![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
CYTAT Karuzela Transferowa ruszyła Po ostatnich meczach w PlusLidze i PlusLidze Kobiet rusza nasza Strefowa Karuzela Transferowa. W niedzielę zakończą się baraże o miejsca w I lidze kobiet i mężczyzn, wieczorem dołożymy do karuzeli ostatnie zespoły. Jak co roku w naszym serwisie rusza Karuzela Transferowa. Jest to miejsce, w którym zbieramy wszystkie oficjalne i nieoficjalne informacje transferowe przed kolejnym sezonem dotyczące zespołów ekstraklasy i I ligi. Karuzela Transferowa co roku wzbudza wiele emocji. Obiecujemy Wam, że nie ulegniemy prezesom klubów dzwoniącym do nas z żądaniami usunięcia nazwisk zawodników, z którymi prowadzą rozmowy - macie prawo o tym wiedzieć. Obiecujemy Wam, że skorzystamy ze wszystkich dostępnych nam źródeł informacji, żebyście jako jedni z pierwszych dowiadywali się o składach swoich drużyn na kolejny sezon. W Karuzeli umieszczamy również niepotwierdzone jeszcze informacje. Transfery, które już się dokonały i zostały oficjalnie ogłoszone zaznaczymy wytłuszczonym drukiem. Wszelkie pozostałe informacje muszą być przez Was traktowane jako informacje nieoficjalne oraz tzw. "fakty prasowe", nawet wtedy, gdy wszyscy już wiedzą, że zawodnik na pewno przejdzie do danego klubu. siatka.org -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
Cały wywiad z Kasią CYTAT K. Wysocka: Jeszcze nie mam planów na przyszły sezon W ostatniej edycji PlusLigi Kobiet Katarzyna Wysocka była wyróżniającą się zawodniczką w zespole MKS Dąbrowa Górnicza. O zakończonych rozgrywkach i planach na przyszły sezon opowiada w rozmowie ze Strefą Siatkówki. Anna Graczyk: W zakończonym przed tygodniem sezonie PlusLigi Kobiet podobnie jak rok temu zajęłyście 5. miejsce, czy wynik ten jest dla Ciebie satysfakcjonujący? Katarzyna Wysocka: - "W ubiegłym sezonie byłyśmy beniaminkiem ligi i piąte miejsce było dużą niespodzianką zarówno dla drużyny jak i dla władz MKS-u. Natomiast w tym sezonie wynik, jaki osiągnęłyśmy nie był jakimś wielkim zaskoczeniem, jednak patrząc na skład i doświadczenie zespołu można było liczyć na coś więcej niż 5. miejsce." - No właśnie, przecież przed rozpoczęciem rozgrywek specjaliści patrząc na skład personalny wróżyli Wam awans do pierwszej czwórki ligi. Jak sądzisz, co zadecydowało, że tak się jednak nie stało? - "Można się usprawiedliwiać mówiąc, że Dąbrowa to zespół nowy i że było mało czasu na zgranie. Nie mniej jednak warto zwrócić uwagę, że pokazałyśmy kilkakrotnie, że potrafimy nawiązać walkę i wygrywać z zespołami potencjalnie lepszymi od nas, tak jak to miało miejsce w meczu przeciwko Farmutilowi Piła. Bywały jednak pojedynki gdzie oddawałyśmy przeciwnikowi punkty, jak na przykład w Kaliszu, czego konsekwencją było uplasowanie się na 5. miejscu w lidze. Myślę, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy była nierówna gra naszego zespołu na przestrzeni całego sezonu." - Wielokrotnie w czasie trwania tegorocznych rozgrywek byłaś uznawana najlepszą zawodniczką meczu według ekspertów, a jaki to był sezon dla Ciebie? Zaliczysz go do udanych? - "Jeśli chodzi o aspekt sportowy, to bardzo miło wspominam zakończony sezon. Dostałam szansę gry w pierwszej szóstce i myślę, że nie zawiodłam ani kibiców ani koleżanek z zespołu. Z całą pewnością mogę uznać tę edycję rozgrywek PlusLigi Kobiet za udaną i mogę życzyć sobie jeszcze wielu takich." - Reprezentowałaś barwy MKS-u przez dwa ostatnie sezony, jak z perspektywy czasu oceniłabyś ten okres? - "Dwa lata w dąbrowskim klubie będę wspominać bardzo miło. Cieszę się, że mogłam pokazać się z dobrej strony dlatego mogę powiedzieć, że czuję się spełniona w pracy jaką tutaj wykonałam. Oczywistym jest, że bywały wzloty i upadki, ale na tym właśnie polega sport." - Jakie są Twoje plany na najbliższy czas i na przyszły sezon ligowy? - "Jeszcze nie mam planów na przyszły sezon. Władze klubu z Dąbrowy rozwiązały ze mną dwuletni kontrakt i jest to dla mnie dość niemiła niespodzianka. Przyznam, że nie byłam na to przygotowana, bo moja umowa miała obowiązywać do 2010 roku, dlatego też nie brałam pod uwagę zmiany barw klubowych. Większość klubów wiedziała, że obowiązują mnie jeszcze zobowiązania co do MKS-u, dlatego pewnie jeszcze nie mam żadnej propozycji gry. Liczę, że to się w niedługim czasie zmieni i znajdę nowego pracodawcę." - Na koniec, czego Ci życzyć? - "Sportowcom życzy się jak najmniej kontuzji, a mnie proszę życzyć nowego klubu i udanego przyszłego sezonu." * Z zawodniczką rozmawiała Anna Graczyk (Strefa Siatkówki) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:46 |