -------------------- 33001,04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:56 |